Son Dakika Haberler

Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman'daki kandil programlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman'da Berat Kandili dolayısıyla program düzenlendi.

Ramazan ayının habercisi kabul edilen Berat Kandili, Diyarbakır'da Kur'an-ı Kerim tilaveti, mevlit ve dualarla idrak edildi.

Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de kandil dolayısıyla düzenlenen programa katılan vatandaşlar, namaz kılıp dua okudu. Kur'an-ı Kerim ve mevlidin okunduğu programda Kürtçe ve Türkçe ilahiler söylendi.

Programa, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla ve vatandaşlar katıldı.

Programın ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından vatandaşlara süt ikram edildi.

- Mardin

Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan Ulu, Fuat Yağcı ve Kuba camilerinde program düzenlendi.

Akşam namazına müteakip Fuat Yağcı Camisi'nde yapılan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Türkçe, Kürtçe ve Arapça Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunduğu programda dualara vatandaşlar hep birlikte "amin" dedi.

Vatandaşlardan Mahsum Tunç, İslam aleminin bağışlanması temennisinde bulundu. Tunç, "İnşallah bu gece hürmetine İslam ümmeti düştüğü bu buhrandan kurtulur ve Müslümanlar tekrar feraha kavuşur." dedi.

Programın ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü vatandaşlara süt, Mardin Büyükşehir Belediyesi ise kandil simidi dağıttı.

- Siirt

Siirt'te Berat Kandili dolayısıyla vatandaşlar camileri doldurdu.

Ensar, Ebul Vefa, Abdulhakim Sancak Çarşı ve Yeni Mahalle camilerinde düzenlenen programlara katılan vatandaşlar namaz kıldı, dua etti.

Abdulhakim Sancak Camisi'nde vaaz veren İl Müftüsü Faruk Arvas, Berat Kandili'nin önemini anlattı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftülüğü görevlilerince mevlit ile Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler okundu.

- Şırnak

Cizre ilçesinde Hz. Nuh Nebi Cami ve tarihi Ulu Cami'de düzenlenen programa katılan vatandaşlar namaz kıldı, dua etti.

İlçe Müftülüğü tarafından Hz. Nuh Nebi Cami'sinde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Kürtçe mevlit okutuldu. Camide yer bulamayan vatandaşlar avluda programı takip etti.

Vatandaşlar duaların ardından Hz. Nuh Peygamber Türbesi'ni ziyaret etti.

Silopi İlçe Müftülüğü tarafından Çarşı Camisi'nde program yapıldı. Kıldırdığı yatsı namazının ardından cemaate vaaz veren İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, insanların bu gece bol bol dua etmesi gerektiğini ifade etti.

Elçi, "Terörün yok olması için bütün Müslümanların bir olması gerekiyor." dedi.

Okunan Mevlid-i Şerif ve ilahilerin ardından katılımcılara tatlı ikram edildi. Elçi tarafından yapılan duanın ardından program sona erdi.

- Batman

Batman'da kandil, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Türkçe, Kürtçe ve Arapça okunan Mevlid-i Şerif ve ilahilerle eda edildi.

İl Müftülüğünce Şevket Başak Camisi'nde program düzenlendi. Program sonunda İl Müftüsü Turgut Erhan dua etti.

Türk Kızılayı, cami cemaatine bin kişilik ikram dağıttı.

Vatandaşların kandilini kutlayan Türk Kızılayı Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ, bu süreçte, Müslümanların dini değerlerine sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, "Berat Kandili ümmetin birliğinin sağlanması açısından çok önemlidir." dedi.











Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English