Son Dakika Haberler

Adalet Bakanlığının bilirkişi olarak çalışan kişiler için sertifika zorunluluğu getirmesinin ardından, Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen Bilirkişilik Temel Eğitim Programı’na katılan 41 kişi sertifikalarını aldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) – Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde (MÜSEM) 30 Eylül 2017'de başlayan "Bilirkişilik Temel Eğitimi Programı" ilk mezunlarını verdi.

Adalet Bakanlığı tarafından Ağustos 2017'de yayımlanan Bilirkişilik Yönetmeliği'ne göre adli ve idari yargı alanlarında bilirkişilik yapmak isteyenlerin, Adalet Bakanlığınca yetkilendirilen eğitim kurumlarında eğitim almaları zorunlu hale getirildi. Adalet hizmetlerinin hızlı ve kaliteli işlemesi amacıyla çıkarılan bu yönetmelik doğrultusunda Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan “Bilirkişilik Temel Eğitim Programı'na” katılan 41 kişi, üniversitede düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Farazi Mahkeme Salonu'nda düzenlenen törene İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Hâkim Murat Boylu, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hâkim Hayri Kaynar, İstanbul Adalet Komisyon Başkanı Hâkim Ayhan Ayan ile MÜSEM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Helvacı ve Program Koordinatörü Prof. Dr. Talat Canbolat katıldı.

Törende konuşan İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Hâkim Murat Boylu, kendi alanlarında uzman olmanın bilirkişi olmak için yeterli olmadığını söyledi.

Boylu, yönetmelik çerçevesinde düzenlenen eğitim programlarıyla uzmanların bilirkişi raporu hazırlama, mahkemelerin usül ve işleyişleri konularındaki eksikliklerinin giderileceğini ifade etti.

İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Hâkim Murat Boylu, şunları kaydetti:

“Şu anda hukuk ve ceza listelerimizde kayıtlı 21 bin bilirkişimiz var. Bunlardan mükerrer olanlar da var. Fakat bu bilirkişilerimizin birçoğu dosya almıyorlar ya da alamıyorlar. Bazen BİMER'e yazıyorlar diyorlar ki biz niye dosya almıyoruz, mahkemeler bizi niye aramıyorlar. Haklılar çünkü eğitimini almış, o konuda uzman ama mahkemelerde bu iş öyle yürümüyor. Tanımadığımız kişilere ihtiyatla yaklaşıyoruz. Tanımadığımız bilirkişilere dosya verdiğimiz zaman çok kötü durumlarla karşılaşıyoruz. Mesleğinde çok uzman çok iyi biliyor ama bilirkişi raporu nasıl hazırlanır, mahkemeyle nasıl muhatap olunur, usuller nelerdir, mahkeme ondan ne istiyor, zaman aşımı nedir, bütün bunları bilmeyen bir bilirkişimiz rapor sunuyor mahkemeye ama alakasız bir rapor. Dolayısıyla bu temel eğitimin bu açığı kapatacağını düşünüyorum.”


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English