Beşiktaş Kulübünün mali kongresi

Eklenme Tarihi: 21.05.2017 - 15:45

Kulüp başkanı Orman: "(UEFA'nın men cezası) UEFA ön yargılı bir karar verdi. Yanlış hesabı çevireceğiz"



İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA'nın siyah-beyazlı kulübe verdiği 2 yıl ertelemeli 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını kaldıracaklarına inandığını söyledi.

Beşiktaş Akatlar Arena'da gerçekleştirilen 2016 yılı olağan mali ve idari genel kurulunda eleştirileri yanıtlayan Orman, UEFA Avrupa Ligi'nde Fransa'nın Olympique Lyon ile Beşiktaş arasında Lyon'da oynanan çeyrek final ilk karşılaşmasında yaşanan olayların ardından iki kulübe verilen bu cezaya değinerek, "UEFA ön yargılı bir karar verdi. Yanlış hesabı çevireceğiz." dedi.

Geçen haftalarda, futbol takımı oyuncusu Cenk Tosun'un babasının, oğlunun maçlarda pas alamadığı yönündeki açıklamaları konusunda ise Fikret Orman, "Bir babanın oğlunu savunması doğru ama evinde savunur. Beşiktaş'ın babası biziz. Başkasının teyzesi, amcası aynı açıklamaları yaparsa Beşiktaş'ı nasıl yöneteceğiz." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada kendisiyle ilgili bazı paylaşımlara da tepki gösteren Fikret Orman, "İyi ki sosyal medya Süleyman abinin (Seba) döneminde yoktu. Adama neler yaparlardı. Sosyal medya eskiden yoktu. Bir yere gidemezsin, yemek yiyemezsin, oturamazsın, kalkamazsın." değerlendirmesinde bulundu.



- "Demirören'den sorulabilecek her şeyi soruyoruz"



Kulübün eski başkanı Yıldırım Demirören dönemiyle ilgili adım atılmadığı yönündeki eleştiriye yanıt veren Fikret Orman, şunları söyledi:

"Bu işi Beşiktaş'ın itibarı için yapıyoruz. Yıldırım Demirören'den sorulabilecek her şeyi soruyoruz. 'Beş sene geçti, Fulya ne oldu?' diye soranlar var. 24 Şubat 2013'teki genel kuruldan alınan yetkiyle tahkim mahkemesine gittik. Bir hukukçu üye bizim lehimize, 2 teknik üye Aşçıoğlu lehine karar verdi. Fulya projesinde oran yüzde 67-33 olarak belirlense de sonradan 52 Aşçıoğlu, 48 Beşiktaş anlaşmasıdır. Mahkeme kararıyla onandı. O zaman da bu oranların olmadığını söylüyorduk. Söz konusu karara itiraz ettik. Asliye Hukuk Mahkemesi reddetti. . Ret kararını temyiz ettik. Buradan da sonuç çıkmadı. Maalesef Aşçıoğlu ile geçmişte yapılan sözleşmeler, ek protokol nedeniyle sonuç alınamamıştır."

Yıldırım Demirören döneminde Gaziantepspor'dan alınan Rodrigo Tabata'nın alınmasıyla ilgili eleştirileri de hatırlatan Orman, "Tabata'nın hesabını soralım. Tabata'nın parası resmi yollardan gitmiş. Diğer kulübün defterlerine bakma yetkimiz yok. Zaten buralardan sonuç çıkmayacağını bildiğimiz için bu sayfayı çevirerek, önümüze baktık." şeklinde konuştu.


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”