Son Dakika Haberler

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, "Ankara-Sivas arasında yaklaşık 62 kilometre tünelden oluşan önemli bir imalat söz konusu. Bu imalatların genelinde yüzde 55 ilerleme sağlandı. Özellikle Yerköy-Sivas bölümü daha önde gittiği için buranın üst yapısına bu yıl başlayacağız. İnşallah, 2018'in sonunda testleri bitirip işletmeye almayı hedefliyoruz." dedi.

Bir ilimiz daha hızlı trene kavuşuyor
Apaydın, Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ'de (TÜDEMSAŞ) incelemelerde bulunmak için geldiği Sivas'ta, AA muhabirine, Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kayaş'tan Sivas'a kadar olan YHT'nin altyapı çalışmalarının son hızla devam ettiğini aktaran Apaydın, bir ay içinde Yerköy-Sivas hattının üst yapı elektromekanik kısmının ihalesinin yapılıp işe başlanmasının planlandığını söyledi. Apaydın, "İnşallah, bu süre zarfında çok önemli aşamalar kaydedildi. Ankara-Sivas arasında yaklaşık 62 kilometre tünelden oluşan önemli bir imalat söz konusu. Bu imalatların genelinde yüzde 55 ilerleme sağlandı. Özellikle Yerköy-Sivas bölümü daha önde gittiği için buranın üst yapısına bu yıl başlayacağız. İnşallah, 2018'in sonunda testleri bitirip işletmeye almayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Ankara-Sivas arasının konvansiyonel trenle yaklaşık 10 saat sürdüğünü hatırlatan Apaydın, şunları kaydetti:

"Ankara- Sivas arası hızlı trenle 2 saate düşecek. Tabi bu sadece Ankara-Sivas bağlantısı değil, aynı zamanda İstanbul ile de bağlantılı. Dolayısıyla da İstanbul-Sivas arası da 5 saate düşecek. Aynı zamanda Konya, İzmir, Bursa bağlantısı var. Sivas'tan sonra da Erzincan, Kars'a kadar olan güzergahımız da aynı şekilde bağlanmış olacak. Sivas, yüksek hızlı trende bir merkez olacak. Hem doğuda hem batıda bütün arterlere bağlantısı olmuş olacak."

- Kayseri'deki hızlı tren çalışmaları

Apaydın, Yerköy'den Kayseri'ye yaklaşık 142 kilometrelik yeni bir yüksek hızlı tren hattının da şu anda projelendirildiğini belirterek, "Hedefimiz bu projemizi de yılın ortasında tamamlamak. Şu anda koridorlarımız belli oldu, sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Yıl sonu itibarıyla projemiz çıktıktan sonra yılın 2. yarısında hedefimiz yapım ihalesine çıkıp onu da inşallah bu yıl sonunda imalata başlamak." ifadelerini kullandı.

Sivas'a kurulacak lojistik köy projesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Apaydın, Sivas'ın lojistik merkez olarak yatırım programlarında olduğunu aktardı.

Apaydın, projeyle ilgili yer seçiminin de tamamlandığını dile getirerek, "Mart ayının ikinci yarısında sondaj çalışmalarımız başlayacak. Bu yılın 2. yarısında proje çalışmalarını bitirip yapım ihalesine çıkacağız. Hedefimiz yıl sonu itibarıyla yapımına başlamak." dedi.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English