Basketbolda maçın ardından

Eklenme Tarihi: 08.04.2018 - 20:00

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Trifunovic: "Maçı kazandık, bizim için önemliydi. Bence hak ettiğimiz bir galibiyetti" Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Kandemir: "Mücadele ederek geriden geldik. Oyuna ortak olduk ama bu maçlar böyledir, sonunda kritik bir 3 sayılık atışla maçı Karşıyaka kazandı"

İZMİR (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Yeşilgiresun Belediyespor'u 77-71 mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Aleksandar Trifunovic, galibiyeti hak ettiklerini belirtti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trifunovic, zor bir turnuvadan elenip çıktıklarını, dolayısıyla bu karşılaşma için kısa süre hazırlık yapabildiklerini ifade etti.

Trifunovic, şöyle konuştu:

"Yeşilgiresun Belediyespor maçına hazırlanırken onlara 75 sayı ve üzerini attırmamaya çalıştık. Kazandıkları bütün maçlarda 80 ve 85'in üzerine çıkmışlardı. Maçın kontrolünü biz başından beri aldık, hatta 2 kez maçı kırılma noktasına getirdik ama bir anda tempo düştü. Bu durum Giresun'un işine geldi. İstedikleri şekilde bizi yakaladılar, sonunda biraz daha akıllı oynayan bizdik. Maçı kazandık, bizim için önemliydi. Bence hak ettiğimiz bir galibiyetti."



- Kandemir: "Karşıyaka kazandı, onları tebrik ediyorum"



Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Ahmet Kandemir de maçın başında yumuşak oynayarak, rakibin öne geçmesine izin verdiklerini kaydetti.

Kandemir, "Daha sonra mücadele ederek geriden geldik. Oyuna ortak olduk ama bu maçlar böyledir, sonunda kritik bir 3 sayılık atışla maçı Karşıyaka kazandı, onları tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yeşilgiresun Belediyespor oyuncusu Davon Jefferson, karşılaşmada çok fazla top kaybettiklerini belirterek rakip takımın daha fiziksel oynadığını söyledi. Jefferson sezon boyunca deplasmanda sadece 1 maç kazandıklarını, dışarıda daha iyi oynamaları ve savunma yapmaları gerektiğini belirtti.






Kaynak: