Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bölge ve İl Jandarma Komutanları Toplantısı

Başbakan Yıldırım: (2) "Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur. Artık terör örgütünün yurt içindeki faaliyetlerinin sonlandırılmasına çok az bir şey kalmıştır" "Kış mevsimine girdiğimizde bu günlerde gördüğüm manzara şudur, gerek jandarmamız gerek polisimiz gerek güvenlik korucularımız ve silahlı kuvvetler mensuplarımızın asla kış uykusuna yatmak gibi bir niyeti yoktur" "Maalesef örgütün hiçbir kutsalı olmadığı için ayakta kalabilmek, gelec

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur. Artık terör örgütünün yurt içindeki faaliyetlerinin sonlandırılmasına çok az bir şey kalmıştır." dedi.

Başbakan Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda düzenlenen "Bölge ve İl Jandarma Komutanları Toplantısı"ndaki konuşmasında, bir ülkede huzur, barış, güvenlik olmadığı zaman o ülke insanlarının geleceğe yönelik umutlarının gittikçe azalacağına, bu karamsarlığın da ülkenin istiklali ve geleceği için en büyük tehdit olacağını belirtti.

Bugün, Türkiye'nin bunları geride bıraktığını anlatan Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu konuda gece gündüz demeden yurdun her köşesinde her tarafı düzenli olarak ziyaret ettiğini ve çalışmaları yakından takip ettiğini ifade etti.

Yıldırım, zaman zaman İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer silahlı kuvvetler mensuplarıyla aynı çalışmayı yaptıklarını, bizzat sahada bilgi alma imkanlarının da bulunduğunu aktardı.

Güvenlikle ilgili sorunun tamamen bitmediği zaman, başka konulara yeterince yoğunlaşılamadığını ifade eden Yıldırım, "Uzun vadeli bu ülkeye, bu ülkenin her karış toprağına yatırım yapılması için yapacağımız çağrıların fazla bir anlamı olmaz. İstiyoruz ki, 780 bin kilometrekare vatan toprağının her köşesinde vatandaşımız yaşasın, bu ülkenin ay yıldızlı bayrağı dalgalansın, işini, gücünü, geleceğini, çoluğunun çocuğunun istikbalini buralarda arasın. Bunu sağlayıncaya kadar bu mücadele hız kesmeden, rehavete düşmeden devam edecek." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, artık "Burası jandarmanın, burası polisin, burası askerin görev yeri" gibi bir durumun olamayacağına işaret ederek, şunları söyledi:

"Mesele, memleket meselesiyse her yerde güvenliği, huzuru sağlamak hepimizin görevi. Asla bu konuda bir tereddüt olmayacak. İşte bu güzel ve ahenkli çalışma sayesinde ülkede günden güne sadece güvenlik güçlerimize, sadece vatandaşlarımız üzerine alçakça saldırılar düzenleyen terör örgütüne karşılık verilmiyor, inlerine kadar takip ederek bulundukları yerde etkisiz hale getiriliyor. Bu çok önemli bir şeydir. Bu taarruz, esaslı mücadelenin özünü teşkil ediyor."

- "Bu bölgede, birçok ülkenin de hesapları, emelleri var"

Bugün, yurdun her köşesinde devletin inisiyatif aldığını, yönetime hakim olduğunu vurgulayan Yıldırım, vatandaşların rahatça yurdun her köşesine seyahat etme özgürlüğüne ve güvenliğine sahip duruma geldiğini kaydetti.

Başbakan Yıldırım, ülkenin bulunduğu bölgenin zor olduğunu ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu bölgede ayakta kalmak kolay bir iş değil. Bakarsanız tarihin akışına her türlü olayın ortaya çıktığı bölge, bu bölgedir. Hareketli, dinamik bir bölge. Dolayısıyla bu bölgede, birçok ülkenin de hesapları, emelleri var. Küresel terör örgütlerin emelleri var, bunları da biliyoruz. Bütün bunların farkında olarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Bakın, dünyanın hiçbir yerinde aynı anda üç tane terör örgütüyle etkin mücadele eden başka bir ülke yok. Bir yanda DEAŞ, din ve İslamiyet adına insanları gözünü kırpmadan öldüren bir alçak örgüt. Bu mücadeleyi yaptık, yapıyoruz. Özellikle Suriye ve Irak alanında burada büyük büyük laflar edenler, büyük büyük ittifaklar kuran ülkelerden çok daha etkin mücadeleyi biz gerçekleştirdik. Ve 4 binin üzerinde DEAŞ mensubunu etkisiz hale getirdik. Bununla da kalmayıp, ülkemize girmeye çalışan 50 binin üzerinde yabancı savaşçıyı geri gönderdik ve 5 binin üzerinde DEAŞ örgüt mensubunu da yakaladık, gerekli hukuki süreçleri sürdürüyoruz."



