Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

“Beyşehir Türkiye’nin gözde bir turizm şehri haline gelecek”

Cumhur İttifakı Beyşehir Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yaşar, Beyşehir’i hayata geçirecekleri yeni proje ve yatırımlarla yeni dönemde Türkiye’nin gözde bir turizm şehri haline getireceklerini söyledi.

“Beyşehir Türkiye’nin gözde bir turizm şehri haline gelecek”
Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Yaşar, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ve partililerin de katıldığı Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda, Beyşehir kent merkezinde yaşayan Kurucuova Mahallesi sakinleriyle biraraya geldi.

Yaşar, Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan ve zengin doğal güzellikler ve yaylalara sahip Kurucuova Mahallesi’ni gelecek dönemde yöre turizminin önemli bir cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.

Anamas Dağı’nın eteklerindeki yerleşim merkezinde bulunan yaylalarda yayla turizmini daha da canlandırmak istediklerini vurgulayan Yaşar, “Bu bölgede yürüteceğimiz turizme yönelik çalışmalara seçim beyannamemizde de yer verdik. Yayla turizmini canlandırmak amacıyla yayla yaşamının hakim olduğu bölgelere doğal dokuyu bozmadan yayla evleri yaparak yöreyi sağlık ve eko turizmine kazandırmayı amaçlıyoruz.”dedi.

Bu maksatla uygun alanlarda inşa edilecek bungalov evlerde, gelen ziyaretçilerin güvenli ve huzur içerisinde eğlence ve neşe dolu vakit geçirebilmesi için çalışmalar yapacaklarını anlatan Yaşar, ilçeye kazandırılacak diğer turizm yatırımlarına ilişkin de şu bilgileri verdi:

“Sultan Alaaddin Keykubat’ın ‘cennet ya burasıdır ya da buranın altındadır’ sözünden de anlaşılacağı üzere güzel manzarasıyla ve doğal güzellikleriyle göz dolduran bölgemizin her köşesinin fotoğraf karelerine yansıtılabilmesi için hakim alanlara tamamen doğal ürünlerden, doğal yapıyı bozmadan seyir kuleleri kurarak bölgedeki sosyal aktiviteleri canlı tutmak istiyoruz. Yine ilçemize bağlı Fasıllar Mahallesi bölgesinde bulunan Lukyanus ve Kurtbeşiği anıtları ile Sadıkhacı Mahallemizde bulunan Eflatunpınar Havuzu çevresinin peyzaj çalışmalarını tamamlayarak turizmin hizmetine kazandırmayı hedefliyoruz. İlçemize bir aqua park kazandırarak İç Anadolu’da mavi ile yeşilin buluştuğu noktada halkımızın keyifle vakit geçirmesi, çocuklarımızın ve gençlerimizin su sporlarına olan ilgisinin artmasını amaçlıyoruz. Konya’yı yeni dönemde Akdeniz’e en kısa güzergahtan bağlayacak olan Beyşehir ve Gembos güzergahlı Antalya yolunun da tamamlanmasıyla birlikte Beyşehir turizmi yakın gelecekte daha da hareketlenip canlanacak. İnşallah Beyşehir gelecek dönemde Türkiye’nin gözde bir turizm şehri haline gelecek. Biz Beyşehir’i  buna şimdiden hazır hale getireceğiz.”

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da, belediyeciliğin bir ekip, takım ve uyum işi olduğuna vurgu yaparken, “Eğer bu takımda bir eksiklik, aksaklık olursa uyumda sıkıntı çıkacak olursa tabi hizmeti de getirmek oldukça zor olur” hatırlatmasında bulunarak 31 Mart’ta Cumhur ittifakına verilecek desteğin önemine dikkat çekti.

Samancı, Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası ile birlikte artık birçok büyük ve önemli hizmetin ilçelere Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla geldiğine vurgu yaparak, “Bu anlamda, üçlü saç ayağı dediğimiz yerelde Beyşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ankara’da da takip edilmesi gerekli çalışmaları yürütecek biz milletvekilleri olarak en güzel hizmetleri ilçemize kazandırmanın yeni dönemde de gayreti içerisinde olacağız.”ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English