Son Dakika Haberler

Beşiktaş-Eskişehirspor maçından notlar

Eklenme Tarihi: 27.09.2014 - 23:21

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın tribünleri yine boş kaldı Beşiktaş'ta teknik direktör Bilic, Bursaspor maçının kadrosundan 1 değişiklik yaptı Siyah-beyazlılarda Necip Uysal'ın yerine savunmanın sağında Serdar Kurtuluş forma giydi

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş ile Eskişehirspor arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Spor Toto Süper Lig 4. hafta maçında tribünler yine boş kaldı.

Siyah-beyazlıların ligdeki Çaykur Rizespor ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki Asteras maçlarına ilgi göstermeyen taraftarlar, Eskişehirspor karşılaşmasında da takımlarını yalnız bıraktı. 

İstanbul'da yağmurlu ve soğuk havanın da etkisiyle tribünlerin büyük bölümü boş kalırken, karşılaşmayı 3 bine yakın sporsever izledi. Saat 19.00 itibariyle bine yakın bilet satıldığı öğrenilirken, kombine kart sahipleriyle birlikte karşılaşmayı izleyenlerin sayısı maç başlarken 3 bini buldu.

Bu arada 100 kadar Eskişehirspor taraftarı da kendilerine ayrılan eski açık tribündeki yerlerinden takımlarını destekledi.

 

- "Yönetim uyuma taraftarın yağmurda"

 

Kale arkası tribünde bulunan siyah-beyazlı taraftarlar, doğu tribününe alınmaları için tezahürat yaptı.

Taraftarlar uzun süre "Yönetim uyuma taraftarın yağmurda" diye tezahürat yaptı. Stat hoparlörlerinden yapılan anonsta Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) talimatları gereği tribün değişikliği yapılamayacağı açıklandı. Bunun üzerine siyah-beyazlı taraftarlar, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e tepki gösterip, "Yeter Yıldırım Demirören" diye tezahürat yaptı. 

 

- Kadroda 1 değişiklik

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçen haftaki Bursaspor maçının kadrosundan 1 değişiklik yaparak, takımını Eskişehirspor karşısına çıkardı.

Bursaspor karşısında savunmanın sağında görev verdiği Necip Uysal'ı yedek soyunduran Hırvat teknik adam, bu bölgede Serdar Kurtuluş'a görev verdi. Serdar, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı.

 

- Oğuzhan 11'de, Sosa yine yedek

 

Bilic, Bursaspor maçında 43. dakikada oyundan aldığı Oğuzhan Özyakup'a Eskişehirspor maçında ilk 11'de şans tanıdı.

Bursaspor karşısında Oğuzhan'ın yerine oyuna giren ve ikinci yarıda atılan golde asist yaparak, takımının galibiyetinde rol oynayan yeni transfer Jose Sosa ise yine yedek kulübesinde oturdu.

 

- Forvette Demba Ba 

 

Sakatlığını atlattıktan sonra geçen haftaki Bursaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Senegalli futbolcu Demba Ba, Eskişehirspor karşısında da forvette görev aldı.

Demba Ba'nın arkasında Oğuzhan Özyakup forma giyerken, orta alan Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak ve Olcay Şahan'dan oluştu. Savunmada Serdar Kurtuluş, Tomas Sivok, Pedro Franco ve İsmail Köybaşı görev yaptı. Kaleyi ise yine Tolga Zengin korudu.

Bilic, Bursaspor maçında olduğu gibi Ramon Motta'yı yedek soyundurup, savunmanın solunda İsmail Köybaşı'nı oynattı.

 

- Ersan Gülüm kadroda

 

Sakatlığı nedeniyle Asteras ve Bursaspor maçlarında forma giyemeyen Ersan Gülüm, Eskişehirspor maçında 18 kişilik kadroda yer aldı.

Siyah-beyazlılarda Ersan Gülüm'ün yanı sıra yedek kulübesinde Cenk Gönen, Sosa, Necip Uysal, Kerim Frei, Cenk Tosun ve Motta oturdu.

Beşiktaş'ta sakatlığı süren Mustafa Pektemek ise kadroya alınmadı.

Bu arada, Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı ve Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur Çebi, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan ile dostluk yemeğinde bir araya geldi. 

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Köşebaşı Basın Ekspres Restoran'da düzenlenen yemeğe Çebi'nin yanı sıra kulüp genel sekreteri Ahmet Ürkmezgil, basketbol şubesi, dernekler ve taraftarlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hakan Özköse ile Eskişehirspor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.


Kaynak: