Son Dakika Haberler

"Bugün tüm dünya ülkeleri hem içeride hem de uluslararası alanda medya konusuna stratejik olarak bakıyor ve bu yönde politikalar geliştiriyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KASTAMONU (AA) - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, "Bugün tüm dünya ülkeleri hem içeride hem de uluslararası alanda medya konusuna stratejik olarak bakıyor ve bu yönde politikalar geliştiriyor." dedi.

Canbey, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Topluluğunun Bilgehan Bilgili Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlediği "Basın İlan Kurumu öğrencilerle buluşuyor" konferansında yaptığı konuşmada, iletişim alanında son dönemde önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Gazetecilikte değişime ayak uydurmanın önemine değinen Canbey, "Medyan her yönüyle toplumun şekillenmesi ve doğruları bulması açısından önemli görevler üstleniyor. Ülkeler için medyanın her zaman stratejik önemi bulunmaktadır. Bu önemin bilgi ve iletişim çağı olarak değerlendirdiğimiz günümüzde arttığını görüyoruz. Bugün tüm dünya ülkeleri hem içeride hem de uluslararası alanda medya konusuna stratejik olarak bakıyor ve bu yönde politikalar geliştiriyor." diye konuştu.

Geleneksel basının internet ve dijital medya olarak iki rakibi olduğunu belirten Canbey, şunları söyledi:

"Artık hayatımızda sosyal medya denen bir şey var. Daha televizyonlarda yayınlanmadan ve yayın yasağı getirilen bir haberi bile canlı olarak veriyor. Böyle bir döneme girdik. O yüzden zamanın ruhu dediğimiz şeyi yakalayamazsak, değişime ayak uyduramazsak gelecekte bazı arkadaşlarımız gazetecilik mesleğinin dışında kalacak. Uyum sağlayabilen ve benimseyen meslektaşlarımız bu işte olmaya devam edecek. Bu yüzden siz genç gazeteci adayları kendinizi geleceğe iyi hazırlamalısınız. Artık herkes gazeteci oldu. Sosyal medyadan herkes her an canlı yayın yapılabiliyor. Elinde cep telefonu olan herkes bir olay oluğunda çekim yaparak Whatsapp haber hattına haber gönderiyor. Şimdi herkesin sosyal medyası ve interneti var."

BİK olarak gazeteciliğin yaşatılması için çalıştıklarını vurgulayan Canbey, "Kaliteli gazetelerin çıkmasını istiyoruz ve sadece kaliteli gazetelerin çıkmasını değil kaliteli gazetecilerin de yetişmesini istiyoruz. Bizim aynı zamanda iyi ve vicdanlı bir insan olmamız gerekiyor." dedi.










Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English