Son Dakika Haberler

Beşiktaş'ın golcüleri derbilerde etkisiz

Eklenme Tarihi: 03.11.2014 - 16:18

Son 10 sezonda Fenerbahçe ve Galatasaray ile yaptığı 41 maçta 48 gol atan siyah-beyazlılarda ileri uçta görev yapan oyuncular sadece 12 gol kaydedebildi Beşiktaş, forvet oyuncularının etkili olduğu 11 derbide 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı "Kara Kartallar", forvet oyuncuların sessiz kaldığı 30 maçta sadece 2 kez kazanıp, 21 yenilgi ve 7 beraberlikle sahadan ayrıldı

İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında sahasında Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan ve derbi maçlarda istediği sonuçları alamayan Beşiktaş, bu önemli karşılaşmalarda ileri uçtaki oyuncularını etkili kullanamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Sarı-lacivertli takımın yanı sıra Galatasaray'a karşı da başarısız kalan siyah-beyazlı ekip, bu rakipleriyle son 10 sezonda yaptığı karşılaşmalarda ileri uç elemanlarını fazla devreye sokamadı.

Beşiktaş'ın forvet hattında etkisiz kaldığı derbi maçlarında özellikle Fenerbahçe, siyah-beyazlı rakibine karşı forvetleriyle sonuca gitmesini bildi. 

"Kara Kartallar", son 10 sezonda iki önemli rakibiyle 41 maça çıktı. Bunların sadece 8'ini kazanabilen Beşiktaş, toplam 48 gol kaydedebildi.

 

- Forvetler sadece yüzde 25'lik katkı yapabildi

Siyah-beyazlı takımın forvet oyuncuları, derbilerde atılan 48 golün sadece 12'sine katkıda bulunabildi.

Bu süreçte ileri uçta bu sezon kadroda yer alan Demba Ba, Cenk Tosun ve Mustafa Pektemek'in yanı sıra geçmiş sezonlarda Hugo Almeida, Mamadou Niang, Mert Nobre ve Bobo'yu kullanan Beşiktaş, böylece 41 maçta atılan 48 golün yüzde 25'ini bu isimlerle kaydedebildi.

 

- En golcüsü Almeida

Siyah-beyazlı ekibin, son 10 sezonda derbilerdeki en golcü oyuncusu geçen sezonun ardından takımdan ayrılan Portekizli oyuncu Hugo Almeida oldu.

Galatasaray ve Fenerbahçe'ye 5 gol atan Almeida'yı üçer golle Bobo ile Nobre takip etti. Niang ise eski takımı Fenerbahçe karşısında 1 kez hücumda katkıda bulunabildi.

 

- Demba Ba, ilk derbiyi boş geçti

Almeida'nın ayrılmasının ardından kadroya dahil edilen Demba Ba, siyah-beyazlı formayla ilk derbi maçını boş geçti.

Fenerbahçe karşısında pozisyon bulmakta zorlanan Senegalli oyuncunun yanı sıra Mustafa Pektemek de derbi mücadelesinde etkisiz kaldı.

 

- Savunmanın katkısı forvete yakın oldu 

Beşiktaş'ta savunma oyuncuları, 41 maçlık derbi serisinde hücum oyuncularına yakın bir performans ortaya koydu.

Defans oyuncuları 10 kez gol sevinci yaşayıp yüzde 20,8'lik oran yakaladı. Savunmada yer alan ve şu an Sivasspor forması giyen İbrahim Toraman, 4 golle forvet oyuncuları kadar başarı yakaladı. Çek oyuncu Tomas Sivok, 2 kez gol sevinci yaşadı, Motta, Egemen Korkmaz, Ekrem Dağ ve Tello birer kez derbi maçlarında takımlarına gol katkısı yaptılar. 

 

- Diğer hatlardan 22 gol buldu

"Kara Kartallar" forvet ve savunma oyuncularının dışında orta sahada görev yapanların ayağından derbi maçlarında 22 gol üretti.

Orta saha, attığı 22 golle Beşiktaş'a yüzde 45,8'lik katkıda bulundu. Siyah-beyazlı takım, yüzde 8,3'lük oranla 4 kez de rakip oyuncuların kendi kalelerine attığı gollere sevindi.

 

- Forvet atarsa başarılı olabiliyor

Siyah-beyazlı takım, son 10 sezondaki derbilerde en çok maçı da forvet oyuncuların attığı gollerle kazandı.

Ligde geride kalan 41 maçta 8 galibiyet, 10 beraberlik ve 23 yenilgi alan Beşiktaş; elde ettiği galibiyetlerin büyük çoğunluğunu forvetteki isimlerin skor bulduğu karşılaşmalarda aldı.

"Kara Kartallar", ileri uçta yer alan oyuncuların gol attığı 11 maçta 6 galibiyete imza attı. Bu karşılaşmalarda 3 beraberlik alan siyah-beyazlı ekip, 2 mücadeleden ise yenik ayrıldı.

Beşiktaş, forvet oyuncularının başarısız olduğu 30 karşılaşmada ise 21 kez iki rakibine boyun eğdi. Bu süreçte sadece 2 kez kazanabilen siyah-beyazlı ekip, 7 karşılaşmayı ise beraberlikle tamamladı.

 

- Forvet oyuncularının gol attığı maçlar

Beşiktaş'ta forvet oyuncularının gol attığı maçlar ve alınan sonuçlar şöyle:

Fenerbahçe-Beşiktaş: 3-3 (Almeida-2 gol)

Beşiktaş-Fenerbahçe: 3-2 (Niang)

Beşiktaş-Fenerbahçe: 2-2 (Almeida)

Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-0 (Almeida)

Galatasaray-Beşiktaş: 2-2 (Almeida)

Galatasaray-Beşiktaş: 1-2 (Nobre)

Beşiktaş-Fenerbahçe: 3-0 (Bobo)

Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-1 (Nobre)

Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-1 (Bobo)

Beşiktaş-Golatasaray: 1-0 (Nobre)

Beşiktaş-Galatasaray: 2-1 (Bobo).


Kaynak: