Son Dakika Haberler

Beşiktaş yeni sezon için iddialı

Eklenme Tarihi: 20.08.2014 - 15:07

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için eleme turu maçları yapan Beşiktaş, oynadığı 3 karşılaşmada rakiplerine boyun eğmedi 3. ön elemede Hollanda'nın Feyenoord takımını iki maçta yenerek play-off turuna çıkan "Kara Kartallar", İngiliz temsilcisi Arsenal karşısında da sahasında 0-0 beraberlik aldı

İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turunda İngiltere'nin güçlü takımlarından Arsenal karşısında ilk maçta başarılı bir oyun sergileyen Beşiktaş, şu ana kadar resmi maçlarda aldığı sonuçlarla yeni sezonda iddialı olduğunu ortaya koydu.

Yeni sezonun ilk resmi karşılaşmalarını Avrupa arenasında oynayan siyah-beyazlı ekip, üst üste çıktığı maçlarda yenilgi yaşamadı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için büyük bir mücadelenin içine giren "Kara Kartallar", 3. ön eleme turundan itibaren bu heyecanı yaşamaya başladı. Bu turda Hollanda'nın Feyenoord takımıyla eşleşen Beşiktaş, rakibini iki maçta da mağlup etmesini bildi.

Deplasmanda Feyenoord'a 2-1 üstünlük sağlayan siyah-beyazlı ekip, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki rövanş karşılaşmasını ise 3-1 kazanarak play-off turuna yükseldi.

 

- Arsenal'i elinden kaçırdı

 

Beşiktaş, play-off eleme turunda ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi İngiliz temsilcisi Arsenal'in rakibi oldu.

Rakibini ilk maçta sahasında konuk eden "Kara Kartallar", rövanş mücadelesi için avantajlı skor elde etme adına pozisyonlar bulmasına rağmen sonuca gidemedi. Siyah-beyazlı takım, 16 sezon üst üste Şampiyonlar Ligi'nde yer alan Arsenal ile ilk maçta 0-0 berabere kaldı.

Siyah-beyazlı takım, aldığı beraberlikle Arsenal'in ön elemelerdeki serisini de sonlandırdı. Daha önce Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için 6 kez ön eleme oynayıp 12 maçı da kazanan İngiliz ekibi, Beşiktaş ile 0-0 berabere kalarak ilk kez sahadan farklı bir skorla ayrılmak zorunda kaldı. 

 

- Topu kontrolünde tutmaya çalışıyor

 

Teknik direktör Slaven Bilic'in takımın başına gelmesiyle topu daha fazla ayağında tutmaya çalışan Beşiktaş, oynadığı üç resmi maçta aynı stratejiyi uyguladı.

Feyenoord ile oynanan ilk maçta yüzde 50 topla oynayan siyah-beyazlı ekip, rakibiyle yaptığı ikinci karşılaşmada yüzde 41 ile bunda başarılı olamasa da Arsenal karşısında topun kontrolünü tekrar elinde tuttu. Beşiktaş, İngiliz temsilcisi karşısında bu kategoride yüzde 54'lük bir oran yakaladı.  

Topu kontrolünde tutarak yönlendirmeye çalışan "Kara Kartallar", 451 pas yaparak 438 pasla oynayan Arsenal'i bu alanda da geride bıraktı. 

 

- Hücumda yüksek konsantrasyon

 

Hugo Almeida'nın ayrılmasının ardından kadroya Demba Ba'yı katan Beşiktaş, hücumda da şu ana dek yüksek konsantrasyonla oynadı.

Feyenoord ile oynanan iki maçı boş geçmeyen siyah-beyazlı ekip, Arsenal maçında gol atamasa da ürettiği pozisyonlarla etkili oldu. Feyenoord ile yapılan ikinci maçta 3 gol atan Demba Ba, play-off turundaki mücadelede de net pozisyonlara girdi.

Beşiktaşlı oyuncular, şu ana dek yaptıkları üç maçta sadece 1 kez ofsayta düştü. 3. ön elemedeki ilk maçta Feyenoord karşısında bir kez bu tuzağa düşen siyah-beyazlılar, son iki maçta ise aynı durumu yaşamadı.

 

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”