Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Moğolistan'da

Çavuşoğlu: "Okyanus ötesinden komuta edilen FETÖ’cüler dünya genelinde tüm ülkelere yayılarak oralara musallat oldular. Bu teröristlerin karanlık faaliyetlerini sürdürdüğü her ülkenin tehdit altında olduğunu, yarınlarının risk altında olduğunu belirtmeliyim" "Önümüzdeki yıllarda dünya çapındaki sayılarının 100’e çıkması planlanan Türkiye Mezunları Derneklerinin içerisinde, belki de en aktif şekilde faaliyet gösterenlerden biri, Moğolistan’daki 'ATA' derneği" "Somali’den Filistin’e, Arakan’dan A

Anadolu Ajansı haberine göre;
ULANBATOR (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, FETÖ'nün dünya genelindeki tüm ülkelere musallat olduğunu söyleyerek, "Bu teröristlerin karanlık faaliyetlerini sürdürdüğü her ülkenin tehdit altında olduğunu, yarınlarının risk altında olduğunu belirtmeliyim." dedi.

Çavuşoğlu, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'da, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının (YTB) düzenlediği "Mezunlar Buluşması' etkinliğinde yaptığı konuşmada, kökleri asırlar öncesine dayanan Türk-Moğol ilişkilerinin, ekonomiden sağlığa, savunmadan eğitime kadar birçok alanı kapsar hale gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çavuşoğlu, gelecek yıl iki ülke arasındaki diplomatik ilişki tesisinin 50'inci yılının kutlanacağını anımsattı.

- Suriye

Konuşmasında Suriye konusuna değinen Çavuşoğlu, Türkiye'nin misafir ettiği Suriyelilere sunduğu yardımlarla uluslararası insani yardım kavramına yepyeni bir boyut kazandırdığını ve kardeş ülkelerin her türlü sıkıntısında yanında olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Somali'den Filistin'e, Arakan'dan Afganistan'a kadar tüm coğrafyalardaki mazlumların sesi olan Türkiye, bu cömertlik ve işbirliği ruhunu gelecekte de devam ettirecektir." diye konuştu.

-FETÖ ile mücadele

FETÖ'ye yönelik 15 Temmuz gecesi gösterilen direnç ve ardından gelen başarıyı hatırlatan Çavuşoğlu, "Milletimizin ortak ideal çevresinde buluşup birleştiği bu tarihi destan yazılmasaydı, aziz milletimiz teröristlere set çekip, 'Dur' demeseydi, bir millet yok edilmiş, bir ülke işgal edilmiş, bir devlet ele geçirilmiş olacaktı." ifadelerini kullandı.

FETÖ üyelerinin bütün ülkeler için tehdit oluşturduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Okyanus ötesinden komuta edilen FETÖ'cüler dünya genelinde tüm ülkelere yayılarak tüm ülkelere musallat oldular. Bu teröristlerin karanlık faaliyetlerini sürdürdüğü her ülkenin tehdit altında olduğunu, yarınlarını risk altında bıraktığını belirtmeliyim." değerlendirmesinde bulundu.

- Zeytin Dalı Harekatı

Çavuşoğlu, Suriye'de PKK/PYD/YPG ve DEAŞ terörüne karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın büyük bir başarıyla devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son olarak Mehmetçiğimiz Afrin'i teröristlerden temizleyerek, orada zulüm altında inleyen masum ve mazlumların yüzünü güldürdü. Bu harekatın bölgede terör zulmü altında inleyen tüm mağdurların umudu olduğunu görmekteyiz. Bu umutlar boşa çıkmayacaktır. Terörle mücadelede son derece kararlı bir şekilde ilerleyeceğimizi tüm dünya bilmelidir. Bu kanlı terör örgütlerine yönelik Türkiye'nin mücadelesine, kardeş ülke Moğolistan'ın da elindeki imkânlar nispetinde destek verdiğini biliyor, bu desteğin artarak sürmesini tüm kalbimle diliyorum. Türkiye mezunu siz gençlerimizin de, vaktiyle görüp tanıdığınız Türkiye'yi ve onun haklı davasını, kendi ülkenizde ve diğer ülkelerde en doğru şekilde anlatacağınızdan şüphem yoktur."

- YTB ve TİKA halkları birbirine yakınlaştırıyor

Türkiye ve Moğolistan arasında sıkı münasebetlerin yanı sıra YTB ve TİKA gibi kurumlar aracılığıyla halkların birbirlerine daha fazla yakınlaştığını belirten Çavuşoğlu, Moğolistan'ın Türk tarihiyle ilişkisine dikkati çekerek, Türkiye'deki ders kitaplarında Türklerin Moğollarla akraba olarak zikredildiğini belirtti.

Çavuşoğlu, “Türkiye Bursları” ile üniversitelerde geniş olanaklarla eğitim alan tüm coğrafyalardan dünya gençlerinin kendi toplumlarının ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik mesleki bilgiler edindiğini ve diğer ülkelerden kardeşleriyle bir araya gelerek yeni bir iletişim hattı oluşturduğunu söyledi.

- Moğolistan'dan gelen başvurular her sene artıyor

Türkiye'nin bu kapsamda her yıl 160 ülkeden 5 bin öğrenciye burs verdiğini anlatan Çavuşoğlu, şunları dile getirdi:

"1990'lı yıllardan günümüze kadar yaklaşık bin 500 Moğolistanlı gencimizin de Türkiye'de burslu üniversite eğitimi almış olması ve Türkiye Bursları'na Moğolistan'dan yapılan başvuru sayısının yıldan yıla artış göstermesi, Türkiye Bursları uygulamasının üniversite çağındaki Moğolistanlı gençler arasında da giderek popülerleştiğini gösteriyor."

Çavuşoğlu, önceki senelerde Türkiye'den mezun olan 600 Moğolistanlı bulunduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

"Bu dostlarımız, dünyanın 160 ülkesine yayılmış 100 bini aşkın Türkiye Mezunları ailesinin önemli bir parçasıdırlar. Önümüzdeki yıllarda dünya çapındaki sayılarının 100'e çıkması planlanan Türkiye Mezunları Derneklerinin içerisinde, belki de en aktif şekilde faaliyet gösterenlerden birinin Moğolistan'daki 'ATA' derneği olduğunu söyleyebilirim. Türkiye'ye dair ortak anılara sahip Moğolistanlı kardeşlerimiz için kurumsal bir irtibat noktası olan 'ATA' derneği, aynı zamanda Türkiye ve Moğolistan arasında var olan samimi ilişkilere yeni ve sağlam bir düğüm daha atmaktadır."

Programa Çavuşoğlu'nun yanı sıra TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ve AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da katıldı.

Çavuşoğlu ve beraberindeki heyete, etkinlik kapsamında Moğol kültürel kıyafetleri ve süs eşyası hediye edildi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, programın sonunda davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English