Son Dakika Haberler

Beşiktaş'ta yeni moda Demba Ba

Eklenme Tarihi: 04.12.2014 - 14:03

Kısa sürede Beşiktaşlı taraftarların gözdesi haline gelen Demba Ba, Nouma, Ferdinand ve Ahmet Dursun gibi kulübün sembol isimleri arasına girip, adına tezahüratlar üretildi Taraftarlar, Senegalli Müslüman futbolcu için "Demba Ba bizi cumaya götür" tezahüratları yapıp, attığı goller sonrası da tekbir getiriyor

İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - Beşiktaş'a sezon başında İngiltere'nin Chelsea takımından transfer edilen Senegalli futbolcu Demba Ba, kısa sürede siyah-beyazlı taraftarların gözdesi oldu ve adına özel tezahüratlar ile besteler yapıldı. 

Süper Lig'de 7, Avrupa kupalarında 8 gol atarak, siyah-beyazlı formayla toplam 15 gole ulaşan Senegalli oyuncu, Pascal Nouma, Ahmet Dursun, Les Ferdinand gibi Beşiktaş'ta sembol olmuş ve adlarına tezahüratlar üretilmiş futbolcuların arasına girdi.

Beşiktaş'ta attığı gollerden sonra sevincini secdeye vararak gösteren tecrübeli futbolcunun bu sevincine siyah-beyazlı taraftarlar tekbir getirerek karşılık verdi. Demba Ba, Beşiktaş İntegral Forex'in maçlarında dahi unutulmadı. Siyah-beyazlılar aynı tezahüratı basketbol maçında da yaparak oyuncularını andı. 

 

- Pascal Nouma kadar sevildi

Taraftarlar, Senegalli Müslüman futbolcu için zaman zaman "Demba Ba bizi cumaya götür" tezahüratları yaptı.

Beşiktaş taraftarların gönlünde en özel yere sahip futbolculardan Pascal Nouma'ya yapılan "Pascal bizi diskoya götür" tezahüratı böylece farklı şekilde tecrübeli oyuncu için yapılmaya başlandı.

Siyah-beyazlı takıma 2000-2001'de transfer olan Nouma, taraftarların hala unutamadığı futbolcular arasında yer alıyor.

 

- "Ahmet Dursun Seba gitsin"

Siyah-beyazlıların geçmişe dönük olarak hatırladıkları en acı tezahürat ise 1999-2000'de kadroya dahil edilen Ahmet Dursun için oldu.

Beşiktaş Kulübü'nün efsane başkanı Süleyman Seba döneminde transfer edilen Ahmet Dursun, golleriyle tribünlerin yeni gözdesi olmuştu. O dönemde Seba'ya tepkili olan taraftarlar "Ahmet Dursun Seba gitsin" şeklinde tezahürat yaparken, Süleyman Seba'nın başkanlıktan ayrılmasında bu tezahürat da etkenler arasında yer almıştı. 

 

- Bir başka efsane Ferdinand

Beşiktaş'ta en sevilen futbolcular arasında kısa süre Türkiye'de oynamasına rağmen İngiliz oyuncu Les Ferdinand da yerini aldı.

Kiralık olarak sadece 1988-1989 sezonunda siyah-beyazlı formayı giyen Ferdinand'a o dönemde taraftarlar "Haydi Ferdi zamanı geldi" şeklinde tezahürat yapmıştı. 

 

- Kadıköy Panteri Pancu

Taraftarların unutamadığı futbolcular arasında 2004-2005'te Fenerbahçe ile Kadıköy'de yapılan maçta Oscar Cordoba'nın gördüğü kırmızı kartın ardından kaleye geçen Rumen oyuncu Daniel Gabriel Pancu da yer aldı.

Teknik direktör Mircea Lucescu'nun transfer ettiği Pancu, Avrupa'da attığı golle Beşiktaş'ın en golcü üçüncü oyuncusu da olurken, Rıza Çalımbay döneminde deplasmanda 4-3 kazanılan maçta Cordoba'nın ardından kalede başarılı şekilde görev aldı. Pancu, bu performansının ardından taraftarlar tarafından "Kadıköy panteri Pancu" şeklinde tezahüratlarla tribünlere çağrıldı.

 

- Fani Madida ve Amokachi

Özellikle Afrika kökenli futbolculara karşı sevgilerini daha fazla gösteren taraftarlar, geçmiş sezonlarda Beşiktaş forması giyen Fani Madida ve Daniel Amokachi'yi de unutmadılar.

Güney Afrikalı Madida'ya "Fani Madida" tezahüratı yapan taraftarlar, Nijeryalı Amokachi'ye de tezahüratlarıyla büyük destek vermişlerdi.

Siyah-beyazlılar ayrıca Rıza Çalımbay'ın transfer ettiği Norveçli oyuncu John Carew'i de "John Carew, John Carew. I love you John Carew" tezahüratıyla tribünlere çağırıyorlardı.


Kaynak: