Son Dakika Haberler

"Allah'ın izniyle en kısa sürede PKK'sı, DEAŞ'ı, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin hepsine diz çöktürülecek. Bu savaşı eninde sonunda milletimiz kazanacak" "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da ümit ediyorum ki çok başarılı bir seçim kampanyası olacak. Milletimiz de olanları görüyor. Terör örgütünden hazır bu kadar çok kurtulmuşken, milletimiz bu referandumda kullanacağı oylarla da terör örgütünü tamamıyla tasfiye edeceğini ortaya koyacaktır" "Maalesef fındıktaki tekelleşme vatandaşımızın, üreticimizi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Allah'ın izniyle en kısa sürede PKK'sı, DEAŞ'ı, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin hepsine diz çöktürülecek. Bu savaşı eninde sonunda milletimiz kazanacak." dedi.

Kurtulmuş, bazı programlara katılmak üzere geldiği Ordu-Giresun Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Terör örgütleriyle mücadele konusunda değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, "Allah'ın izniyle en kısa sürede PKK'sı, DEAŞ'ı, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin hepsine diz çöktürülecek. Bu savaşı eninde sonunda milletimiz kazanacak." diye konuştu.

Bu mücadele verildikçe, sahada vatandaşların devletin gücünü ve hakimiyetini gördükçe terör örgütlerine desteğin çok süratli şekilde azaldığına dikkati çeken Kurtulmuş, "Terör örgütünün özellikle referandum kampanyası öncesinde muhtemel halkın üzerine koyacağı baskılar önlenmeye gayret ediliyor. Çok şükür, şu ana kadar kampanyalar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde fevkalade başarılı şekilde yürüyor. Terörle mücadele konusunda Türkiye kararlı şekilde yoluna devam ediyor." ifadesini kullandı.

Sandık günü sandıkların da emniyetinin sağlanacağını vurgulayan Kurtulmuş, "Sandıktan çıkan oyların emniyetle merkezlere gönderilmesi temin edilecektir. Dolayısıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da ümit ediyorum ki çok başarılı bir seçim kampanyası olacak. Milletimiz de olanları görüyor. Terör örgütünden hazır bu kadar çok kurtulmuşken milletimiz bu referandumda kullanacağı oylarla da terör örgütünü tamamıyla tasfiye edeceğini ortaya koyacaktır." diye konuştu.

- "Tekelci firmaların tasallutundan milletin kurtulması sağlanacaktır"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bir gazetecinin fındık fiyatları ve alan bazlı destek ödemesine ilişkin sorusu üzerine, fındıkla ilgili konunun her Bakanlar Kurulu'nda aşağı yukarı gündeme geldiğini, son Bakanlar Kurulu öncesinde de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile bu konuları görüştüklerini kaydetti.

Fındığın Akçakoca'dan Trabzon'a kadar yöreyi ilgilendiren önemli bir mesele olduğuna değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Maalesef fındıktaki tekelleşme vatandaşımızın, üreticimizin emeğini zayi ediyor. Gerekli her türlü tedbiri alacağız. Bunu çok açık söyleyeyim. Rekabet Kurumundan tutun da gerekirse fındık alımı, destekleme alımı yapılmasına kadar her türlü müdahale yapılarak tekelci firmaların tasallutundan milletin kurtulması sağlanacaktır."

Bütün hemşehrilerinin rahat olmasını isteyen Kurtulmuş, "Bu konuda gayret ediyoruz ama biz devlet ciddiyetiyle işi yürütmek mecburiyetindeyiz. Sokakta herhangi bir spekülasyon üzerinden konuşarak bu konuyu çözmemiz mümkün değil. Yapabileceklerimizi konuşuyoruz. Elimizdeki imkanların en maksimum şekilde kullanılmasına gayret ediyoruz. Yeri geldiği zaman da inşallah vatandaşımız mağdur edilmeyecektir." dedi.

- "Alan bazlı desteğin temel mantığı, eskimiş olan fındık fidanlarının yenilenmesidir"

Alan bazlı destek ödemesinin de başlayacağını bildiren Kurtulmuş, açıklamarına şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımız alan bazlı desteği yeniden alacaklar. Bu vesile ile bir kez daha söylemek isterim. Alan bazlı desteğin mantığı, vatandaşımız 'Fındık parasını alıp, cebine atsın' diye değildir. Alan bazlı desteğin temel mantığı, eskimiş olan fındık fidanlarının yenilenmesi, bahçelerin yenilenmesi ve fındığın bakımının yapılmasıdır. Eğer fındığın bakımı yapılmazsa 3-5 sene sonra fındık üretimimiz çok ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalacak. Birtakım hastalıklardan tutun da ağaçların yaşlanması, dolayısıyla verim azlığına gidilecek. Biz vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Bu alan bazlı destek ananızın ak sütü kadar helaldir ama bu helali lütfen cebinize atıp başka yerlere harcamayın. Önce şu eskimiş fındık fidanlarımızı yenileyelim. Bununla ilgili ziraatla ilgili bütün kurumlar da her türlü desteği vermeye hazırdır. Vatandaşlardan beklentimiz fındık alanlarının yenilenmesini temin etmektedir."

Numan Kurtulmuş, daha sonra kendisini karşılayan AK Parti Ordu milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve partililerin de bulunduğu araç konvoyuyla Gürgentepe ilçesine hareket etti.

(Bitti)




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English