Son Dakika Haberler

Beşiktaş, kupaya farklı başladı

Eklenme Tarihi: 04.12.2014 - 18:57

Siyah-beyazlı takım, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu ilk maçında Sarıyer'ı 4-0 yenerek, ilk haftayı lider tamamladı Siyah-beyazlı formayla Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Mersin İdmanyurdu karşısında takımının tek golünü atan Cenk Tosun, kupadaki ilk maçta da Beşiktaş'a ilk golü kazandırdı

İSTANBUL (AA) - Ziraat Türkiye Kupası F Grubu ilk maçında Sarıyer'i 4-0 yenen Beşiktaş, grup mücadelesine iyi bir başlangıç yaptı.

Spor Toto Süper Lig'de lider durumda bulunan ve UEFA Avrupa Ligi'nde de gruptan çıkmayı garantileyen siyah-beyazlı takım, Ziraat Türkiye Kupası'na da 3 puanla başladı.

Beşiktaş, Sarıyer'i Cenk Gönen (2), Olcay Şahan ve Motta'nın golleriyle mağlup etti. Siyah-beyazlılar, bu sonuçla F Grubu'nda ilk haftayı averajla lider tamamladı.

 

- Cenk, kupada da takımının ilk golünü attı

 

Beşiktaş'ın Sarıyer karşısında 4. dakikada ilk golünü atan Cenk Tosun, uzun bir aradan sonra gol sevinci yaşadı.

Siyah-beyazlı formayla Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Mersin İdmanyurdu karşısında takımının tek golünü atan Cenk, kupadaki ilk maçta da Beşiktaş'a ilk golü kazandırdı. Siyah-beyazlı oyuncu, 66. dakikada Furkan Yaman'ın pasıyla maçtaki ikinci golüne imza attı.

 

- Olcay'ın 5. gol sevinci

 

Siyah-beyazlı takımın 10. dakikada ikinci golünü atan Olcay Şahan ise bu sezon 5. kez gol sevinci yaşadı.

Süper Lig'de Sivasspor, Eskişehirspor, Bursaspor ve Çaykur Rizespor maçlarında takımına gol kazandıran Olcay, Sarıyer karşısında da golle buluştu.

Sarıyer karşısında takımının 3. golünü atan Ramon Motta ise bu sezon ilk gol sevincini yaşadı. Brezilyalı oyuncu, 49. dakikada takımına golü kazandırdı.

 

- Gençler farkın açılmasıyla şans buldu

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, skorun 3-0 olmasının ardından genç oyunculara şans verdi.

Hırvat çalıştırıcı, ilk değişikliğini 56. dakikada Serdar Kurtuluş'un yerine Ümit Karaal'ı alarak gerçekleştirdi. Bilic, 63. dakikada ise Kerim Frei Koyunlu'nun yerine Furkan Yaman'ı sahaya sürdü. Beşiktaş'ta son olarak 70. dakikada İsmail Köybaşı'nın yerine Tugay Kaya oyuna dahil oldu.

 

- İsmail Köybaşı, soldan sağa geçti

 

Sarıyer karşısında sol açık maça başlayan İsmail Köybaşı, karşılaşma içinde sürekli yer değiştirdi.

İkinci yarıya da sol bek başlayan siyah-beyazlı futbolcu, 56. dakikada Serdar Kurtuluş'un oyundan çıkmasıyla sağ bek pozisyonuna geçti. İsmail, 70. dakikada ise yerini Tugay Kaya'ya bıraktı.

 

- İki takım taraftarlarından dostluk gösterisi

 

Karşılaşmada iki takım taraftarları arasında adeta dostluk rüzgarı esti.

Yusuf Ziya Öniş Stadı'ndaki karşılaşmada ilk yarıda her iki ekibin taraftarları karşılıklı olarak Ankaragücü ve Bursaspor aleyhine tezahüratta bulundu. Taraftarlar, ikinci yarı ise zaman zaman birlikte maçın coşkusunu yaşadı.

Sarıyerli taraftarlar, geçtiğimiz günlerde babası vefat eden Uğur Boral'a yaptıkları tezahüratla baş sağlığı diledi. Taraftarlar, maç sonunda iki takım oyuncularını birlikte tribünlere çağırdı.

Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan, iki takım taraftarının isteği üzerine saha içinde "üçlü" tabir edilen tezahüratı yaptırdı. 

 

- Ersan antrenman yaptı

 

Mücadelede Beşiktaş, oyuncu değişikliği haklarını kullanmasına rağmen yedekler arasında yer alan Ersan Adem Gülüm, ısınmasını sürdürdü.

Kale arkasında bir süre ısınan siyah-beyazlı oyuncu, dördüncü hakemin uyarısıyla yedek kulübesine geçti.

Karşılaşmada elektronik skorboardda süreyi gösteren bölümün çalışmaması dikkati çekti.

 

- Son bölümde yine düşüş yaşadı

 

Beşiktaş, daha önceki karşılaşmalarda olduğu gibi son bölümde yine düşüş yaşadı.

Rakibinin oyundan düşmesini değerlendiren Sarıyerli futbolcular, rakip kalede üst üste pozisyonlar bulmasına rağmen kaleci Tolga Zengin, kurtarışlarıyla gole izin vermedi.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Bilic, maçın bitmesinin ardından saha içinde Necip Uysal'ın yanına giderek pozisyonlar konusunda uyarılarda bulundu.

Öte yandan F Grubu'nun ikinci haftasında Beşiktaş, 17 Aralık Çarşamba günü Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Sarıyer ise ikinci haftada Adana Demirspor ile karşı karşıya gelecek. 

 

- F Grubu'nda puan durumu

 

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda ilk hafta maçlarının ardından oluşan puan durumu şöyle:

       Takım O G B M A Y P
1.Beşiktaş 1 1 0 0 4 0 3
2.Çaykur Rizespor 1 1 0 0 2 1 3
3.Adana Demirspor 1 0 0 1 1 2 0
4.Sarıyer 1 0 0 1 0 4 0
 


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”