Son Dakika Haberler

Beşiktaş'ın planı "şampiyon olmak"

Eklenme Tarihi: 09.09.2014 - 03:05

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic: "Bu sezonki planımız şampiyon olmak. Tabii ki bunu garanti edemeyiz. Söyleyebileceğim tek şey: İdmanda, maçın her dakikasında daha iyi olmaya çalışacağız. En iyisini yapacağız, cesur olacağız" "Feyenoord ve Arsenal'e karşı bu ivmeyi yakaladık. Bunu kaybetmemek gerekiyor. İniş çıkışlar olacaktır ama bu enerjiyi, kaliteyi ve kararlılığı nasıl koruyacağımızı gayet iyi biliyoruz" "Bu sezon 1-2 oyuncu eksik olsa da yapmak istediğimi gerçekleştirdik. Bir sağ bekim da

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon bitirme garantisi veremeyeceğini belirterek, şampiyonluk için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Ntv Spor'da yayınlanan "Futbol Aktüel" programına konuk olan Hırvat teknik adam, sunucu Güntekin Onay ile spor yorumcusu Ali Ece'nin sorularını yanıtladı. Beşiktaş'ın büyük bir camia olduğuna değinen Bilic, şampiyonluk yarışıyla ilgili şunları kaydetti:

Biz yeteri kadar büyük bir kulübüz. Stadımız olsa da olmasa da nerede oynarsak oynayalım Beşiktaş'ın her zaman şampiyonluk için mücadele etmesi lazım. Benim için 'şampiyon olacağız' demek çok kolay oldurdu. Bunu söylemek harika olabilir ama bir taraftan da diğer takımlara saygısızlık olurdu. Bu sezonki planımız şampiyon olmak. Tabii ki bunu garanti edemeyiz. Söyleyebileceğim tek şey, idmanda, maçın her dakikasında daha iyi olmaya çalışacağız. En iyisini yapacağız, cesur olacağız. Bu birinciliğe, ikinciliğe veya altıncılığa yeter mi yetmez mi bilemem. Başlangıç gayet iyi. Büyük ve güçlü inancım var. Şans, bizim yanımızda olursa, kesin şampiyonluk için mücadele ederiz."

Hırvat Teknik Direktör Bilic, futbolcularının sezon başında iyi bir ivme yakaladığını anlatarak, "Konuşarak öz güveni yükseltemezsiniz. Bunun en iyi yolu üst düzey takımlara karşı iyi maçlar oynamaktır. Şimdiye Feyenoord ve Arsenal'e karşı bu ivmeyi yakaladık. Bunu kaybetmemek gerekiyor. İniş çıkışlar olacaktır ama bu enerjiyi, kaliteyi ve kararlılığı nasıl koruyacağımızı gayet iyi biliyoruz. İyi bir durumdayız" diye konuştu.

- "Sözleşmeye, odaklanmamalıyız"

Slaven Bilic, Beşiktaş Kulübü yakın zamanda sözleşme yenileme teklifinde bulunursa nasıl bir cevap vereceğiyle ilgili bir soru üzerine, şöyle konuştu:

"Ben, ailem, arkadaşlarım ve hatta köpeklerim bile burayı çok seviyor. Çocuklarım buraya hayran. Çok iyi hazırlıklar yaparsınız. Geçen sezon bu sezondan daha da iyi başlamıştık. Ondan sonra başımıza bazı şeyler geldi. Galatasaray'a karşı şok bir maç oynadık. Ondan sonra bir anda taraftardan mahrum kaldık. Hiçbirimiz geleceğe, sözleşmeye, Tottenham maçına odaklanmamalıyız çünkü lig oldukça zor. Bu ivme elinizden kolaylıkla kayıp gidebilir. Bunu fark etmezsiniz bile. Sadece yarınki antrenmana ve Çaykur Rizespor maçına odaklanmalıyız. Maç maç gitmeliyiz. Tabii ki iniş çıkışlar olacaktır. Dünyada kaybetmeyen takım yok ama buna hazır olmalıyız."

