Son Dakika Haberler

KHK'ler ile meslekten ihraçların protesto edildiği eylemde, 12 kişi gözaltına alındı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile meslekten ihraçlar ve açığa alınmalar protesto edildi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi bir grup, bazı öğretmenlerin çıkarılan KHK'ler ile meslekten ihraç edilmelerini ve açığa alınmalarını protesto etmek üzere Yüksel Caddesi'nde toplandı.

Üzerinde "Susmayacağız" yazılı pankart açan grup üyelerinden bazıları, "#Geridöneceğiz" yazılı tişörtler giydi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, öğretmenlerin KHK'ler ile meslekten ihraç edilmelerinin ve açığa alınmalarının hukuksuz olduğunu iddia etti.

Milli Eğitim Bakanlığından açığa alınan öğretmenlerin işlerine iade edilmesini talep ettiklerini dile getiren Karaca, sendikal faaliyetleri nedeniyle öğretmenlerin cezalandırılmasının kabul edilemez olduğunu savundu.

Eyleme, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz da destek verdi.

- 12 kişi gözaltına alındı

KHK'ler ile meslekten ihraç edildiklerini iddia eden bir başka grup da Yüksel Caddesi'nde eylem yaptı.

Polis ekipleri, gruba, eylemlerinin yasal olmadığını belirterek, dağılmaları uyarısında bulundu.

Eylemlerini sonlandırmayan gruba müdahale eden polisler, 12 kişiyi gözaltına aldı.

- Proje okullarında görevli öğretmenlerin başka okullara atanması

Öte yandan, öğretmenler ve velilerden oluşan bir grup da "proje okulları"nda görevli öğretmenlerin eğitim öğretim yılı başında rotasyon uygulaması kapsamında başka okullara gönderilmesini Milli Eğitim Bakanlığı önünde protesto etmek istedi.

Polis ekipleri, grubun Bakanlık önünde eylem yapmasına izin vermedi.

Bakanlık yakınında grup adına yapılan basın açıklamasında, "proje okulları" konusunun Anayasa Mahkemesinde olduğu hatırlatılarak, rotasyon uygulamasının mahkemeden çıkacak karara kadar askıya alınması istendi.

Eylemciler daha sonra, proje okulları ve mevcut eğitim sistemindeki uygulamalarda düzenleme yapılmasına ilişkin taleplerinin yazılı olduğu dilekçeyi, ülke genelinde topladıkları 20 bin imza ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığına iletti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English