Son Dakika Haberler

Ankara Valisi Topaca, olayının gerçekleştiği Gölbaşı girişindeki uygulama noktasında incelemelerde bulundu Topaca: "Şahsın uyuşturucuyla alakalı kayıtları var, dolayısıyla terör boyutu şu an itibarıyla görünmüyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Ankara Valisi Ercan Topaca, bir polis memurunun şehit olduğu olaya ilişkin, "Şahsın uyuşturucuyla alakalı kayıtları var, dolayısıyla terör boyutu şu an itibarıyla görünmüyor." dedi.

Topaca, polis memuru Hakan Can'ın şehit edildiği Gölbaşı ilçesi girişindeki uygulama noktasında incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Topaca, şehide rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Sabaha karşı arama noktasındaki otobüste gerçekleşen arama ve kontrol faaliyeti sırasında şüphelinin otobüsten indirildiğini belirten Topaca, "Yapılan arama esnasında montu çıkarılırken elleri yukarı vaziyetteyken polisin elinden kaçtı. Polis de takip sırasında yolun karşısına geçiyor. Kaçarken tabii hava karanlık, polisler de peşinden takip ediyor. O sırada polisimiz yaralanıyor, ilaveten kaldırıldığı hastanede şehit oluyor." diye konuştu.

Topaca, yakalanan şüphelinin elinden yaralandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Polis onu da elinden yaralamış. Kişiyle ilgili araştırmamız devam ediyor. Yanındaki valizinde bir miktar uyuşturucu da bulundu. Kimliğini doğrulamaya çalışıyoruz. Üzerindeki kimliğin kendisine mi başkasına mı ait olduğu konusunda araştırmamız devam ediyor. Muhtemelen üzerindeki kimliğinin de sahte olabileceğini düşünüyoruz. Adli süreç devam ediyor. Şahıs kısa bir süre sonra yakalandı. Yanında 11 yaşında bir çocuk var. O çocukla da yanında götürdüğü uyuşturucuyu perdelemek amacıyla 'baba görüntüsü' vermeye çalıştığını tahmin ediyoruz."

Durum itibarıyla olayın bir terör boyutunu tespit edemediklerini ancak araştırmalarının devam ettiğini dile getiren Vali Topaca, "Şahsın uyuşturucuyla alakalı kayıtları var, dolayısıyla terör boyutu şu an itibarıyla görünmüyor. İlerki safhalarda tekrar bilgi vereceğiz." dedi.

Topaca, bir basın mensubunun, "Şehidimizin hangi polisin kurşunuyla şehit olduğu belli mi? sorusuna, "Araştırma devam ediyor. Silahlar toplandı. Teknik bazda çalışmalardan sonra netleşecek." cevabını verdi.

Şüphelinin elinde silah olup olmamasıyla ilgili soruya da Topaca, "Henüz onlar ayrıntı. Silah netleşmemekle birlikte şehit olan arkadaşımız vurulduktan sonra onun silahını alıp kaçtığını tahmin ediyoruz. Henüz sonuçlar netleşmediği için kesin bir şey söylemek doğru olmaz." ifadelerini kullandı.

- Tedaviye alındı

Şüpheli Zeynel İ'nin serçe parmağından yaralandığı, Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinde tedavi altına alındığını bildirildi.

Sırtından vurulduğu öğrenilen şehit polis memuru Hakan Can için Gölbaşı Kaymakamlığında saat 13.30'da tören düzenlenecek.

- Olay

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, Siirt-İstanbul seferini yapan 56 AP 616 plakalı yolcu otobüsü, Gölbaşı Sanayi uygulama noktasında durdurulmuştu.

Durumundan şüphelenilerek araçtan indirilen zanlı Zeynel İ'nin, üst araması yapılmak istenirken kaçmasıyla yaşanan kovalamacada polis memuru Hakan Can, açılan uyarı ateşi sırasında meslektaşları tarafından kazaen vurulmuştu.

Ağır yaralanan Can, yoldan geçen özel bir araçla kaldırıldığı Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Uyuşturucu ve bazı asayiş suçlarından emniyette kaydı bulunan zanlı ise yakalanmıştı.

Olayın ardından bölgedeki polislerin verdiği ilk bilgide, Hakan Can'ın, şüphelinin açtığı ateş sonucu şehit edildiği belirtilmiş, Ankara Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada ise zanlının yakalanmasına yönelik kovalamaca sırasında uyarı atışında kazaen vurularak şehit olduğu bildirilmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English