Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Toru açıkladı: Sahibata katlı otoparkı yıkılıyor

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Şükran Mahallesi’nde bulunan ve işlev olarak ömrünü tamamlayan Sahibata Katlı Otoparkı’nı yaz döneminden önce yıkacaklarını açıkladı. Toru, bölgede ihtiyaca cevap verecek açık otoparkları da hazırladıklarını kaydetti.

Başkan Toru açıkladı: Sahibata katlı otoparkı yıkılıyor
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Şükran Mahallesi’nde bulunan otoparkın ekonomik ömrünü tamamladığını belirterek, “Belediyemizce Şükran Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesi çalışmaları son hızıyla devam ediyor.  Bu kapsamda 1. etap olarak belirlediğimiz alanda hak sahiplerinin yüzde 85’iyle anlaşarak tapu devirlerini aldık. Yıkım çalışmaları devam ediyor ve büyük ölçüde sahayı boşalttık. Sahibata Katlı Otoparkı da, yıllardır bu bölgede hizmet veriyordu. Bugünün şartlarında bina olarak, işlev olarak miadını ve ekonomik ömrünü doldurmuş bir yapı. Bölgenin kale surları içerisinde kalması hasebiyle de estetik açıdan ve mimari olarak yeni bir yapıya ihtiyaç duyuldu. Bu ay sonu itibariyle katlı otoparkımızı boşaltarak bina yıkım ihalesine çıkıyoruz. Bölgenin yenilenmesi, güzelleşmesi anlamında bunun yerine şu anda sahada boşalttığımız alanlarda halkımızın otopark ihtiyacını karşılayacak alanları oluşturuyoruz” dedi. 



YIKIM İHALESİ MART’TA YAPILACAK

Sahibata Katlı Otoparkı’nın yıkım ihalesini mart ayı içinde yapacaklarını kaydeden Toru, “Yıkım ile ilgili süreç 1 – 1,5 ay süreceği için yaz sezonunda özellikle bölge esnafımızın mağdur olmaması açısından özellikle mart ayını tercih ettik. Otoparkı yıkarak yaz sezonuna hazırlamayı planladık. Yıkım ile ilgili vatandaşlarımızın ve esnafımızın endişe duymamasını istiyoruz. Çünkü bölgede ihtiyacı karşılayacak açık otoparkları belediye olarak hazırlayarak vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız” şeklinde konuştu. 



“KARARI ESNAFLA BİRLİKTE ALDIK”

Otoparkı yıkmadan önce bölge esnafıyla istişare yaptıklarına dikkat çeken Başkan Toru, “Esnafla yaptığımız görüşmelerde otoparkın yazdan önce yıkılmasının kendileri için de uygun olacağını ifade ettiler. Çünkü yaz dönemi esnaf açısından oldukça hareketli bir dönem. Esnafla birlikte aldığımız karar doğrultusunda buranın yıkımını bir an önce yaparak bölgeyi yaz döneminde daha temiz, daha nezih ve işleyişine engel olmayacak şekilde vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız. Belediye olarak yıkımda olsun yapımda olsun her zaman istişare süreçlerine devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English