-Maç programına eleştiri

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda yaklaşık 55 maç yapacaklarını anlatan Bilic, Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı maç programına tepki gösterdi.

Deneyimli teknik adam, gelecek hafta 7 gün içinde Süper Lig'de Çaykur Rizespor ve Bursaspor ile UEFA Avrupa Ligi'nde de Asteras ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Çaykur Rizespor maçını neden pazar günü oynamadığımızı anlamıyorum. Neden Trabzonspor pazar oynuyor da biz pazartesi oynuyoruz. İkimiz de Türkiye için puanlar almaya çalışıyoruz. Cumartesi veya pazar günü oynamayı tercih ederdim. Daha fazla oyuncuyu hazır tutmamızın sebebi bu. Büyük maçlardan sonra iyi toparlanamıyoruz. Geçen sezon derbi sonraları savaştan çıkmış gibi oluyorduk. O maçlar için kadro derinliğimiz yetersizdi. Böyle durumları bekliyoruz. Bu sezon 1-2 oyuncu eksik olsa da yapmak istediğimi gerçekleştirdik. Bir sağ bekim daha olsun isterdim ama önemli değil. Her pozisyonda 4 ya da 5 alternatifimiz var."

Oluşturdukları kadro yapısında sağ bek pozisyonunda oynayabilen 5-6 futbolcu olduğunu anlatarak, performansı nedeniyle eleştirilen Serdar Kurtuluş hakkında şunları söyledi:

"Serdar, geçen sezon ilk seçimimizdi. İyi de başladı. Kendisi iyi bir oyuncu. Çok duygusal bir insan. Kendi kendisini eleştiren ve hatalarını düşünen birisi. Sonra Galatasaray maçı geldi. O karşılaşmada bir hata yaptı ve uzun süre hatasının etkisinden kurtulamadı. Gaziantepspor forması giymekle Beşiktaş forması giymek arasında çok büyük fark var. Beşiktaş forması bazen ağır gelebilir. Serdar, harika bir insan. Kendisine güveniyorum. Planlarım dahilinde ve kadronun önemli parçası. Belki 2 belki de 34 maç oynar. Bunu garanti edemem. Nasıl çalıştığını gözlemliyoruz."

- "Sosa, tam bir iş kolik"

Beşiktaş'ın transfer sezonunun son gününde kadrosuna kattığı Arjantinli futbolcu Jose Ernesto Sosa hakkında övgü dolu sözlerle bahseden Bilic, Arjantinli futbolcunun tam bir işkolik olduğunu söyledi. Sosa'nın 3 farklı bölgede oynayabildiğine vurgu yapan Hırvat teknik adam, "Sosa, forvetin arkası, sağı ve solunda oynuyor. Sihirbazlık yapmak gibi bir şey değil bu. Listemizde olan bir oyuncuydu. Metalist Kharkiv, satmak zorunda kalmasa alamazdık. Ukrayna'daki savaş nedeniyle mümkün hale geldi. Kendisini çok araştırdık. Milli takımımın eski kaptanı Srna'dan bilgi aldım. Çok iyi bir karakter, tam bir iş kolik. Çok çalışkan ve takım oyuncusu. İki yönlü oynayabiliyor. Yetenekli ve çok iyi şutlar atıyor. Duran topları harika. Çok gol atmıyor ama umarım daha fazla atar. Zamanlamasını ve şut yeteneğini iyi kullanır. Oyunumuzun seviyesini yükseltmesi için kendisinden beklentilerimiz var" diye konuştu.

Bilic, Sosa'nın fiziksel olarak hazır olmasına rağmen maç eksiğinin bulunduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Sosa, her koşulda fit görünen biri. Öz güveni yüksek. Geldiğinde testler yaptığımda koşuda en iyiler arasındaydı. Son 1 ay fitness koçuyla çalışmış ama saha farklıdır. Yüzde 100 hazır değil, böyle olmasını da beklemedik. Her gün daha iyi duruma geliyor. Çaykur Rizespor maçı için hazır hale gelecek ama acele etmeyeceğiz. Oynamaya geldi ama bizi kurtaracak birisi olarak gelmedi. Zaten hazır bir takımımız var. Herhangi bir oyuncu gibi forma için mücadele etmeli."

Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdaki yerini alamayan Senegalli forvet Demba Ba'nın kronik bir sakatlığı bulunmadığını dile getiren Slaven Bilic, sözlerine şöyle devam etti:

"Çok iyi bir oyuncu. dedikodular ve hikayeler var. Veli'nin sakatlandığı gibi o da sakatlandı. Birkaç gün içinde çalışmalara başlayacak. Doktorumuz imza attığında kontrol etti. Haftada 3 maç oynamak için hazır olduğunu söyledi. Henüz takımla çalışmadı. Umarım Çaykur Rizespor ve Asteras maçlarında oynayacak ama acele etmiyoruz. Starlar, star gibi davranır ama Ba'nın ayakları yere sağlam basıyor. Sanki 2 senedir buradaymış gibi. Takım arkadaşlarını motive ediyor. Onunla çalışmak gerçekten çok iyi. Ondan ne beklediğimizi biliyor. Demba Ba'dan veya herhangi bir oyuncudan tek başına maç kazanmasını beklemiyoruz. Bunu takım halinde yapacağız." 

- " Prandelli, hayran olduğum teknik direktörlerden birisi"

Yeni sezonda şampiyonluk yarışının Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un arasında geçeceğini savunan Bilic, sürpriz bir takım beklemediğini söyledi.

Ligdeki rakiplerini değerlendiren Slaven Bilic, şöyle konuştu:

"İsmail Kartal, yeni değil. Geçen sezon Ersun Yanal ile beraberdi. Takımı ve ligi biliyor. Tabii ki onun için büyük bir farklılık var. Çünkü kararlar almak, fikir vermekten farklıdır. Ona iyi şanslar diliyorum. Prandelli, hayran olduğum teknik direktörlerden birisi. İnsan olarak da büyük bir beyefendi ve çok nazik. Futbolu bilen bir teknik adam. Ona karşı oynadım. Onu beğeniyorum. İlk defa yurt dışında çalışıyor. İtalyan bir teknik direktörü lig değiştirmesine gerek yoktur. Zaten iyi bir ligdesiniz. Vahid Halilhodzic'i çok iyi tanıyorum. O da çok büyük bir teknik direktör. Daha önceden Türkiye deneyimi var. Yeni bir takımı var ama onun takımı. Kendi getirdiği oyunculara sahip olmak bir hoca için harika bir şey. Şampiyonluk için 4 aday var. İçeride, dışarıda her maç zor olacak."

Bilic, ligdeki diğer takımlardan da övgüyle bahsederek, "Kasımpaşa, geçen sezon yaptıklarını tekrarlayacaklardır. Bursaspor'un çok iyi bir teknik direktörü var. Kardemir Karabükspor'un takım ruhunu beğeniyorum. Her takıma karşı sıkı olacaklar. Türkiye Ligi artık 3-4 takım arasında geçmiyor. Çok iyi takımlar var. Gayet iyi organize oluyorlar. Oldukça zor bir lig olacak. Şampiyonluk için adaya takımlar var ama 4 takım dışında sürpriz bir takım beklemiyorum. Ligi kazanmak bizim planımız. Hayalimizi gerçekleştirmek için elimizden gelen şeyi yapacağız" değerlendirmesinde bulundu

Siyah-beyazlı takımda yaşanan sakatlıklarda BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki sahaların etkili olduğunu anlatan Slaven Bilic, sahaların iyi görünmediğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”