Son Dakika Haberler

Basketbolda maçın ardından

Eklenme Tarihi: 20.04.2018 - 00:00

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz: "(Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın FIBA Avrupa Kupası şampiyonluğu) Çok iyi takımları eleyerek şampiyon olduk. Bu şampiyonluk, hem halkımıza hem de Galatasaray'a kutlu olsun" Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Maljkovic: "Kariyerimdeki en zor sezonu yaşıyorum. Ama pes etmeyen oyuncularım var. Geri adım atmadık. Her maçı kazanamaya çalıştık. Sadece basketbola odaklandık" Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın kaptanı Işıl Alben: "Ülke



İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda elde ettiği şampiyonluğu Türk halkına ve sarı-kırmızılı camiaya armağan etti.

Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Cengiz, elde edilen şampiyonluktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Galatasaray ve Türkiye bunun için büyük. Barcelona, Real Madrid, Manchester United ve Chelsea gibi büyük takımlar böyle bir taraftara sahip değil. Taraftara, oyunculara, teknik heyete ve yöneticilere çok teşekkür ediyorum. Çok iyi takımları eleyerek şampiyon olduk. Türkiye'nin 2018'deki ilk şampiyonluğu. Bu şampiyonluk, hem halkımıza hem de Galatasaray'a kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

Mustafa Cengiz, Galatasaray'ın finalde iki maç sonunda geçtiği İtalya'nın Reyer takımının madalyalarını aldıktan sonra kupa törenini izlemek için beklemelerine ilişkin, "Duygulandım. Benimle tek tek el sıkıştılar. Spor ve centilmenlik budur. Bütün insanlık için böyle olması lazım." diye konuştu.

Galatasaray Kulübünün mayıs ayında gerçekleştirileceği olağan genel kurulu için henüz çalışma yapmadığını aktaran Cengiz, "Başkan seçilsem de seçilmesem de taraftarımızın ve camiamızın doğru değerlendirme yapacağına inanıyorum. Zaten adayım. Üç yıl için başkan seçilmiştim ama mayısta seçim yapılacağının sözünü verdim. Galatasaray için 24 saat hizmet etmeye her zaman hazırım." şeklinde görüş belirtti.



- Maljkovic: "Bu ruhu sağlayan herkese teşekkür ediyorum"



Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Marina Maljkovic ise şampiyonluğa ulaştıkları için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Sırp başantrenör, kulüp takımlarıyla Avrupa'da ilk kupasını kazandığını vurgulayarak, "Her şey harikaydı. Burada bizi desteklemeye gelen taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bize tutkuyla destek veriyorlar. Oyunculara ve yönetime bu şampiyonluktan dolayı teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kupanın finalinde zor bir takımla mücadele ettiklerini ifade eden 36 yaşındaki Maljkovic, şöyle devam etti:

"Rövanş maçını kazanamadık ama takım olarak oynadığımız zaman herkesi yenebileceğimizi kanıtladık. Takım ve aile olarak kalmak çok önemli. Zor durumlar yaşadık. Alıştım ben. Kariyerimdeki en zor sezonu yaşıyorum. Ama pes etmeyen oyuncularım var. Geri adım atmadık. Her maçı kazanamaya çalıştık. Sadece basketbola odaklandık. Bu ruhu sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Işıl Alben hakkında da değerlendirmede bulunan Maljkovic, "Galatasaray'ın ruhu. Bu kupayı ilk kez kazanmıyor. Takım için çok şey ifade ediyor. İlk günden itibaren ilişkimiz çok iyi. Gelecekte de uzun yıllar onunla çalışmak istiyorum." şeklinde konuştu.



- Işıl Alben: "Çok büyük iş yaptık"



Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın kaptanı Işıl Alben, FIBA Avrupa Kupası'nı kazanarak büyük bir başarıya imza attıklarını aktardı.

Deneyimli basketbolcu, şampiyonluğa ulaştıkları için çok mutlu olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Üçüncü Avrupa kupasını kazandım. Çok mutluyuz. Sezon başında zor zamanlar geçirdik ama başantrenör Maljkovic olmak üzere inancımızı hiç kaybetmedik. Bu şampiyonluk taraftarımıza armağan olsun. Hem sahamızda hem de deplasmanda sezon boyu bizi mükemmel desteklediler. Başkanımız ve yönetim kurulumuza da buraya geldikleri için teşekkür ediyorum. Takım olarak çok büyük bir iş yaptık. Ülkemize bir Avrupa kupası daha getirdiğimiz ve camiamızı Avrupa'da gururla temsil ettiğimiz için çok mutluyuz. Herkesi tebrik ediyorum."




Kaynak: