Son Dakika Haberler

Basketbol: FIBA Avrupa Kupası

Eklenme Tarihi: 23.01.2018 - 19:15

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 80 ESSM Le Portel: 83



Salon: Cebeci Spor Kompleksi

Hakemler: Sebastien Clivaz (İsviçre), Josip Jurcevic (Hırvatistan), Carsten Straube (Almanya)

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Toolson 22, Klobucar 12,
Mert Çevik, Buva 20, Bircevic 5, Uğur Dokuyan 9, Ayberk Olmaz 4, Furkan Ayça, Tevfik Akdamar 8

ESSM Le Portel: Carter 17, Golden 15, Begarin 9, Traore 11, Hassell 8, Odiakosa 4, Hacdad 4, Donaldson 7, Mangin 2, Chathuant 6

1. Periyot: 19-17

Devre: 37-40

3. Periyot: 53-60

Normal süre: 72-72



İSTANBUL (AA) - Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası 2. turu I Grubu 4. hafta karşılaşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Fransa'nın ESSM Le Portel takımına uzatmalarda 83-80 mağlup oldu.

Turuncu-lacivertliler, bu sonuçla gruptaki ikinci mağlubiyetini alırken, Fransız temsilcisi ise dördüncü maçından da galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmaya etkili başlayan ESSM Le Portel, 5. dakikayı 13-4 önde geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Toolson'un art arda bulduğu üç sayılık basketlerle 13-0'lık seri yakaladı ve 8. dakikada 17-13 öne geçti. Üstünlüğünü koruyan turuncu-lacivertliler, ilk periyodu 19-17 önde kapattı.

İkinci çeyreğe de Klobucar ve Buva'yla pota altından atılan basketlerle giren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 13. dakikayı 25-17 önde bitirdi. Savunmada etkinliğini artıran ESSM Le Portel, periyodun bitimine 49 saniye kala 38-37 öne geçti. Fransız ekibi, hücumda üst üste top kayıpları yapan turuncu-lacivertliler karşısında soyunma odasına da 40-37 önde gitti.

Begarin'in 3 sayılık basketiyle üçüncü periyoda başlayan ESSM Le Portel, turuncu-lacivertliler karşısında 25. dakikada farkı 13 sayıya (52-39) kadar çıkardı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Toolson ve Buva ile sayılar bulmasına rağmen son çeyreğe 60-53 geride gitti.

Son periyoda hücumda aldığı ribauntlarla başlayan ESSM Le Portel, 36. dakikada farkı yeniden 13 sayıya çıkardı: 68-55. Turuncu-lacivertliler, Buva ve Toolson'un basketleriyle 12-0'lık seri yakalayarak farkı 1 sayıya indirdi: 67-68. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, maçın bitimine 40 saniye kala Tevfik Akdamar'ın üç sayılık basketiyle 70-69 öne geçti. Son derece çekişmeli geçen mücadelenin son çeyreği, Donaldson ve Tevfik Akdamar'ın karşılıklı basketleriyle 72-72 sona erdi ve uzatmalara gitti.

Uzatma periyodunda Golden ve Carter'la üst üste basketler bulan ESSM Le Portel, turuncu-lacivertliler karşısında 44. dakikada farkı 9 sayıya çıkardı: 81-72. İstanbul Büyükşehir Belediyespor periyot boyu sayı üretmekte sorun yaşayınca, ESSM Le Portel karşılaşmayı 83-80 kazandı.








Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”