- "PKK'nın bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur"

Başbakan Yıldırım, diğer yandan da PKK terör örgütünün 40 yılı aşkın bir süredir ülkenin başını ağrıtan, enerjisini azaltan, milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğini yok etmeye çalışan, küresel oyuncuların piyasaya sürdüğü önemli bir terör örgütü olduğunu kaydetti.

Bu örgüte karşı da son yıllarda verilen mücadelenin adeta "destansı bir mücadeleye" dönüştüğüne işaret eden Yıldırım, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

"Burada şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur. Artık terör örgütünün yurt içindeki faaliyetlerinin sonlandırılmasına çok az bir şey kalmıştır. Kış mevsimine girdiğimizde bu günlerde gördüğüm manzara şudur, gerek jandarmamız gerek polisimiz gerek güvenlik korucularımız ve silahlı kuvvetler mensuplarımızın asla kış uykusuna yatmak gibi bir niyeti yoktur. Yurdun her köşesinde, dağda şehirde bayırda amansız bir takiple bu alçakların kış yapılanmasına fırsat vermeden, göz açtırmadan bulundukları yerde imha etmek için her türlü çabayı gayreti göstermektedir. Bu yüzden milletimiz adına sizlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum."

- "Milletle yüzleşmek gibi bir konuma gelmişlerdir"

Başbakan Binali Yıldırım, diğer bir terör örgütünün de 15 Temmuz alçak darbe girişimini yapan ve içimize sızan FETÖ olduğuna işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün belki görünürlüğü 15 Temmuz'da zirve yapmış ancak uzun vadede büyük bir temizlik gerektiren terör örgütü FETÖ'dür. Bunu burada özellikle paylaşmak istiyorum. Bunlar maalesef 40 yıllık bir süre içerisinde devletin bütün birimlerine, jandarmasına, silahlı kuvvetlerine, emniyetine, yargısına, bürokrasisine, eğitim kurumlarına dahası sivil toplum örgütlerine ve iş hayatına, yani toplumun bütün kesimlerine maalesef bir 'virüs' gibi nüfus ederek, nihayetinde işte 15 Temmuz alçak darbe girişimiyle milletle yüzleşmek gibi bir konuma gelmişlerdir. Bu örgüt, küresel güçlerin kontrolüne girmiş ve hedefleri doğrultusunda her türlü alçakça çalışmayı yapmaktan zerre kadar hicap duymayan bir kanlı terör örgütüdür."

"Bugün, muhatap olduğumuz ülkelerle bunların ne kadar koruma altında olduğunu gördüğümüzde terör örgütünün eriştiği boyut ve küresel korumalarının kimlere, nasıl hizmet ettiğini çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır." diyen Başbakan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah kardeşliğimizi, değerlerimizi aşındıran bu alçak terör örgütünü de ülkemizin bütün kurumlarından milletimizin gündeminden çıkarmayı hep birlikte başaracağız. Bu uzun soluklu bir mücadeledir. Ancak burada bu mücadeleyi yaparken vatandaşlarımızın mağdur olmaması için de azami gayreti gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz."

Başbakan Yıldırım, "Maalesef örgütün hiçbir kutsalı olmadığı için ayakta kalabilmek, geleceğe yönelik mensuplarına ümit aşılayabilmek için kahpe bir şekilde iftiralar atabilmekte, masum insanları da 'örgüt mensubu' diye maalesef jurnalleyebilmektedir. Bunların farkındayız." dedi.

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English