Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Akyürek yatırımları inceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hadim ilçesinde yapımı tamamlanan ve devam eden yatırımları yerinde inceledi. İlçede büyük coşkuyla karşılanan Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte Hadim’e 51 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yatırım incelemeleri, Yerel Buluşmalar ve çeşitli programlar kapsamında Hadim’i ziyaret etti.

Başkan Tahir Akyürek, Hadim programı kapsamında ilk önce ilçe belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen ve teşkilat mensupları, muhtarlar, STK temsilcileri ve ilçe sakinlerinin katıldığı Yerel Buluşmalar programına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin yaptığı Afrin Harekâtı’na değinen Başkan Akyürek, harekâtın bölgedeki zulmü ve Türkiye’nin önüne çıkarılmak istenen engelleri ortadan kaldırmak için yapıldığını söyledi. Başkan Akyürek, “Son ordusudur İslam’ın umudunu ortadan kaldırmaya çalışanlara fırsat vermemek için şu anda mücadele ediyoruz. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyoruz. Konya bu yüksek idealin önemli parçalarından birisidir. Çünkü Anadolu’nun vatan edilmesinde Selçuklu ecdadımız, Konya merkezli olarak bu coğrafyada büyük bir mücadele vermişler. Bizim de bu vatan toprağının her parçasına sahip çıkma, her metrekaresini imar etme, her insanının problemini çözme sorumluluğumuz var” diye konuştu.

ŞU ANA KADAR HADİM’E 51 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK

Son 4 yılda Yeni Büyükşehir oluşumunda çok önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Başkan Akyürek, “Şu ana kadar Hadim ilçemize, Şehir Konağı hariç, 51 milyon liralık yatırım yaptık. Hadim ilçemize Yeni Büyükşehir kuruluş döneminde Konya’nın önemli bir desteğini sağlamış oluyoruz” dedi.

İLÇEYE SON 10 YILDA BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILDI

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu da, bölgeye ve ilçeye son 10 yılda yapılan yatırımların 80 yılda yapılanların 10 misli olduğunu belirterek, “İlçemize devlet ve Büyükşehir Belediyesi olarak gelen yatırımın toplamı 2 milyar lira civarında. Ben, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve önceki dönem Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz de daha Büyükşehir Yasası uygulamaya konmadan önce bile bizlere destek oluyor ve yatırım yapıyordu, başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE GELİŞMİŞ ÜLKELER SEVİYESİNE DOĞRU YOL ALIYOR

Programda son olarak söz alan AK Parti Konya İl Başkanvekili Lokman Özturhan ise Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Türkiye’de Büyükşehir Yasası’na en büyük desteği veren başkanlardan biri olduğunu söyledi.

HADİM İMAM HATİP ORTAOKULU ZİYARET EDİLDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hadim Programı çerçevesinde Hadim İmam Hatip Ortaokulu’nu da ziyaret etti. Burada kendisini karşılayan okul yöneticisi, öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan Akyürek, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunduktan sonra sınıfları da ziyaret etti.

Hadim’e kazandırılan prestij caddede de incelemelerde bulunan ve ilçeye kazandırılan otobüsün hizmete sunulması programına katılan Başkan Akyürek, “Muhammed Hadimi Türbesi ve Hadimi Camii’nin bulunduğu alanda ilçe belediyemizle birlikte yeni düzenlemeler yaptık. Buradan başlayan, şehir merkezini içine alan ana caddenin ise prestij cadde haline gelmesini sağlamaya gayret gösterdik. Burada çok sayıda köyden mahalleye dönüşen alan var. Toplu ulaşım açısından da ihtiyaca cevap vermesi için planlamalar yapıldı. Yeni bir otobüsü daha Hadim bölgesine hizmet vermesi için ilçemize teslim ediyoruz. Yaklaşık 700 bin TL maliyeti olan otobüsümüze kazasız belasız yolculuklar diliyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN AKYÜREK SİVRİ TEPE ŞEHİR PARKI’NI İNCELEDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve beraberindekiler Hadim ziyareti kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan Sivri Tepe Şehir Parkı’nda da incelemelerde bulundu. Başkan Akyürek, “Burası Hadim’in hakim noktası. Özellikle yaz aylarında yoğun ziyaretçi alacağı düşünülüyor. Sosyal tesisi, kafeteryası, kamelyaları, ağaçlandırması ile Hadim’e renk getirecek bir yatırıma burada imza atılıyor. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve beraberindekiler Hadim programında ayrıca geçtiğimiz günlerde Hakk’ın rahmetine kavuşan AK Parti Kurucu İlçe Başkanı Ali Singil’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English