Son Dakika Haberler

"Getirdiğimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, hükümetin doğrudan millet tarafından kurulmasını sağlayacak sistemdir" "Mevcut sistem, Kurtuluş Savaşı'nı birlikte yapan Atatürk ve İnönü'nün bile arasını açmıştır. Bu sistem böyle krizlere her zaman gebedir" "Bu coğrafyada kardeşliğimizin ebediyete kadar sürmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BATMAN (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Getirdiğimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, hükümetin doğrudan millet tarafından kurulmasını sağlayacak sistemdir." dedi.

GAP Mahallesi'nde esnaf ziyaretinin ardından AK Parti seçim lokali açılışına katılan Kaynak, insanların istediği dilde kendini ifade etmesi ve inançlarını istedikleri gibi yaşaması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Bu coğrafyada bölge halkının hakları için siyaset yaptıklarını iddia edenlerin teröre maşalık yaptığına dikkat çeken Kaynak, "Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Bu vatanın hiçbir evladının hakkı diğer evladından ne eksik ne fazladır. Biz inanıyoruz ki insanımız aralarında dil, din, cinsiyet, ırk farklılıkları olmadan eşit haklara sahipler." ifadelerini kullandı.

- "Şimdiki sistem bir yalan parlamenter sistemdir"

Kaynak, mevcut yönetim sisteminde parlamentodan çıkan hükümlerin her zaman milletin iradesini yansıtmadığını aktardı.

Millet egemenliğinin başkaları tarafından hep budandığı, hep başka akılların ortaya çıktığı dönemler yaşandığını belirten Kaynak, "Getirdiğimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, hükümetin doğrudan millet tarafından kurulmasını sağlayacak sistemdir." diye konuştu.

- "Atatürk ve İnönü'nün bile arasını açmıştır"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin krizleri önleyecek sistem olduğunu söyledi.

Mevcut sistemin ise her zaman krizlere neden olabileceğini işaret eden Kaynak, şöyle konuştu:

"Mevcut sistem, Kurtuluş Savaşı'nı birlikte yapan Atatürk ve İnönü'nün bile arasını açmıştır. Bu sistem böyle krizlere her zaman gebedir. Dolayısıyla ne olduğu belirsiz parlamenter sistem mi, yarı başkanlık sistemi mi, yetkinin kimde olduğunu bilemediğimiz bu sistemle milletimizi tehlikelerden bertaraf edecek, risklerin önünü tıkayacak, kalıcı istikrarı yakalamamız mümkün değil."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliği ile ilgili 4 madde açıkladığına işaret eden Kaynak, "Ben bir ana muhalefet liderine 'yalancısın' diyemem buna edebim müsaade etmez ama 4 koca yalan. Biz bu anayasayı 18 yaşında çocuklarımızı milletvekili yapmak için çıkartıyoruz." dedi.

- "Bu topraklar asla terörle anılmamalıdır"

Kaynak, 33 yıldan beri yaşanan terör saldırılarında çok sayıda şehit verildiğini anımsatarak, terör örgütü PKK'nın saldırılarının huzuru bozduğunu vurguladı.

Suriye ve Irak'ta inanç ve mezhep farklılıkları körüklenerek katliam yapıldığını belirten Kaynak, "Sünnilerin Şiilere, Şiilerin Sünnilere bomba yağdırdığı bir dönem yaşıyoruz. Somali'de, Çad'da, Nijer'de başka bir terör örgütü. Bizim dünyamız, inancımız buna layık mı?" dedi.

Kaynak, herkesin, şehit kanlarıyla kurulan bu vatanı gelecek nesillere sapasağlam devretmek için çalışması gerektiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mevlana ne ise Ahmed'i Hani odur, Mesnevi neyse Mem u Zin de odur. Bu vatanda Bosna'daki kardeşi için her birimizin yüreği nasıl çarparsa Erbil'deki kardeşimiz içinde yüreğimiz aynı şekilde çarpar. Halep'teki kardeşimiz için yüreğimiz nasıl çarparsa Arnavutluk, Makedonya, Üsküp'te yaşayan kardeşimiz içinde çarpmalıdır. Bu coğrafyada kardeşliğimizin ebediyete kadar sürmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

(Bitti)



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English