Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Beykoz Belediyesi'nden 7 bin öğrenciye eğitim yardımı

Beykoz Belediyesi, ilçede ikamet eden 2 bin ilkokul, 2 bin ortaokul, 2 bin lise ve bin üniversite öğrencisine eğitim yardımı yaptı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Beykoz Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla ilçede ikamet eden 7 bin öğrenciye eğitim yardımında bulundu.

Yıllık 2 bin ilkokul öğrencisine 150'şer TL, 2 bin ortaokul öğrencisine 200'er TL, 2 bin lise öğrencisine 250'şer TL ve bin üniversite öğrencisine bin 500'er TL eğitim desteği sağlayan Beykoz Belediyesi, yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına da kıyafet yardımı yapıyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün organize ettiği program çerçevesinde Sosyal Market'te öğrencilere yardımlarını dağıtan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Şu anda bizim buradaki ürünlerimiz dolar kurunu etkilemeyecek diye bir slogan ile hareket ediyoruz. Çünkü mallarımızı yerli parayla alıyoruz ve yerli para ile satıyoruz. Doların yükselmesi ve alçalması bizim marketimize herhangi bir şekilde etki etmiyor." dedi.

Kendi evindeki mutfağa almadığı hiçbir ürünün Sosyal Market aracılığıyla vatandaşa verilmediğine dikkati çeken Çelikbilek, "Kendi mutfağımda koymadığım hiçbir şeyi, asla buradaki raflara koyarak halka satmıyoruz. O noktada iddialıyız. Bununla da gurur duyuyoruz. Beykoz'da çok ihtiyaç sahibi insanlarımız var. Eğitim noktasında ailelerin bir evlatları var. Bu sene 2 bin ilkokul çocuğuna, 2 bin ortaokul, 2 bin lise ve bin de üniversite öğrencisine toplam olmak üzere 2 milyon 150 bin liralık bir eğitim yardımını dağıtmış olacağız." diye konuştu.

PTT aracılığıyla yardımların ailelere ulaştırıldığını söyleyen Başkan Yücel Çelikbilek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Herkesin hesaplarına PTT yolu ile yardımlarımızı aktarıyoruz. Yine onları inceliyoruz. Şu anda onların eğitimi ihtiyaç duyulan ailelerin çocuklarına buradan yaşlarına her şeylerine bakarak okuldaki durumlarına göre ilgili ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere onları değerlendireceğiz. Aynı zamanda da hak edenin alması noktasında da aynı anlayış ile hareket ediyoruz. Böyle biz burada çok rahat bir şekilde dağıtım yapmıyoruz. Gayet dikkatli, gayet hassasiyet göstermek suretiyle gerçekten hak edene vermek için arkadaşlarım büyük bir gayret gösteriyorlar. Bu gün de bununla ilgili inşallah bir dağıtımı burada başlatmış oluyoruz."

Çelikbilek, açıklamanın ardından, öğrencilere eğitim ve kıyafet yardımlarını eşi Ayşe Çelikbilek ve Başkan Yardımcıları ile birlikte dağıttı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English