Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Erdoğan: Asıl hesap seçimden sonra sorulacak

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu seçimi hiçbir alternatife dayalı olmadan sırf kızgınlıkla veya kırgınlıkla sandık hesaplaşmasına çevirmeyi düşünenler şu gerçeği aklından çıkarmamalıdır; böyle bir durumda asıl hesap, seçimden sonra Türkiye'den ve Türk milletinden, dışarıdakiler tarafından sorulacaktır." dedi.

Başkan Erdoğan: Asıl hesap seçimden sonra sorulacak
Erdoğan, partisince Kılıçarslan Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara hitap etti.

Yeni Zelanda'da İki Camiye Yönelik Terörist Saldırı ve Müslümanlara Karşı Nefret ve Tahammülsüzlükle Mücadele Konusunda İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Düzeyinde Açık Katılımlı Acil İcra Komitesi Toplantısı düzenlendiğini, kendisinin de bu toplantıya katıldığı anımsatan Erdoğan, toplantıya aralarında Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters'in bulunduğu bir heyetin de katıldığını ifade etti. 

Konya'ya gelmeden önce onlarla görüşerek neler yapılması gerektiği konusunda karar aldıklarını belirten Erdoğan, "Üzüldüğüm ne biliyor musunuz? Yeni Zelanda'daki bu insanın pozitif yaklaşımı, öbür tarafta bir terörist. Bir de Avustralya'da bir başka terörist. Bu senatör guya ahlaksızca konuşuyor. Avustralya'da konuşan bu teröristin Türkiye'de de bir benzeri var. Sıkıntı orada." diye konuştu.

Yeni Zelanda'daki terör saldırısı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir konuşmasına ait görüntüleri miting alanındaki vatandaşlara izleten Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun, "Dönüp İslam coğrafyasına da bakmamız gerekiyor. İslamiyet üzerinden insanların birbirlerini nasıl katlettiklerini görüyoruz. İslam dünyasından kaynaklanan terör, bütün dünyada farklı yorumlara yol açtı." ifadesine dikkati çekti.

"Şu ahlaksıza bakın, 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' diyor. Ya senin o zaman Avusturalya'daki o terörist senatörden ne farkın var?" diye soran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynısın. Ben şimdi özellikle CHP'ye gönül verenlere sesleniyorum. Allah aşkına böyle bir adamın genel başkanlığında siz daha ne kadar buraya oy vereceksiniz? Her şey açık, net ortada. 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' diyor. Bunu batıya bugüne kadar anlatamadık, demek ki sana da anlatamamışız. Şu ifadeye bak. O zaman senin içi dünyanda başka şeyler var. Sen tehlikeli bir adamsın. Girdiğin bütün seçimleri kaybetttin, bu seçimi de kaybedeceksin. Allah'ın izniyle bu seçimi de kaybedecek. Tabii tek dayanağı var, 'Nasıl olsa ben oturduğum koltuktan kalkmam.' diyor. Öyle mi? Şimdi ben diyorum ki 31 Mart'ta bunlara, bu zillet ittifakına öyle bir Osmanlı tokadı atalım ki bir daha bunlar belini doğrultamasın.

Şimdi içlerinde bir tanesi var, yakışmaz ya, güya hanımefendi. Bu biliyorsunuz, hani bir ara bir 'Yurt Konseyi' diye bir şey çıkardılar. O da onun temsilcisi. 'Ayın 15'inden sonra başbakan olacağım' dedi. Oldu mu? Dur bakalım, şu anda senin iyi günlerin, iyi. Sen Tayyip Erdoğan'a söylemediği sözleri söylemiş gibi göstermek suretiyle zannettin ki fatura keseceğim. Asıl fatura sana kesilecek. Bu Yurt Konseyi hikayen, başbakan, öbür tarafta Tayyip Erdoğan'a bu iftira. Bir cumhurbaşkanına sen böyle bir iftirayı atamazsın. Ben halkıma nasıl 'terörist' derim. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Ve Denizli gibi yerde bunu söylediğimi söylüyor, Aydın'da bunu söylediğimi söylüyor. Şimdi korku bacayı sardı. Ama bu Yurt Konseyi mensubuymuş, oradan yırtarmış işi. Bu ülkede adalet var. "

