Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Bilişim teknolojileri sektöründe hedef 160 milyar dolar"

BTK Başkanı Sayan, "Türkiye’nin 2023 yılında en büyük 10 ekonomi içinde olabilmesi ve bilişim teknolojileri sektörümüzün 160 milyar dolar büyüklüğe ulaşabilmesi hedefiyle çalışmalarımız hız kesmeden sürecek." dedi.

“Bilişim teknolojileri sektöründe hedef 160 milyar dolar“
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bilişim Sektör Kurulu'nun, MÜSİAD Ankara ve BTK ev sahipliğinde düzenlediği "Yerli Bilgi Teknolojilerinin Gelişmesinde Kamunun Rolü" temalı Bilişim Sektörü Türkiye İstişare Toplantısı'na katıldı.

Burada yaptığı açılış konuşmasında, bilişim sektöründeki gelişmelerin sanayinin her alanına katkı sağladığını dile getiren Sayan, Zeytin Dalı Harekatı'nın savunma sanayisinde yerliliğin ve bilişim sektörünün önemini gösterdiğini ifade etti.

"Tam zamanlı Ar-Ge çalışan sayısı 137 bine ulaştı"

Tüm endüstrilerde genel eğitim ve sanayi politikalarıyla, Ar-Ge, yenilikçilik, yerli üretim ve tasarımında kamu desteğinin önemine işaret eden Sayan, şöyle konuştu:

"Tam zamanlı Ar-Ge çalışan sayısı 2003'te yaklaşık 38 bin iken, 2016'da 3,5 kat artışla 137 bine ulaştı. Bunların 72 binden fazlası özel sektörde, yaklaşık 12 bini devlette ve 52 bini yükseköğrenim kurumlarında istihdam ediliyor. 2016'da yaklaşık 120 bin kişilik istihdam oluşturan bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe çalışan tam zamanlı Ar-Ge personeli sayısı ise toplam istihdamın yüzde 15’ini oluşturuyor."

Yerli ve milli ürünlerin tasarımı, üretimi ve pazarlanması konularında kamuya büyük rol düştüğüne dikkati çeken Sayan, şöyle devam etti:

"2016 itibarıyla bilgi teknolojilerinin 30 milyar lira, iletişim sektörünün ise 65 milyar liranın üzerinde pazar büyüklüğü var. Sektörün ihracatı ise sadece 3 milyar lira. Bu veriler, sektörde ülkemiz için büyük imkanlar oluşturduğunu, gelir getirici ve istihdama yönelik bir sektör oluşturmak için daha yolun başında olduğumuzu göstermektedir. Hizmet sektöründe iyiyiz ancak üretim ve pazarlama noktasında çok aşama kaydetmeliyiz. Türkiye’nin 2023 yılında en büyük 10 ekonomi içinde olabilmesi ve bilişim teknolojileri sektörümüzün 160 milyar dolar büyüklüğe ulaşabilmesi hedefiyle çalışmalarımız hız kesmeden sürecek."

"Ülkenin kaderi bir telefonla değişti"

MÜSİAD Ankara Şubesi Başkanı İlhan Erdal da 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin kaderinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonda verdiği mesajla yön değiştirdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bilişim sektörü ekmek kadar, su kadar önemli. Yerlilik ve kamunun yerli tüketimi çok önemsediğimiz bir konu. Dünyadaki gelişmiş ülkelere baktığımızda kamunun desteği olmadan özel sektörün ilerlemesinin mümkün olmadığını görüyoruz. Gelişmekte olan markalarımıza yeterince destek verilmiyor. Biz yerli markalarımızı büyütmezsek, verilerimizi yurt dışındaki birileri yönetirse bizi bekleyen büyük bir tehlike var. İş adamları olarak bize düşen görev, kolluk kuvvetlerimizin sınırda gösterdiği mücadeleyi, gece gündüz çalışarak kendi sahamızda göstermek."

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English