Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Bayramda dolandırıcıların 'kurbanı' olmayın"

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasını fırsat bilen dolandırıcılara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

“Bayramda dolandırıcıların ’kurbanı’ olmayın“
Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesinin, dolandırıcıların en çok sevdiği dönem olduğunu söyledi.

Bu dönemde vatandaşların sahte para, sahte bilet, sahte kurban satışı ile dolandırdığını aktaran Şahin, ''Biletlerimizi almayı son günlere bırakmışsak dolandırıcılarla yüz yüze gelme ihtimalimiz çok fazladır. Bizim burada uyanık olmamız gerekiyor. Terminal müdürlükleri tarafından onaylanmayan hiçbir bileti almayalım. Dikkat edelim. Bunun yanında kurbanlık hisselerimizi tanımadığımız kişi ya da gruplardan almayalım. Hisseye daha ucuza giriyorum derken evdeki bulgurdan olabiliriz.'' diye konuştu.

Bazı büyük marketlerin, kurbanlık satışında vatandaşları "indirim" adı altında dolandırdığını dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

''Aslında 750-800 lira olan kurbanlığı 900 liraya satıyor. '200 lira indirim kuponu veriyoruz' diyerek insanları mağazalara çekiyorlar. 200 lira kar ettiğini düşünen tüketici, bayramdan sonra indirim kuponlarını kullanmak istediğinde ya zamlanan fiyatlarla karşılaşıyor ya da kupondaki ürünler raflardan kaldırılıp daha pahalı ürünlere yönlendiriliyor. Bu tür bir muamele ile karşı karşıya kalan tüketici, derhal hakem heyetine başvurup indirim tutarının iadesini istesin.''

- "Dikkatli olmazsanız bir senelik emeğiniz boşa gidebilir"

Şahin, bazı turizm acentelerinin bayram için açılıp bayramdan bir hafta sonra da kapatıldığını ifade ederek, bunun da bir dolandırıcılık türü olduğunu kaydetti.

Bayramlarda başka bir isim veya adres göstererek vatandaşların dolandırıldığını belirten Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''5 yıldızlı otellerle anlaşmalı acente olduklarını söyleyip otel fiyatlarından daha aşağıya tatil paketi satan firmaların, ucuz ve lüks tatil hayali ile kurbanı olmayalım. İnternetten deniz kenarındaymış ve çok lüksmüş gibi reklamlar yapan oteller var. Siz telefonla irtibat kurup kredi kartı ile ödemenizi yapıyorsunuz. Tatile de gittiniz, yerleşeceksiniz. Gittiğinizde hiç de reklamlardaki gibi bir otel ve yerle karşılaşmıyorsunuz. Tatilinizin kabus olmasını istemiyorsanız bu tür bir işlem yapmayacaksınız. Eğer yaptıysanız da gittiğinizde reklamdaki gibi bir yerle karşılaşmadığınız zaman, öncesinde reklamlardaki belgeleri saklayarak veya kaydederek hakem heyeti veya tüketici mahkemesine başvuracaksınız. Tatilinizi huzurlu olarak geçirmek ve dolandırılmamak için vatandaşların dikkatli, uyanık olması gerekiyor. Eğer dikkatli olmazsanız bir senelik emeğiniz boşa gidebilir. Dolandırıcılara karşı bayram öncesinde vatandaşlarımız dikkatli olsun.''

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English