Türkiye'nin hukuk devleti olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gereken hesabı da vereceksin. Senin şimdi dirsek temasında olduğun Bay Kemal, o milletvekilliğine güveniyor. Ama onunla ilgili çalışmaları da ben yargıya müracaat etmek suretiyle avukatlarıma yaptırtıyorum. Neden? Bu ülkede, bizler bir hukuk devleti ilkesine saygısız davranan, teröristlerle el ele, omuz omuza yürüyenlere, 'hadi yürüyün' diyemeyiz. Kalkıp da YPG'yi savunanı, biz yanımızda, bu ülkede tutamayız. 'YPG bize mi saldıracak?' diyor. Saldırıyor ya senin gözün var, görmüyorsun. Saldırıyor. Bunlara gereken dersler de verilecek. İnşallah seçimden sonra, bir tarafta parlamento ve bir tarafta da inşallah bu ülkede yargıyla işin üzerine üzerine gideceğiz. Ve bu seçimi hiçbir alternatife dayalı olmadan, sırf kızgınlık veya kırgınlıkla, sandık hesaplaşmasına çevirmeyi düşünenler, şu gerçeği aklından çıkarmalıdır. Böyle bir durumda asıl hesap seçimden sonra Türkiye'den ve Türk milletinden, dışardakiler tarafından sorulacaktır. Kararlarımızı alır ve uygularken, sadece kendi hissiyatımızı değil, evlatlarımızın geleceğini de dikkate almak zorundayız. Her ne meselemiz varsa bunun çözümü yine siyaset kanalıyla, demokrasi yoluyla, milli iradenin gücüyle olacaktır. Siyaset sadece gönül kazanma değil, aynı zamanda kırgın gönülleri tamir etme, kızgın yürekleri soğutma işidir. Milletimize yanlış yapan hiç kimse bizim dünyamızda doğru olarak kalamaz."

Millete söz verip yerine getirmemiş hiç kimsenin, unvanı ne olursa olsun, kendileri nezdinde muteberliğini koruyamayacağına işaret eden Erdoğan, "Milletimize tepeden bakan gurur abideleri, kibirli davrananlar var ya, ulaşılmaz olan, efendilik yapmaya kalkan hiç kimsenin bizimle yol yürümesi mümkün değildir. AK Parti'nin içerisinde de bunlar yer alamaz, peyderpey tasfiye olur." diye konuştu. 



Erdoğan, AK Parti'nin 10,5 milyonu bulan üye sayısıyla pek çok partinin aldığı toplam oy sayısından fazla üyeye sahip olduğuna dikkati çekti.

AK Parti'nin her il, ilçe, belde, mahalle ve köyde temsilciliği bulunduğunun altını çizen Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'nin en yaygın teşkilatına sahip olduğunu vurguladı.

AK Parti'nin Mecliste en çok milletvekiline, mahalli idarelerde en çok belediye başkanı ve meclis üyesine sahip olduğuna işaret eden Erdoğan, "Böylesine büyük bir yapı içerisinden elbette eksikler de çıkar hatalar da olabilir ama milletim şundan emin olsun ki AK Parti hiçbir zaman, geçmişte örnekleri görülen ve hepsi de tarihe gömülen kimliksiz, kişiliksiz, davasız, vizyonsuz partilerden biri haline Allah'ın izniyle dönüşmeyecektir." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, partisince Kılıçarslan Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, davasını merkeze alan ve bunun çevresinde kendisini yenileyen bir parti olduğunu söyledi.   

Partisinin tek sahibinin milletin ta kendisi olduğuna, bunun dışında, unvanları ne olursa olsun, görevleri AK Parti'ye hizmet etmek olanların bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Şahsım da bu büyük davanın, yani millete ve ülkeye hizmet davasının sadık bir neferidir, o kadar. Buradan milletime sesleniyorum ve diyorum ki: Kendi partinize, AK Parti'ye 31 Mart'ta sahip çıkın. Buna 'Eyvallah mı?' Hem de öyle bir sahip çıkın ki Tapduk Emre'nin dergahından içeriye eğri odun sokmayan Yunus Emre gibi biz de AK Parti'nin kapısından içeriye tek bir yanlış kişinin girmesine müsaade etmeyelim. Buna dikkat edelim. Niyet hayır, akibet hayır. Bizim niyetimiz, ülkemiz ve milletimiz için sadece hayırdan ibarettir. Akıbetimizin de hayırla neticeleneceğinden şüphe duymuyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingi izleyenlere "Konya, 31 Mart'ta milletin partisine, milletin adamına, milletin davasına sahip çıkıyor muyuz? 31 Mart'ta ülkene, şehrine, geleceğine sahip çıkıyor musun? 31 Mart'ta pusuda bekleyen darbecilere, cuntacılara, vesayetçilere bir kez daha derslerini vermeye hazır mısın? 31 Mart'ta, istiklalimiz ve istikbalimize kasteden alçakları himaye edenlere bir kez daha mesaj vermeye var mısın? 31 Mart'ta, namusumuz olan sandıklara sahip çıkıyor musun? 31 Mart'ta, gönüller almaya, gönüller yapmaya, hizmet siyasetine, gönül belediyeciliğine var mısın? 31 Mart'ta, Cumhur İttifakı'nı Konya'dan inşallah taçlandırmaya var mısın?" sorularını yöneltti.

