Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Toru 5 yıllık icraatlarını anlattı

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 5 yıllık görev süresi boyunca hayata geçirilen büyük yatırımları ve projeleri düzenlediği geniş katılımlı programda anlattı.

Başkan Toru 5 yıllık icraatlarını anlattı
2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den aday oldu, oyların yüzde 70'ini aldı. Türkiye onu ilk başörtülü belediye başkanı olarak tanıdı. 

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 5 yıllık görev süresi boyunca hayata geçirilen yatırımları anlattı. İlçedeki en büyük proje olan “Dönüşüm Meram” ilgili açıklamalarda bulunan Toru "Büyük bir risk aldığımızın, zor bir işe girdiğimizin, büyük bir faturayla karşılaşacağımızın farkındaydık. Ancak görmezden gelemezdim. Şükran Mahallesini düşünün, fiziki açıdan yapılar eskimişti ve ekonomik bir çöküntü vardı. Hırsızlık, gasp, gayrı ahlaki problemler yaşanıyordu. Şehrimizin kalbindeki, Kapu Camii'nin yanındaki böyle bir alanı görmezden gelemezdik. Bir anne olarak görmezden gelemezdim. Benim de evlatlarım var. Buraya her ne olursa olsun diyerek, elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyarak, büyük bir risk alarak başladık" dedi.



Yeşil alan çalışmaları hakkında da bilgi veren Toru, Millet Bahçesine dönüştürülen Dutlu Koruluğu'nun bu noktada en önemli adımlarından biri olduğunu belirtti. Toru "900 bin metrekare ile halkımıza yeni bir soluk oldu. Üç ay boyunca fiili olarak hizmet verdik. İnşallah şimdi burası Millet Bahçesi olarak açılacak. Meram sınırlarında bulunan eski stadyumun millet bahçesi olarak Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak olması, Dutlu Koruluğu'nun millet bahçesine çevrilmesi Meram adına güzel gelişmelerdir. Meram bundan sonra düzenli kentleşmesi ve yeşil alınlarıyla, turizmiyle ve yeni yapılan kültür ve sanat etkinlikleriyle gözde olmaya devam edecek" diye konuştu. 

Konya'nın ilk ve tek millet kıraathanesini Konya'da hizmete açtıklarını ifade eden Toru, şu ana kadar yoğun bir teveccühle karşılaştıklarını belirtti. Toru "Toplamda 165 kişi aynı anda hizmet alabilliyor. Dizaynı ve muhteviyatıyla 7'den 70'e herkesle birlikte görme engellilerimiz de hizmet alabilir" diye konuştu. 



Ateşbaz-ı Veli Aşçı Dede Günleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Toru, şöyle devam etti: 

"İnsanlar gastronomi anlamında günübirlik turlar yapıyorlar. Bu konuda Gaziantep öne çıktı. Konya da bu konuda öne çıkabilir. Önümüzdeki yıldan sonra çok daha büyük organizasyonlara hepbirlikte şehir olarak imza atacağız" 

Ve sosyal sorumluluk projeleri... Mehmetçiğe anne yemekleri ulaştıran, gençleri 15 Temmuz'un kalbine götüren Meram Belediyesi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kudüs" çağrısına da kayıtsız kalmadığını ifade eden Toru, "Abdülhamid'in izinde Atiyyeyi Seniyye projemizi hayata geçirdik ve Kudüs Akademisi düzenledik. Burada hedef 100 öğrenciydi. Ancak çok yoğun talep oldu. 400 öğrencimiz başvurdu. Bu gençlerimizi Kudüs ile ilgili eğitime ve ardından sınava tabi tutarak 20 gencimiz ile meclis üyelerimiz, akademisyenler ve gazetecilerden oluşan bir grupla birlikte Kudüs ziyaretimizi yaptık" diye konuştu. 

Meram’a son 5 yılda birçok tesis ve kültür merkezi kazandırıldığını ifade eden Başkan Toru, yapılan hizmetlere katkı sağlayan ve destek veren herkese teşekkür etti.





 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English