Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Bilge Minik" ve "Bilge Çocuk" dergileri tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim ve Yayın Daire Başkanı Durmuş: "Dergiler okuma zevkiyle birlikte bize bilim dünyasının, sosyal hayatımızın, yakın tarihimizin gelecek nesillere aktarmamız gereken yönlerini içselleştirerek aktarma fırsatı sağlıyor. Dolayısıyla bu dergilerin varlığını önemsiyorum" Yazar, şair Yazgan: "Bir milletin geleceğini görmek isteyenler o milletin çocuklarına baksınlar. Yarınları bugünden görürüz. 50 yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştiriniz. Bilge Çocuk ve

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Albayrak Medya Grubu bünyesinde yayın hayatına başlayan "Bilge Minik" ve "Bilge Çocuk" dergileri tanıtıldı.

Akasya AVM'de düzenlenen tanıtım toplantısına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim ve Yayın Daire Başkanı Mustafa Durmuş, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Albayrak, yazar-şair Bestami Yazgan, "Bilge Minik" ve "Bilge Çocuk" dergilerinin Genel Yayın Yönetmeni Osman Turan ile ebeveynler ve çocuklar katıldı.

Toplantıda konuşan Durmuş, yayın hayatına başlayan dergilerin, burada yer alan özgün, yerel karakterlerin rehberliğinde, çocuklara yeni dünyaların sunulduğunu bildiğini, takip ettiğini söyledi.

Durmuş, bu dergilerin çocukların çevresinde, doğada, evrende, hayal dünyalarında yeni kapılar açacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Çok fazla zihnimi meşgul eden bir soru var. Bizim gibi imparatorlukların mirasçısı olan ülkelerde yaşayan insanların medeniyet konusunda herhalde derin düşünceleri oluyordur. Ben de mesela 'Medeniyet nasıl bir şey?', 'Medeni olanla olmayanı nasıl ayırırız?' bunun üzerine hakikaten düşünmeye gayret ediyorum. Kendimce şöyle bir ölçü geliştirdik, medeni olan insan kendisinin dışında olanlara duyarlılık gösteren, dolayısıyla kendisinin dışındaki olanlara gösterdiği duyarlılığın düzeyi medeniyet düzeyini gösteriyor diye düşünüyorum. Bu anlamda ailesinde, yaşadığı çevrede, okul, iş hayatında, doğada, evrende var olanlara gösterdiğimiz duyarlılık düzeyi de herhalde medeniyet düzeyimizi gösterecek. İşte bu dergiler bize, bizim dışımızda olanlara duyarlılık geliştirme fırsatı sunuyor. Dergiler okuma zevkiyle birlikte bize bilim dünyasının, sosyal hayatımızın, yakın tarihimizin gelecek nesillere aktarmamız gereken yönlerini içselleştirerek aktarma fırsatı sağlıyor. Dolayısıyla bu dergilerin varlığını önemsiyorum."

Durmuş, Bakanlık olarak yeni yayın hayatına başlamış bir çocuk dergisi çıkardıklarını belirterek, bu alanda faaliyet göstermenin zorluklarını da bildiklerini, bu nedenle Albayrak Medya Grubuna ülkeye yaptıkları bu hizmet dolayısıyla teşekkür ettiğini dile getirdi.

- "50 yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştiriniz"

Yazar, şair Yazgan da, "Dünya bir ağaç olsa çiçeği çocuklar olurdu. Bilgi bir ağaç olsa çiçeği kitaplar ve dergiler olurdu." diyerek, Albayrak Grubunun çocuk dergisi çıkararak kültürel anlamda çok önemli bir iş yaptığını kaydetti.

Yazgan, kişiye çocukluk döneminde sahip çıkılması, emek verilmesi ve yatırım yapılması gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklar Mevlamızın bize bir hediyesi, aynı zamanda bir emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak, titiz davranmak gerekir. Kültürel konuda da çocuklarımızın ruhunu, aklını beslerken de yerli ve milli olana öncelik vermeliyiz. Bir milletin geleceğini görmek isteyenler o milletin çocuklarına baksınlar. Yarınları bugünden görürüz. 50 yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştiriniz. Bilge Çocuk ve Bilge Minik dergileri 50 yıl sonrasına talip olmuştur. Niyet hayır, akıbet hayır olsun diyoruz."

- "Bir milletin ihyası genç neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkün olur"

Turan da ülke olarak acılı günlerden geçildiğini belirterek, her şeye rağmen ümitleri diri tutarak çalıştıklarını söyledi.

Geleceğin teminatı gençlere bakarak umutların tazelendiğini onun için de burada olduklarını aktaran Turan, "Bir milletin ihyasının kötülerin imhasıyla değil, genç neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkün olacağına inandığımız için buradayız. Yarınlarımızı, vatanımızı, değerlerimizi, mukaddesatımızı emanet edeceğimiz çocuklarımız için buradayız." dedi.

Turan, geçen eylülde yayın hayatına başlayan dergilerin aylarca süren çalışmaların neticesinde raflarda yerini aldığını ifade ederek, hem böylesi iki yayını ortaya çıkarmanın heyecanını yaşadıklarını hem de sorumluluğu ağır bir işi gerçekleştirdiklerinin bilincinde olduklarını dile getirdi.

Günümüzde çocuk yayınlarında gerekli hassasiyetin gösterilmediği kanaatinde olduğuna işaret eden Turan, şöyle devam etti:

"Bu yayınlarda milli, manevi değerlerin hak ettiği yeri bulmadığını düşünüyorum. Çocuklarımız medyanın neredeyse istisnalar dışında birçok sahasında inanç ve kültürümüzle bağdaşmayan algı bombardımanıyla karşı karşıya olduklarını üzülerek görmekteyiz. Halbuki sanat ve edebiyat ulvi bir gayeye hizmet etmelidir. Çocuklarımıza sunduğumuz yayınlarda özellikle inancımızın gereklerine dikkat etmeli, şiddet ve zararlı içeriklerden uzak durmalı, iyiyi ve güzeli tavsiye etmeliyiz. Elbette bunları yaparken sanatın inceliklerini, edebiyatın zarif dilini mutlaka kullanmalı, fen bilimlerine çocukların anlayacağı ölçüde yer vermeliyiz. Bu hususiyette çalışıyoruz."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English