Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Brookings Enstitüsü'nde TÜSİAD iş birliğiyle konferans gerçekleştirildi

Brookings Enstitüsü’nde TÜSİAD iş birliği ile yapılan konferansta transatlantik ilişkileri değerlendirildi TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası: "Güçlü bir ortaklık hem Türkiye’nin hem ABD’nin ulusal çıkarları açısından önemlidir ve geniş transatlantik ittifakının da önemli bir güç kaynağıdır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Brookings Enstitüsü'nde Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) iş birliği ile yapılan konferansta transatlantik ilişkileri değerlendirildi.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Washington'da Brookings Enstitüsü'nde TÜSİAD iş birliği ile düzenlenen konferansta ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa ziyaretinin ardından transatlantik ilişkilerinin durumu değerlendirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası, çok taraflı liberal dünya düzeninde geliştirilen transatlantik değerlerin demokrasi, refah ve kalkınmanın yaygınlaşmasında göreceli olarak başarılı olduğunu belirterek, "Ancak artık bu eğilim hem ekonomik hem siyasal olarak sorgulanmaktadır. Türkiye'deki sorunlar da transatlantik dünyasının sorunlarından farklı değildir. Neticede demokrasi, temel hak ve özgürlükler ile hukukun üstünlüğü ilkelerinde ilerleme olmadıkça, sürdürülebilir bir ekonomik gelişme sağlanamaz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye-ABD ilişkilerini de değerlendiren Kaleağası, tüm sorunlara rağmen tarihsel perspektifin önemli olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"ABD ile modern Türkiye Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının üzerinden 90 yıl geçti. Türkiye-ABD ilişkileri her zaman dramatik inişler çıkışlar görmüştür, ancak her zaman sorunlarını çözebilmiştir. Güçlü bir ortaklık hem Türkiye'nin hem ABD'nin ulusal çıkarları açısından önemlidir ve geniş transatlantik ittifakının da önemli bir güç kaynağıdır.”

Brüksel'de yapılan NATO zirvesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın İngiltere Başbakanı Theresa May ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmelerin değerlendirildiği konferansta NATO'nun ve transatlantik ittifakın durumu, ABD-AB ilişkileri, Brexit, Türkiye'nin konumu ve uluslararası düzenin geleceği tartışıldı.

New Yorker yazarı Susan Glasser'ın yönettiği oturuma Brookings Enstitüsü uzmanları Robert Kagan, Angela Stent, ABD-Avrupa Merkezi Direktörü Thomas Wright ile TÜSİAD Kıdemli Araştırmacısı ve Türkiye Projesi Direktörü Kemal Kirişci konuşmacı olarak katıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English