Sorularına "evet" yanıtını alan Erdoğan, "İşte benim meftun olduğum Konya budur. Rabb'im hepinizden razı olsun." ifadesini kullandı.

Alandakilere 31 Mart'ta hizmet ve eser siyasetine, Cumhur İttifakı'na, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarına sahip çıkıp çıkmayacaklarını soran Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı olarak seslendiği vatandaşlardan, parti içerisinde oyların konsolide olmasını istedi.

 Erdoğan, "Şu şöyle demiş, bu böyle demiş, yok. Biz bir olacağız. Aynı şekilde MHP'li kardeşlerim, onlar da kendi içinde yine konsolide olacaklar. Bitmedi, AK Parti ve MHP'li kardeşlerim, birlikte Cumhur İttifakı'nın gereği konsolide olacak ki zillet ittifakına buradan yağ çıkmasın. Buna var mıyız?"  diye konuştu. 



- "Size bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya ve çevrede yaşanan gelişmelerin, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması gerektiğine işaret ettiğini dile getirdi.

Alana kurulan dev ekrandan vatandaşlara HDP yöneticileri ve milletvekillerinin söylemlerinin yer aldığı videoyu izleten Erdoğan, "Temeli olmayan bu adam var ya, bu adam Kürt değil, onu da söyleyeyim, ama Kürtler üzerinden geçiniyor. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı?" diye sordu.

Türkiye'nin 7 bölgesine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sen eğer Kürdistan'ı merak ediyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var, defol git, orada yaşa. Seninle beraber gelmek isteyenler varsa onları da al git, orada yaşayın ama size bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Bu Anadolu topraklarını bölemeyeceksiniz. Be terbiyesiz, senin o Yeni Zelanda'dakinden ne farkın var? Aynısın. Ne diyor, 'Avrupa yakasında yaşayamazsınız.' Kalkıyor İstanbul'a 'Konstantinapol' diyor. Vay ahlaksız, senin buna gücün yeter mi? Geçmişte bu oyunlar oynandı. Şimdi de İsrail'in başındaki adam, o Netanyahu denilen, onun oğlu aynı şeyleri konuşuyor." ifadelerini kullandı. 

- "Sayın Trump bu tarih bilincini yenilemeniz lazım"

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi de Doğu Akdeniz üzerindeki petroller üzerinde oyunlar oynandığını dile getirerek, şöyle devam etti: 

"Ne yazık ki talihsiz bir açıklama daha yapıldı bu arada. Trump kalktı bir ifade kullandı. Golan Tepeleri üzerinde, 'artık buraların İsrail'e ait olduğuna' dair açıklama yaptı. Bir defa Sayın Trump, tarih bilinci çok önemli, bu tarih bilincini yenilemeniz lazım. Golan Tepeleri ile ilgili Birleşmiş Milletlerin verdiği kararlar da var. Birleşmiş Milletlerin verdiği kararlarda da buralarda İsrail'in zerre kadar hakkının olmadığı hükmü var. Demek ki bunlara bilgiler doğru yansıtılmıyor. Onun için de bu sabah İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısı'nda da söyledim, burada da söylüyorum, sonuna kadar Golan Tepeleri'nin de takipçisi olacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun terörün kaynağı olarak İslam dünyasını göstermesine ilişkin sözleri ile HDP'lilerin terör örgütünü destekleyen sözlerini hatırlatarak, "Onlar, sırtını nereye dayarlarsa dayasınlar, biz sırtımızı milletimize ve Allah'a dayadık. Farkımız bu." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un, "Allah'a dayan, sa'ye sarıl, hikmete ram ol. Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol." dizelerini hatırlatan Erdoğan, "İnşallah, 31 Mart'ta bunlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Hep birlikte rabiamıza sahip çıkalım. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız." dedi.

- Notlar

Miting alanına "Yürüdüğün bu yolda daima gönlümüz sende", "Memleket için gönlümüz bir, sevdamız bir" yazılı pankartlar asıldı.

Konuşmasından önce ve sonra "Bizimkisi bir aşk hikayesi" şarkısına eşlik eden Erdoğan, konuşmasının ardından belediye başkan adaylarıyla vatandaşları selamladı, vatandaşlara kenevirden yapılan torbaların içinde çay dağıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti ile ilgili filmlerin gösterildiği mitingde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönemde başkan adayı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Leyla Şahin Usta ve Erkan Kandemir ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı da birer konuşma yaptı.

Mitinge, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • TY
    TALAT YÜNDEN
    5 yıl önce

    Konyadan REİS Geçti

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English