Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bu bataklığı tamamen kurutmalıyız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kandil operasyonuna ilişkin "Artık bu bataklığı tamamen kurutmamız lazım. Türkiye'de huzur içinde olabilmemiz için bunu başarmak zorundayız." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bu bataklığı tamamen kurutmalıyız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı. 

Kandil operasyonuna değinen Çavuşoğlu, dağlarda, inlerde bu mücadeleyi sürdürdüklerini ancak bataklığı kurutmak gerektiğini söyledi. 

Teröristlerin Türkiye sınırını geçtiğinin Irak tarafından da bilindiğini ifade eden Çavuşoğlu, bu nedenle karşı taraftaki bataklığı da kurutmak gerektiğini dile getirdi. 

Çok başarılı bir harekat yürütüldüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, artık başkalarının anlık bilgi verip vermemesi gibi bir dertleri olmadığını, gerekli teknoloji ve imkanlara sahip olduklarını anlattı. Tespit edildiği zaman tüm hedeflerin tam isabet vurulduğunu söyleyen Çavuşoğlu, sözde lider kadrosuna yönelik etkin çalışmanın da sürdüğünü ve sonuç alacaklarını belirtti. Dışişleri Bakanı, "Artık bu bataklığı tamamen kurutmamız lazım. Türkiye'de huzur içinde olabilmemiz için bunu başarmak zorundayız." diye konuştu. 

Terör örgütünün İran için de bir tehdit olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, "Şu an İran'a saldırmıyorlar diye yarın, iki gün sonra İran'a saldırmayacakları anlamına gelmez. İran’ın topraklarını bölmek istemediklerini kimse söyleyemez. Bunu İran da biliyor. Dolayısıyla İran ile bizim sürekli iş birliği içinde olmamız lazım. Adeta aralarında çatışmasızlık var. İran da biliyor ki; bu hücre orada uyuyor, her an ilk fırsatta İran’ı tekrar hedef alabilir." ifadelerini kullandı.

"Anlaşmanın amacı PKK ve YPG’nin temizlenmesi"
Yoğun bir seçim kampanyası yönetmekle beraber dış politikayı da anbean takip ettiklerini belirterek, gündemdeki terör örgütü PKK/YPG’nin Münbiç’ten çekilmesine değindi.

Münbiç yol haritasının amacının PKK/YPG’nin buradan çekilmesi olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "ABD, Münbiç’e girerken YPG’yi de yanında götürdü. Ve bize 2016’da bir sözü vardı. Hemen operasyon bittikten sonra çıkılacaktı. Ama maalesef bu sözünü tutamadılar. Yeni yönetim de defalarca söz verdi ve bu durum bu FETÖ meselesiyle beraber ilişkilerimizi olumsuz etkiledi. İlişkilerin gergin olduğu ortamda ABD 'gelin beraber çalışalım' dedi. Biz artık 'bu sözümüzü tutmak istiyoruz' dedi. Ve bu yol haritası üzerinde çalıştık ve onayı verdik. ABD ile yaptığımız bu anlaşmanın amacı Münbiç’ten ve daha sonra diğer bölgelerden PKK’nın ve YPG’nin temizlenmesidir, silahlarının da ellerinden alınmasıdır. Hiçbir aksaklık yok. Çekilecek, başka çaresi yok. Bu yol haritasının amacı bu olduğuna göre; biz de bunu göreceğiz." ifadelerini kullandı. 

Münbiç’in içine gireceklerinin altını çizen Dışişleri Bakanı, "İçeride olmadan çıktığından nasıl emin olacaksın. PKK-YPG’den sonra boşluk oluşacak. Bu boşluğu geçici olarak Türk ve Amerikan askeri dolduracak. Güvenlik tedbirlerini alacak. Münbiç’in içinde her yerde olacağız." diye konuştu.

YPG/PKK’ya verilen silahlar
"Münbiç’ten ayrılırken silahların alınıp alınmadığını göreceğiz." diyen Çavuşoğlu, terör örgütünün bu silahların bir kısmını sattığını, bir kısmını Türkiye’ye sokmaya çalıştığını, bir kısmını ise PKK’nın elinde yakaladıklarını ifade etti. 

Tüm Suriye’de bu silahların hepsinin geri alınabileceği konusunda soru işaretleri olduğunu dile getiren Mevlüt Çavuşoğlu, "Kuzey Irak’ta da alacağız o silahları diyorlardı. Alamamışlardı. Dolayısıyla Kuzey Irak’ta terörün artmasına bu şekilde vesile oldular dolaylı dolaysız. Onlar ayrılırken silahların alınıp alınmadığını göreceğiz, denetleyeceğiz." dedi. 

Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bu silahları rejime de satıyorlar, diğer savaştıkları gruplara da herkese satıyorlar. Bir ara Kuzey Irak’ta da öyleydi. Maaşlar ödenmedi, peşmerge bile elindeki silahları sattı. O silahları ambalajlarıyla birlikte satışa çıkarmışlardı. Bunlar birbiriyle savaşıyorlar, bir yandan da petrol alıp satıyorlar. Yiyecek-içecek, tıbbi malzemeler… Hadi bunları anladık. Savaşın bile bir kuralı var. Birbirlerine silah satıyorlar, ertesi gün de bu silahları birbirlerine karşı kullanıyorlar. Garip bir durum. Maalesef Suriye’de hiçbir şeyin kuralı yok. Allah kimseyi Suriye’nin durumuna düşürmesin."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English