Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Dün yakın tarihimizin en radikal reformunu kabul ettik

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Dün Meclisteydim. Yakın tarihimizin en radikal reformunu kabul ettik. Bu reform sayesinde, 2002'de ortalama 39 gün olan şirket kuruluşunu yarım güne indireceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Dün yakın tarihimizin en radikal reformunu kabul ettik
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "AK Parti dönemine kadar Türkiye yüzde 4,7 büyümüş ama bizim dönemimizde yüzde 5,7 büyümüş. 'Puan farkı az' diyeceksiniz, sakın öyle düşünmeyin. 1923’ten beri 4,7 yerine 5,7 olsaydı, ekonomimiz 3 kat daha büyüyecekti." dedi.

Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Kadın Kolları Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, en büyük fedakarlığı kadınların yaptığını, yazılan başarı hikayesinde çok büyük payları olduğunu söyledi.

Türkiye’nin kalkınmasında kadınların katkısının büyük olduğunu vurgulayan Şimşek, onların iş hayatında ve siyasette aktif rol edinmesi gerektiğine dikkati çekti.

Şimşek, kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 25’lerden yüzde 36’lara çıktığını vurgulayarak, son 10 yılda kadınların iş gücü arzının 6,8 milyondan 10,1 milyona yükseldiğini aktardı.

"1923’ten beri yüzde 4,7 büyüyen ekonomimiz AK Partiyle yüzde 5,7 büyüdü"
Refahın en büyük göstergesinin büyüme olduğunun altını çizen Şimşek, şunları ifade etti:

"AK Parti dönemine kadar Türkiye yüzde 4,7 büyümüş ama bizim dönemimizde yüzde 5,7 büyümüş. 'Puan farkı az' diyeceksiniz, sakın öyle düşünmeyin. 1923’ten beri 4,7 yerine 5,7 olsaydı ekonomimiz 3 kat daha büyüyecekti. İçerideki ve dışarıdaki engellemelere rağmen başarı var. Otomobil, beyaz eşya, traktör satışlarına baktığımızda hepsi hükümetimiz döneminde artmış. Avrupa, Amerika ile arayı kapatıyoruz. Hedefimiz en gelişmiş ülkeleri yakalamak ve geçmek. Türkiye’de son 10 yılda 8,4 milyon kişiye iş bulunurken, Avrupa Birliği'nin tamamında bu rakam 5,2 milyon kişi."

Şimşek, eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlara de değinerek, rehavete kapılmadan 2019 seçimlerine hazırlanılması gerektiğini vurguladı.

Yapacakları reformlarla Türkiye’yi şaha kaldıracaklarını söyleyen Şimşek, "Dün Meclisteydim. Yakın tarihimizin en radikal reformunu kabul ettik. Bu reform sayesinde, 2002'de ortalama 39 gün olan şirket kuruluşunu yarım güne indireceğiz. Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül tarafından hazırlanan reform ve İcra İflas Kanunu sayesinde ortalama 5-6 yıl süren şirket tasfiyesi 23 aya inecek. İş yapmak kolaylaşacak. Bürokrasi kalıcı olarak azaltılacak. İşte reform bu, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak." diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English