Son Dakika Haberler

Beşiktaş Belediyesi'nin iştiraki BELTAŞ AŞ'de çalışan, DİSK'e bağlı Genel-İş sendikası üyesi grevdeki işçiler ile bir grup arasında çıkan kavgaya polis, biber gazıyla müdahale etti

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Belediyesi'nin iştiraki BELTAŞ AŞ'de park, bahçe, temizlik ve bakım işlerinde çalışan, DİSK'e bağlı Genel-İş sendikası üyesi grevdeki işçiler ile bir grup arasında çıkan kavgaya polis, biber gazıyla müdahale etti.

Dünya Barış Parkı'nda Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın ilçe halkıyla çiçek dikmesi sırasında pankart açıp eylem yapan grevdeki işçiler ile bir grup arasında tartışma yaşandı.

Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi sonucu parkta bekleyen polis, taraflara biber gazıyla müdahale etti. Birbirine sopalarla saldıran gruplar arasında çıkan kavga sonucu, 1 kişi hafif yaralandı, 1 kişi gözaltına alındı.

Karşı gruptaki kişilerin ilçe halkından olmadığını savunan işçiler, kavganın ardından grubun iki servis aracına binerek olay yerinden ayrıldıklarını ifade etti.

- "Parkları bilerek kirletiyorlar"

Hazinedar, olaydan önce yaptığı konuşmada, ilçedeki parklarda uzun süredir çok ciddi bir kirletme operasyonu yapıldığını söyledi. İki gündür halkla Beşiktaş'taki parkları temizlediklerini dile getiren Hazinedar, şöyle konuştu:

"Bugün de çiçek dikeceğiz. 239 işçinin 150'siyle anlaştık. Yasal olarak beni aşan bir durum var. Sadece 50-60 işçi kardeşimiz var. Onlar diyorlar ki 'Bizim istediğimiz olsun'. Biz de diyoruz ki 'Hayır. Bir masada çözmek mümkün' ama onlar bize diz çöktürmek istiyorlar. Bu anlayış, doğru bir anlayış değil. Çocuklarımız, insanlarımızın faydalandığı bu parkları bilerek kirletiyorlar. Konteyner ve çöp kovalarındaki çöpleri bütün parklarımıza son 20 gündür döküyorlar. Grev öncesi de yaptılar ve sürekli devam ediyorlar. Biz onların hiçbir eylemine işçi haklarına saygı gereği müdahalede bulunmadık."

Bilerek parkları kirletmenin sendikacılıkla, insanlıkla, vicdanla, hak ve hukukla ilgisi olmadığını belirten Hazinedar, şunları kaydetti:

"Adli vakalara karışmamış bütün işçilerimizi işe alma sözünü çok önce verdik. Şuanda 150 işçimizle anlaştık. Dışarıda kalan 89 işçinin de önemli bir kısmı bize gelmeye hazır ama engelliyorlar. O işçi kardeşlerimizi de hemen işe almaya hazırız. Size dağıtılan CDlerde nasıl parkları kirlettiklerini, çöpleri dökerek halkı belediyeye karşı nasıl kışkırttıkları belli. Öğrendim ki görüntüler için 'sahte' demişler. Ben ilan ediyorum pazartesi günü mahkemeye gidiyoruz. İsimler tek tek tespit edildi. Yasal olarak gerekli başvuruları yapıyoruz. Bu eylemlere karışan işçiler sabit, sendikanın temsilcileri. Yani parkları kirletip belediyeyi suçlayanlarla, sosyal medyadan sahte hesaplarla bize saldıranlar aynı. Bunların hepsini tespit ettik. Eğer diyorlarsa 'Bunlar sahtedir'. Hodri meydan. Görüntüler sahteyse ben belediye başkanlığından istifa ediyorum."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English