Son Dakika Haberler

"Fırat Kalkanı'nın devamı ya da Fırat Kalkanı benzeri harekatlarla mutlaka Suriye'nin kuzeyindeki PYD-YPG yapılanmasının sonlandırılması lazım"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Fırat Kalkanı'nın devamı ya da Fırat Kalkanı benzeri harekatlarla mutlaka Suriye'nin kuzeyindeki PYD-YPG yapılanmasının sonlandırılması lazım." dedi.

Destici, parti genel merkezinde Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) öncesi yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, şehit olan asker ve polislere Allah'tan rahmet diledi.

ABD'nin PKK, PYD ve YPG'ye bin Tırın üzerinde açıktan silah yardımı yaptığının bilindiğine dikkati çeken Destici, şunları ifade etti:

"ABD -istihbarat birimlerimizin bunu bildiğine eminim. Nerede teslim ediyorsa orada... PYD, YPG'nin eline geçtiği anda, bu silahların imha edilmesi ve kullanılmasına asla fırsat verilmemesi gerekiyor. Suriye'nin kuzeyinde şu anda silahlı güç haline getirilen teröristlerin yarın Türkiye'ye silah doğrultacaklarını ya da ellerinden gelen her türlü terörist eylemi yapacaklarını biliyoruz. Onun için bunun tedbirinin behemehal alınması gerek. Fırat Kalkanı'nın devamı ya da Fırat Kalkanı benzeri harekatlarla mutlaka Suriye'nin kuzeyindeki PYD-YPG yapılanmasının sonlandırılması lazım."

Destici, Irak'ın kuzeyinde de benzer gelişmeler olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin Irak merkezi hükümeti tarafından başlatılan Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyonuna fiili asker gönderme şeklinde olmasa da mutlaka gözlemci sıfatıyla katılmasını istedi.

Bazı AB üyesi ülkelerle gerilen ilişkilere de değinen Destici, şöyle devam etti:

"Türkiye içerisinde bazı siyasi partilerin, siyasi grupların Batı'yı suçlamak ya da itham etmek yerine devletimizi, hükümetimizi itham ediyor olmasını anlamakta zorluk çekiyorum. Kendi meselelerimizi, kendimiz çözeriz. Batı'nın, Avrupa'nın ya da diğer emperyalist güçlerin Türkiye'nin iç işlerine karışmasına asla müsaade etmeyiz. Bütün siyasetçilere de çağrımız, Türkiye'yi Avrupa'ya, Batı'ya şikayet etmekten vazgeçin. Gelin hep birlikte burada meselelerimizi konuşalım."

-"Kabul edilebilir olmaktan çok uzak"

Hükümetin memur ve emekliye verdiği 3+3 zam teklifini de eleştiren Destici, "Teklif kabul edilebilir, hatta konuşulabilir bile olmaktan çok uzak. Enflasyon yüzde 10'un üzerinde. Biz 2018 için yüzde 8+7, 2019' için yüzde 8+7 önerdik." dedi.

Destici, hükümetin taşeron işçilere kadro sözünü de yerine getirmesini beklediklerini bildirdi.

İzmir'de, okul servis minibüsünde unutulduktan sonra yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in babası ile görüştüğünü ve başsağlığı dilediğini aktaran Destici, "Zaten çocuğumuzun isminin Alperen olması bizde bir duygusal bağ oluşmasına da vesile oldu. Her çocuğa üzülürüz ama tabi herkesin kendine daha yakın hissettiği birtakım isimler, özellikler vardır. Babasıyla konuştum. Geçmişte Avrupa'da bizim teşkilatlarımızda görev yapmış bir arkadaşımız. Üzüntümüz bunu duyunca daha da arttı." diye konuştu.

Destici, soruşturmanın sağlıklı yapılması ve ihmali olanların açığa çıkarılmasının takipçisi olacaklarını kaydetti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English