Son Dakika Haberler

"2019 seçimleri Türkiye'nin istikrarlı sürekliliğini ortaya çıkaracaktır. En önemlisi bir kez daha kimse tarafından Türkiye bölünme riskiyle anılmayacaktır" "Bölgede birileri kendi politikalarını hakim kılmak için vekalet savaşları yürütüyorlar. Türkiye bu bölgede istikrarın en büyük garantisidir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KAHRAMANMARAŞ (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "2019 seçimleri Türkiye'nin istikrarlı sürekliliğini ortaya çıkaracaktır. En önemlisi bir kez daha kimse tarafından Türkiye bölünme riskiyle anılmayacaktır. dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından oda bahçesinde düzenlenen 15. Geleneksel İftar Programı ve Ödül Töreni'nde konuşan Kaynak, Türkiye'nin son 200 yıllık siyasi tarihindeki en önemli değişimlerden birini, milletle beraber gerçekleştirerek 16 Nisan referandumunu yaptıklarını söyledi.

Kaynak, artık içinde birçok vesayet organları barındıran, demokrasiyi yönetilemez hale getiren, birçok riskleri içinde barındıran parlamenter sistemin yerine sürekli istikrarı, sürekli yarına bakmayı, etkin hızlı bir yönetimi sağlayacak, karşılığında tam yürütüme organının karşısında tam bağımsız yasama organını ortaya çıkartacak bir cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine geçiş yapıldığını belirtti.

Halk oylamasında milletin yüzde 51'inden fazlasının bu sisteme "evet" dediğini hatırlatan Kaynak, şöyle devam etti:

"Türkiye artık cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tam olarak uygulanacağı 2019 seçimlerine hızla gitmektedir. Biz iddia ediyoruz, kimse yasama meclisi, demokrasinin tecelligahı olan yasama meclisi, millet iradesinin tecelligahı olan yasama meclisi, yürütme organın karşısında tam bağımsız diyemez. İşte yasama yürütme yargı erklerinin tam bağımsızlığını sağlayacak sistem Allah'ın izniyle 2019'da devreye girecektir. 2019 seçimleri Türkiye'nin istikrarlı sürekliliğini ortaya çıkaracaktır. Türkiye'nin en önemlisi bir kez daha kimse tarafından Türkiye bölünme riskiyle anılmayacaktır. Neden? Yüzde 50 artı 1 bulmak için ülkemizin her köşesinden destek almak gerekiyor da ondan. Sadece bir bölgeye sadece bir cinse, sadece bir ırka bunlara dayanarak hükümet sisteminde başkan olabilmek mümkün değil. Bu bizim aslında Türkiye'nin hep dillendirilen, birilerinin hep dillendirdiği bölünme riskini de tamamen tarihe gömecek bir adımdır."

- FETÖ'nün darbe girişimi

15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili yargılama süreçlerinin başladığına işaret eden Kaynak, hain terör örgütü FETÖ'nün, yalanın takiyyenin, küçültmenin, tahfif etmenin, yok saymanın her türlü numarasını yaptığını söyledi.

Örgüt üyelerinin, bizzat görüntüleriyle "Elindeki silahla, bu görüntü denir?" diye yöneltilen soruya "O elimdeki cep telefonu" diyebildiğine dikkat çeken Veysi Kaynak, "Asla 15 Temmuz süreci ile ilgili alınacak tedbirler, alınması gereken tedbirler sona ermemiştir." dedi.

- PKK ve DEAŞ'la mücadele

Türkiye'nin, sözde İslam adına cinayet işleyen DEAŞ terör örgütüne karşı dünyada en etkin mücadeleyi ortaya koyduğunu vurgulayan Kaynak, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl 24 Ağustos'ta Fırat Kalkanı operasyonu 6 ay sürmüştür. 3 bin 100'den fazla DEAŞ terör örgütü mensubu bertaraf edilmiştir. 67 şehit verdik. 67 kardeşimiz ülkemize o sınırından gelecek tehlikeyi bertaraf etmek için o topraklarda şehit oldular. Kilis'e düşen, Gaziantep'e düşen, Şanlıurfa'ya düşen roketleri hatırlayın. Ülkemizin güvenliğini sağlamamız ancak öyle mümkün olduğu için o topraklarda olduk biz. Aslında kimsenin toprağında gözümüz yok. Asla bir metrekare toprak ilhak etmeye asla niyetimiz yok. Bu 780 bin kilometrekare vatanımız bize bol bol yeter de artar bile. Biz bu 780 bin kilometrekare vatan toprağında huzurlu yaşamak istiyoruz. Barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Refah içerisinde yaşamak istiyoruz."

Önceki yıldan bu güne kadar PKK terör örgütüne karşı da hükümetin, silahlı kuvvetlerin, emniyet güçlerinin, korucuların, millet olarak herkesin en etkin mücadeleyi ortaya koyduğunun görüleceğini dile getiren Kaynak, artık Aliboğazı'nda, Kato'da, Bestlerdereler'de, bütün nereler varsa terör örgütünün inlerine girildiğini, bulundukları yerlerde de imha edildiğini, bunun da Türkiye'nin kendi savunma sanayisini geliştirmesiyle sağlandığını bildirdi.

"Bölgede birileri kendi politikalarını hakim kılmak için vekalet savaşları yürütüyorlar. Türkiye bu bölgede istikrarın en büyük garantisidir." diyen Kaynak, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Şanlıurfa'daki temaslarına değindi. Kaynak, "Orada Cumhurbaşkanımız bütün dünyaya, özellikle bölge ülkelerine şu mesajı vermiştir: Ülkemizin güvenliği için hemen sınırımızın bitişiğinde bir terör devleti kurulmasına asla müsade etmeyeceğiz. Bizim içindeki hainlerden temizlenmiş o şerefli üniformayı üzerilerinde taşımaya gerçekten hakkı olan askerimizle, silahlı kuvvetlerimizle, her şeyimizle hemen sınırlarımızın bitişiğinde bir terör ülkesi, terör devleti kurulmasına asla müsade etmeyeceğiz. Dün hem de sınıra sıfır noktadan Cumhurbaşkanımız bu mesajı bütün dünyaya iletti." diye konuştu.

Kaynak, konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, KMTSO Başkanı Serdar Zabun ve KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz ile 2016'da başarılı olan iş adamlarına ve banka yöneticilerine ödül verdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English