Son Dakika Haberler

Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Cunha, Petrobras yolsuzluk soruşturmasında 15 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAO PAULO (AA) - Brezilya'da eski Temsilciler Meclis Başkanı Eduardo Cunha, devlete ait petrol şirketi Petrobras'la ilişkili yolsuzluk soruşturmasında 15 yıl 4 ay hapse mahkum edildi.


Federal Yüksek Mahkeme Yargıcı Sergio Moro, ülkedeki parlamentonun alt kanadı eski Temsilciler Meclisi Başkanı Cunha'yı, Petrobras'ın 2011 yılında Afrika ülkesi Benin'deki bir petrol sahasının araştırma haklarını 34,5 milyon dolara satın alırken 1,5 milyon dolar rüşvet almaktan, vergi kaçırmaktan ve kara para aklamaktan suçlu buldu.

Yargıç Moro, Federal Araştırma Komisyonu'nun raporuna göre yaptığı yolsuzluk Petrobras'a tahmini olarak 77,5 milyon dolara malolan Cunha'ya 15 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Eski Temsilciler Meclisi Başkanı'nın avukatları karara itiraz edeceklerini açıkladılar, ancak temyiz süresini beklerken Cunha'nın tutukluluğu devam edecek.

Petrobras soruşturması kapsamında 19 Ekim'de gözaltına alınan Cunha, geçen yıl nisan ayında Temsilciler Meclisi Başkanı olduğu dönemde eski Devlet Başkanı Dilma Rousseff hakkında mali bütçede manipülasyon yaptığı gerekçesiyle azil sürecini başlatmıştı. Dilma ağustos ayındaki Senato oylaması ile görevinden alınmıştı.

Geçici olarak mayısta görevinden alınan Cunha 8 Temmuz'da kendisi istifa etmiş, milletvekilliği 13 Eylül'de Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada düşürülmüştü.

Milletvekilliğinin düşürülmesi ile yasal dokunulmazlığını kaybeden Cunha, eski Devlet Başkanı Rousseff'in azil sürecinde oynadığı aktif rolün bedeli olarak görevden alındığını söylemişti. 31 Ağustos'ta görevinden azledilen Rousseff, yardımcısı Michel Temer ile Cunha'yı kendisine komplo kurmakla suçluyordu.

Brezilya'da Petrobras'daki sözleşmelerden alınan rüşvetlere odaklanan “Araba Yıkama Operasyonu”nda şimdiye kadar iki yüzden fazla kişi suçlanmış durumda. Yüksek Mahkemenin halen görevinde olan onlarca siyasetçi hakkındaki araştırma taleplerini onaylaması bekleniyor. Eduardo Cunha Brezilya'da 2014 yılından bu yana devam eden "Araba Yıkama Operasyonu"nda şu ana kadar mahkumiyet alan en üst düzey politikacı oldu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English