Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Batman'da belediye hizmetleri göz dolduruyor

DBP'li yönetim döneminde HDP'nin ve terör örgütü PKK'nın çeşitli bahanelerle çağrısı üzerine ulaşım hizmetinin aksatıldığı, çöplerin toplanmadığı Batman'da, görevlendirme yapılan belediyenin hizmetleriyle büyük dönüşüm yaşanıyor Kaynakların doğrudan halka hizmet olarak yansıtıldığı kentte vatandaşların yaşam standardını artıran projeler göz kamaştırıyor Vatandaşlardan İbrahim Sincar: "Batman daha önce tabiri caizse köy gibi bir yerdi. Şimdi ise Batman'a giren hayran kalıyor" Halit Mıho: "All

Anadolu Ajansı haberine göre;
BATMAN (AA) - Batman'da İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediye tarafından hayata geçirilen projelerle büyük dönüşüm yaşanıyor.

Batman'da terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve destek verdiği gerekçesiyle hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevden alınan belediye başkanının yerine Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy'un talimatıyla rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra vatandaşların yaşam kalitesini artıracak projeler de bir biri ardına uygulanıyor.

DBP'li yönetim döneminde HDP'nin ve terör örgütü PKK'nın çeşitli bahanelerle çağrısı üzerine ulaşım hizmetinin aksatılması ve çöplerin toplanmaması gibi vatandaşa yaşatılan çile, belediyeye görevlendirme yapılmasıyla sona ererken, Batmanlılar temizlikten alt ve üstyapıya, yollardan kültürel, sosyal ve sportif alanlara kadar kentin her alanında belediyecilik hizmeti ile buluştu.

Kaynakların doğrudan halka hizmet olarak yansıtıldığı kent adeta şantiyeye dönüşürken, hayata geçirilen, vatandaşların yaşam standardını artıran projeler göz kamaştırıyor

- Yapılan hizmetlerde yüzde 500 artış

Batman'da geçen sene 310 milyon lira olan belediye bütçesi bu yıl yüzde 20'lik artışla 378 milyon lira olarak belirlenirken yapılan hizmetlerde ise yaklaşık yüzde 500 oranında artış sağlandı.

Kente 36 milyon lira bütçe ile 250 kilometrelik yol yapıldı, 350 bin ton asfalt çalışması yapıldı, 7,5 milyon lira ile 460 bin metrekarelik kaldırım, yol ve parke taşı yapıldı. 13 milyon liraya belediyenin vizyon projesi olan Turgut Özal Bulvarı yeniden inşa edildi. 6 mahalleye 2 milyon liraya halk evi yapıldı, yine aynı oranda bütçe ile 30 kilometrelik kanalizasyon şebekesi yenilendi, 14 mahalleye 15 spor sahası yapıldı, 40 çocuk oyun parkı kuruldu. 8 milyon lira bütçe ile 26 toplu ulaşım aracı alındı. Belediyeye hayvan ambulansı, semt pazarları, evlendirme dairesi, cenaze araçları ve iş makineleri kazandırıldı.

Esentepe'ye 30 milyon liralık doğa parkı yapılırken, 16 mahallede 26 yeni park kazandırıldı.

- Halk merkezleri bilgi evine dönüştürüldü

Kentin su sorununa neşter vuracak olan Zilek İçme Suyu Projesi'nin 70 milyon lira bütçe ile hayata geçirilmesi için çalışmalar sürüyor.

DBP'li belediye döneminde farklı amaçlarla da kullanılan spor merkezi ve halk evleri, yeniden revize edilerek halkın hizmetine sunuldu. Halk merkezleri "bilgi evleri" olarak dönüştürüldü.

Sosyolog, antropolog gibi spor dışında birçok branşta uzman ekiplerin görev yaptığı spor merkezinden 18 farklı branşta 7 bin kişi yararlanıyor.

- Beşikten mezara hayata dokunan projeler

Belediye tarafından her sabah 25 anaokulunda 2 bin 500 öğrenciye yıl boyu kahvaltı ikramı yapılıyor, 25 bin öğrenciye internet üzerinden evde eğitim alma imkanı sağlanıyor.

Yeni doğan bebekler için "Hoşgeldin Bebek Projesi" sürdürülürken, şehir dışında hayatını kaybedenlerin kente getirilmesi ya da il dışına gönderilecek cenazeler için uçak masrafı karşılanıyor.

Kentte ilk kez taziyelere sıcak yemek gönderilmeye başlandı. Bu kapsamda 250 bin kişilik yemek ikramı yapıldı. Evde bakım hizmetleri kapsamında yaşlıların tüm bakımları evlerinde yapılıyor. Bu yıl hayata geçirilen Çorba Çeşmesi Projesi ile 500 bin kişiye çorba ikramı yapıldı. Her yıl ilkokul birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımı yapılıyor. Ramazan ayı boyunca her gün 5 bin kişiye iftar veriliyor."

- Vatandaşlardan takdir görüyor

Temizlikten ulaşıma, altyapıdan üstyapıya, çevre düzenlemesinden sosyal yaşam alanlarına kadar pek çok alanda uygulanan projelerle büyük bir dönüşümün yaşandığı kentte yaşam konforla buluştu.

Toplumda 7'den 70'e her kesiminin yaşamına dokunan projeler takdir görürken, yüzleri de güldürüyor.

Vatandaşlardan İbrahim Sincar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediyenin çalışmalarını çok güzel ve yerinde bulduğunu ifade eden Sincar, "Çok güzel çalışmalar yapılıyor. Batman daha önce tabiri caizse köy gibi bir yerdi. Şimdi ise caddeleri ve ışıklandırmalarıyla Batman'a giren hayran kalıyor. Hizmetlerinden dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Sincar, spora ayrılan bütçe ile spor merkezlerinin faaliyete geçtiğine işaret ederek, gençlere yönelik çok güzel çalışmalar yapıldığını aktardı.

Kentteki değişimin gözle görülmeye başlandığını vurgulayan Emircan Çağrı, "Şimdiki belediye gelişmiş ve daha iyi. Söylemeye gerek yok. Belediye gittikçe daha da gelişiyor." diye konuştu.

Bilal Salman, belediye bünyesindeki spor tesislerinden ücretsiz bir şekilde yararlandığını anlatarak, belediye sayesinde gençlerin sporla buluştuğunu aktardı.

Suriyeli Halit Mıho, şehirdeki değişime tanık olduklarını dile getirerek, "Allah belediye başkanından razı olsun. Bu yolları, caddeleri düzeltip, kenti güzelleştirdiler. Batman şu an gerçekten çok güzel bir kent oldu." ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English