Son Dakika Haberler

Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Tüfekçi: "Ülkemizin çok yetenekli mühendis ve teknisyenleriyle her türlü teknik zorluğu aşacağımıza, en üst düzey kaliteyi sunacağımıza eminiz. Yeter ki profesyonelce düşünülmüş, sürdürülebilir ve iyi planlanmış iş birlikleri sağlansın. Boeing'in bu noktada stratejik ortaklık yapacak yaklaşımını çok önemsiyoruz. Temennimiz şudur ki iş gücü planları hızla ve olumlu sonuçlarla hayata geçirilsin, yeni iş birliklerinin önü açılsın. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ola

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Türkiye'nin çok yetenekli mühendis ve teknisyenleriyle her türlü teknik zorluğu aşacaklarına, en üst düzey kaliteyi sunacaklarına emin olduklarını belirterek, "Yeter ki profesyonelce düşünülmüş, sürdürülebilir ve iyi planlanmış iş birlikleri sağlansın. Boeing'in bu noktada stratejik ortaklık yapacak yaklaşımını çok önemsiyoruz. Temennimiz şudur ki iş gücü planları hızla ve olumlu sonuçlarla hayata geçirilsin, yeni iş birliklerinin önü açılsın. Savunma Sanayii Müsteşarlığı olarak, ülkemiz havacılığının gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazırız." dedi.

Tüfekçi, "Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı Havacılık Sanayi Geliştirme Programı"nın açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın önde gelen havacılık firmalarından Boeing'in "Türkiye'nin Milli Havacılık Planı" kapsamında gelecek dönemde ülkede iş birliği ve yatırım yapacağını belirtti.

Türkiye'nin her alanda sürekli büyüme politikalarıyla sivil havacılıkta 200 milyon yolcu taşıyan, küresel bir ulaşım merkezine dönüştüğünü dile getiren Tüfekçi, "İstanbul'a yapılmakta olan yeni havalimanıyla hedefler çok daha ileri noktalara ulaşacaktır. Benzer şekilde, savunma ve havacılık sanayimizde de milyarlarca dolarlık ihracat yapmaktayız. Kendi hava araçlarımızı geliştirmekte, Boeing gibi havacılığın seçkin ve büyük firmalarıyla küresel iş birlikleri yapmaktayız. TAI ve Turkish Technic gibi sektöründe öncü ve sürekli büyüyen yapılarımız, her gün yeni bir proje ile yeni bir yatırım ile yeni bir iş birliği ile gündeme gelmektedir. Bu gelişmelerin başarılmasında devletimizin sağladığı büyük destek, büyüyen dünya ekonomisindeki Türkiye'nin önemli konumu ve çalışkan insanları rol oynamaktadır." diye konuştu.

Tüfekçi, yolcu uçağı anlaşmalarının yanında Boeing ile savunmaya hizmet eden havadan erken ikmal ve kontrol uçakları, helikopterler, yakıt ikmal uçakları gibi platformlarla çalışmalar yürütüldüğünü aktararak, Boeing uçakların birçok parçasının Türkiye'de üretildiğini ve bakım hizmetlerinin verildiğini anlattı.

Havacılığın tüm mühendislik dallarında en üst düzey standartları gerektirdiğine işaret eden Tüfekçi, şunları kaydetti:

"Boeing'in bugün dile getireceği hususlar, örneğin, mühendislik ve teknoloji merkezleri, bölgesel uçuş eğitim merkezi, bölgesel bakım ve tamirat iş birlikleri, simülatör geliştirme, tedarikçi geliştirme programı gibi başlıklar çok heyecan vericidir. Bizim de yakın bir geçmişte başlattığınız, lansmanını yakında yapacağımız Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme Projesi (EYDEP) bunun çok büyük tamamlayıcısı olacaktır.

Ülkemizin çok yetenekli mühendis ve teknisyenleriyle her türlü teknik zorluğu aşacağımıza, en üst düzey kaliteyi sunacağımıza eminiz. Yeter ki profesyonelce düşünülmüş, sürdürülebilir ve iyi planlanmış iş birlikleri sağlansın. Boeing'in bu noktada stratejik ortaklık yapacak yaklaşımını çok önemsiyoruz. Temennimiz şudur ki iş gücü planları hızla ve olumlu sonuçlarla hayata geçirilsin, yeni iş birliklerinin önü açılsın. Savunma Sanayii Müsteşarlığı olarak, biz ülkemiz havacılığının gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazırız."

- "Türkiye'de tedarikçilerimizle çok güzel çalışmalar yapıyoruz"

Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın, Türkiye'nin özellikle ticari havacılıkta büyüyen bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, çok özel bir coğrafi konuma sahip. Türkiye 15 ülkeye 3 saat uçuş mesafesinde. Bu ticari havacılıkta çok büyük bir artı. Türk Hava Yolları bunu çok iyi değerlendiriyor. İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı da çok ciddi bir faktör. İş birliğimiz uçak satışından ibaret değil. Biz Türkiye'de tedarikçilerimizle çok güzel çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

- "Türkiye'deki tedarikçi sayısını arttırmak istiyoruz"

Boeing Ticari Uçaklar Tedarik Başkan Yardımcısı Brian Baird ise "Boeing ve Türkiye: Havacılıkta Büyümek için İş Birliği" başlıklı konuşmasında, Boeing'in Türkiye ile 70 yıllık uzun ve başarılı bir iş birliği olduğunu belirterek, bunu büyütmek istediklerini söyledi.

Türkiye'de Boeing filosunu büyütme çabasında olduklarını aktaran Baird, Türk havacılık endüstrisi ve üniversitelerle iş birliğini arttırdıklarını ifade etti.

Baird, Türkiye'de 20'den fazla tedarikçileri olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bu sayıyı da arttırmak istiyoruz ileriye dönük olarak. Türk tedarikçilerimiz Boeing'in bütün ticari uçak programlarına destek veriyor. Boeing'in Türkiye'deki varlığını güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Türk havacılık endüstrisinin yetkinliğini arttırmayı hedefliyoruz. Özellikle halihazırdaki tedarikçilerle işimizi büyütmek, yeni tedarikçileri de havacılık sektörüne çekmek istiyoruz."

Program, "Büyüyen Küresel Havacılık Tedarik Zincirinde Türkiye", "Ekonomi Bakanlığı Küresel Tedarik Zinciri Desteği", "Boeing'e Tedarikçi Olmak" ve "Programlararası Sinerji" panelleriyle devam edecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English