Son Dakika Haberler

Beşiktaşlı Veli Kavlak:

Eklenme Tarihi: 02.06.2014 - 22:30

"Beşiktaş'ta efsane olmak istiyorum" "Taraftara daha çok ihtiyacı olan takım bizdik" "Hocamız kenarda kendinden geçiyor. Bu, beni çok motive ediyor"

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş'ın orta saha oyuncusu Veli Kavlak, Beşiktaş'ta efsane olmak istediğini söyledi. 

BJK TV'de ekrana gelen "Spor Gündem" programına katılan milli futbolcu, sezonu 3. sırada bitirmenin Beşiktaş için başarılı sayılamayacağını belirterek, taraftar desteğine herkesten daha fazla ihtiyaçları olduğunu anlattı. 

Genç bir ekip olduklarını söyleyen Veli, "Takımda genç Türk oyuncularımız fazla. Taraftara daha çok ihtiyacı olan takım bizdik. Stadımız yok. Herkes biliyor ki Beşiktaş İnönü Stadyumu'nda kötü oynadığımız zaman bile, taraftarımızla 5-10 dakika içerisinde baskı kuruyor, oyunun gidişatını değiştirebiliyorduk. O avantajı bu sene fazla kullanamadık" diye konuştu. 

Geçen sezona oranla, defansif anlamda takım olarak büyük gelişme kaydettiklerinin altını çizen siyah-beyazlı oyuncu, eskiden oyundan düştüklerini ve boşluklar verdiklerini aktararak, şöyle devam etti: 

"Takım olarak, defansif anlamda kendimizi çok geliştirdiğimizi düşünüyorum. Orta sahada çok iyi duruyoruz, topları iyi kesiyoruz, hücuma çıkıyoruz. 'Nerede ne kadar koşman gerekir' diye istatistikleri araştırıyorum. Orta sahada oynadığın zaman, mecburen her yerde olmak zorundasın. Benim asıl görevim, orta sahanın ortasında takımın dengesini kurmak, ikili mücadeleleri kazanmak. Biz, hocamızla belirli bir taktiği uyguladık. Çok iyi pres yaptık, geriye çekildik. Orada biraz kendimizi geliştirdiğimizi, özellikle son 8-10 maçta, fazla pozisyon vermediğimizi düşünüyorum." 

 

- "Hocamız kenarda kendinden geçiyor, bu beni çok motive ediyor" 

 

Kanadalı takım arkadaşı Atiba Hutchinson ile çok iyi anlaştıklarını ve birbirlerini dengelediklerini dile getiren Veli Kavlak, teknik direktör Slaven Bilic için "Hocamız kenarda kendinden geçiyor. Bu, beni çok motive ediyor. Hocamızın kulübede olmaması tabii ki bizleri etkiliyor" dedi. 

Veli, sağlık durumu ile ilgili de "İki seneden beri omzumla ilgili bir sıkıntı yaşıyordum, tendon kopukluğu vardı, ağrılar çekiyordum. Sezon sonunda da hemen ameliyata karar verdik. Almanya'da ameliyat oldum. Allaha şükür, herşey iyi gitti. Tendon tamamen kemikten ayrılmış bir vaziyette. Dönmelerde sürtüyordu ve o tarafta çok acı yapıyordu. Doktor iyi ki bunu gördü ve ameliyatımı yaptı. İnşallah, şimdi ağrısız futbol oynarım" şeklinde konuştu. 


Kaynak: