Son Dakika Haberler

Yıldırım: (5) "(Kılıçdaroğlu'nun seçilme yaşının 18'e indirilmesi hakkındaki açıklamaları) Sosyal güvenlik sistemi değişti. Şimdi 25 yıl çalışsanız bile yaşı bekliyorsunuz. Bugün 18-25 yaş aralığındaki bir gencimiz milletvekili olsun, milletvekilliği bitsin, emekli falan olmuyor. Minimum 62-63 yaşında emekli olacak. Oda prim öderse olacak" "AK Parti yola çıktığı ilk gündeki bütün arkadaşlarıyla beraber. Bu AK Parti'nin siyaset geleneğinde var. Eskisi yenisi olmaz AK Parti'de, sadece görev değişi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18 yaşında milletvekili olacak gençlerin erken emekli olacağı konusunda yaptığı açıklamalara ilişkin, "Sosyal güvenlik sistemi değişti. Şimdi 25 yıl çalışsanız bile yaşı bekliyorsunuz. Bugün 18-25 yaş aralığındaki bir gencimiz milletvekili olsun, milletvekilliği bitsin, emekli falan olmuyor. Minimum 62-63 yaşında emekli olacak. Oda prim öderse olacak." dedi.

Başbakan Yıldırım, Kanal 7 - Tvnet ortak canlı yayınında açıklamalarda bulundu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun seçilme yaşının 18'e indirilmesi hakkında yaptığı açıklamalara ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun gençlere seçilmeyi çok gördüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun 2015'teki seçim bildirgeside gençlerin toplumsal hayattaki önenimden bahsettiği anımsatan Yıldırım, anayasada yapacakları değişiklikle gençlerin temel hak ve özgürlüklerden yararlanması, ekonomik ve siyasal yaşama katılması konusunda devleti yükümlü yapacaklarını anlattı.

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun 18 yaşında milletvekili seçilecek gençlerin erken emekli olacağı konusunda yaptığı açıklamaların yanıltıcı olduğunu vurgulayarak, "Sosyal güvenlik sistemi değişti. Şimdi 25 yıl çalışsanız bile yaşı bekliyorsunuz. Bugün 18-25 yaş aralığındaki bir gencimiz milletvekili olsun, milletvekilliği bitsin, emekli falan olmuyor. Minimum 62-63 yaşında emekli olacak. Oda prim öderse olacak." diye konuştu.

Yeni gençliğin çok aktif ve bilgili olduğunu kaydeden Yıldırım, kimileri tarafından ihmal edilen gençlerin, 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanları olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, 15 Temmuz'da 18-25 yaş arasında 37 şehidin olduğuna hatırlatarak, bu sözlerin, şehit olan o gençlerin ruhunu incittiğini ifade etti.

- "AK Parti yola çıktığı ilk gündeki bütün arkadaşlarıyla beraber"

Halk oylamasına ilişkin yapılan anketlere yönelik bir soru üzerine Yıldırım, gerçek anketin vatandaşların 16 Nisan'da vereceği oylarla ortaya çıkacağı ve şu anki anketlerin sadece fikir verme niteliğinde olduğuna dikkati çekti.

"Eski bakan ve milletvekillerini topladınız. Bu anketlerdeki gördüğünüz tablo üzerine mi onları çağırdınız?" sorusu üzerine Yıldırım, "AK Parti yola çıktığı ilk gündeki bütün arkadaşlarıyla beraber. Bu AK Parti'nin siyaset geleneğinde var. Eskisi yenisi olmaz AK Parti'de, sadece görev değişikliği olur ama herkes partinin başarısı için, geleceği için canla başla çalışır. Bunun dışında yazılıp çizilenler gerçek dışıdır." değerlendirmelerinde bulundu.

- "KOBİ kredilerinde müthiş bir artış var"

"Aralık ayında işsizlik rakamı yüzde 12,7 çıktı. Enflasyon uzun bir aradan sonra çift haneyi gördü. Bu veriler değişecek mi?" sorusu üzerine Yıldırım, son 1-1,5 ayda iyileşmeler olduğunu bildirdi. Başbakan Yıldırım, halk oylaması sürecinden sonra iyileşmenin daha da hızlanacağını vurguladı.

Yıldırım, şu an istihdam seferberliği kapsamında yeni iş başı yapan yaklaşık 400 bin kişinin olduğunu kaydederek, "Normalde 1 yıl içinde 2 milyon öngörüyorduk. Hedeflerin önünde gidiyor. İstihdamda artış var. Yatırımlarda artış var. Cazibe bölgelerinde 100 milyara yakın yatırım talebi oluştu. Şu an KOBİ kredilerinde müthiş bir artış var. Ayrıca ekonomiyi canladıracak konut ve diğer sektörlerde vergileri azaltacak birçok tedbirler aldık." şeklinde konuştu.

"Enflasyon tekrar tek haneye düşer mi?" sorusu üzerine Yıldırım, enflasyonun tek haneye düşeceğini, işsizlikle de sıkı mücadele edileceğini anlattı.

Yıldırım, terörle ilgili alınan ciddi mesafenin yatırımları doğuya kaydıracağına işaret ederek, doğu bölgelerine verilen teşviklerle de yatırımın artacağını, işsizliğin azalacağını dile getirdi.

- "Almanya bizim düşmanımız değil"

"Turizmde geçen yaz 8 milyar dolar kayıp oldu. Bu seneyi nasıl görüyorsunuz?" sorusu üzerine Yıldırım, "İyileşme birazda bölgesel şartlara bağlı. Bu küresel terör tehdidine bağlı. Turizm, terörden istikrarsızlıktan en önce etkilenen sektör. Dolayısıyla turizmle ilgili konuda titiz çalışmalarımız var. Rusya'dan, Ukrayna'dan, Ortadoğu'dan, Uzak Doğu'dan artış olacağını düşünüyoruz. Batıdaki düşüşünde toparlanacağına inanıyoruz. Almanya bizim düşmanımız değil." şeklindeki değerlendirmelerini paylaştı.

Yıldırım, Türkiye'ye en fazla turistin Almanya ile Rusya'nın geldiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Almanya'ya diyoruz ki bu Türkiye'nin iç meselesidir. Dolayısıyla burada taraf olmayın. Terör örgütlerine, oradaki faaliyetlerine göz yummayın. Vatandaşımız tabii hayıflanıyor. Yani terör örgütüne hak gördüğünü bize çok görüyor. Bunu kabul edemeyiz. Yıllardan beri müttefikimiz Almanya, bizi orada birbirimize bağlayan milyonlarca vatandaşımız var, gurbetçimiz var. Almanya'da seçimler olduğu için bunların olduğunu zannediyorum. Maalesef bu İslamofobi, ırkçılık Avrupa'da yeni bir moda. Bu alanlara girenler zemin kazanıyor. Bu Avrupa'nın geleceği için tehdittir. Avrupa'da hoşnutsuzluk günden güne artıyor."

- "Vitamin vatandaş"

Yoğun programı hatırlatılarak, "Yorulmuyor musunuz? Bununla ilgili vitamin desteği alıyor musunuz" sorusuna Başbakan Yıldırım, "Vitamin vatandaş. Vatandaşla karşılaştık mı yorgunluk kalmıyor." yanıtını verdi.

Miting programları anımsatılarak "Sesle ilgili bir sorun var mı?" denilmesi üzerine Yıldırım, "Ses, nispeten iyi. Alıştık, idareli kullanıyoruz. Başka bir yöntemi yok" karşılığını verdi.

Sesle ilgili özel bir içecek kullanıp kullanmadığı sorulan Yıldırım, "Onlardan çok fayda görmedim. İdareli kullanıyoruz, bazen yükseltiyoruz, bazen normalleştiriyoruz, idare ediyoruz. Bizim sesimizi vatandaşa yükseltmemiz söz konusu değil, haksızlıklara karşı sesimizi yükseltiyoruz." dedi.

(Bitti)



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English