Son Dakika Haberler

"Şu anda terörle, teröre destek verenler de dahil olmak üzere onlara karşı yaptığımız mücadele reel bir mücadele, sanal bir mücadele değil, gerçek bir mücadele, sonuç alıcı bir mücadele" "(2017'nin ilk çeyreğindeki büyüme oranı) Yaklaşık yüzde 2,2'lik katkı ihracattan geliyor, bu da son derece önemli, yani üretimden geliyor milli gelir artışı, hizmetlerden ziyade üretimden geliyor" "Katar'daki gelişmeler Türkiye'nin, Türkiye'deki değişimin, Türkiye'nin küresel anlamda ortaya koyduğu güç ve perfo

Anadolu Ajansı haberine göre;
GİRESUN (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Şu anda terörle, teröre destek verenler de dahil olmak üzere onlara karşı yaptığımız mücadele reel bir mücadele, sanal bir mücadele değil, gerçek bir mücadele, sonuç alıcı bir mücadele." dedi.

Canikli, Giresun Valiliğince Giresun Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşmanın ardından AK Parti İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma programına katıldı.

Canikli, burada yaptığı konuşmada, tüm vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, güzel bir ortamda, huzur içerisinde bir Ramazan Bayramı'nı hep birlikte millet olarak idrak etmeyi nasip ettiği için Allah'a hamdettiklerini söyledi.

Özellikle belirli çevrelerin, belirli küresel güçlerin hain emellerine, son yıllarda artan oranda, yoğun bir şekilde ülkenin istikrarını bozmayı hedefleyen saldırılarına rağmen Türkiye'nin her alanda, her geçen gün hem siyasi hem ekonomik alanda daha güçlenerek yoluna devam ettiğini vurgulayan Canikli, aslında bu gelişmelerin toplumun, milletin kendine gelmesi, yeniden ayağa kalkması, yeniden bir diriliş olarak değerlendirilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Canikli, çok büyük boyutlu, başka ülkelerin dengesini bozan, bozma potansiyeli taşıyan saldırılara rağmen Türkiye'nin aynı zamanda zenginleşmeye, büyümeye devam ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Birçok kişi, uluslararası kuruluş bu gelişmelerin nasıl ortaya çıktığını anlamakta gerçekten zorluk çekiyorlar. Özellikle büyüme alanında ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerin, nasıl böyle bir Türkiye, o kadar ciddi saldırılarla karşı karşıya kalan bir Türkiye böyle performansı, ekonomisinde, diğer alanlarda nasıl ortaya koyabilir? Nasıl gelişmesini sürdürebilir? Düşünün tüm bunlara rağmen 2017'nin ilk çeyreğinde dünyanın en büyük üçüncü yüksek büyüme oranını yakalayabilen bir Türkiye. Bu gerçekten inanılmaz bir olay."

- "Yaklaşık yüzde 2,2'lik katkı ihracattan geliyor"

Bütün uluslararası derecelendirme kuruluşları ve yorumcuların Türkiye'nin ilk çeyrekte en fazla yüzde 2-2,5 civarında büyüme ortaya koyacağını tahmin ettiklerini belirten Canikli, kuruluşların ve yorumcuların hepsinin Türkiye'nin ilk çeyrekteki büyüme oranına şimdi şaşırdıklarını, bu gelişmenin sürpriz olduğunu bütün beyanlarında ve açıklamalarında ifade ettiklerini aktardı.

Büyüme rakamlarının içerisinde uzun bir aradan sonra ihracatın net katkısının ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Canikli, "Yaklaşık yüzde 2,2'lik katkı ihracattan geliyor, bu da son derece önemli, yani üretimden geliyor milli gelir artışı, hizmetlerden ziyade üretimden geliyor. Yani fabrikalar çalışıyor, bunun anlamı bu, diğer bütün göstergeler de bunu teyit ediyor ve önümüzdeki dönemlerde inşallah büyüme rakamlarını daha da yükseğe çıkaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Nurettin Canikli, bu gelişme ve büyümenin devam edeceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem güvenlikle ilgili ülkeye yönelik bütün bu tehditleri inşallah ortadan kaldıracak, o alanda da gerçekten çok büyük mesafeler alındı. Şu anda terörle, teröre destek verenler de dahil olmak üzere onlara karşı yaptığımız mücadele reel bir mücadele, sanal bir mücadele değil, gerçek bir mücadele, sonuç alıcı bir mücadele. Bakın terör örgütü şu anda Türkiye'de kafasını kaldıramıyor, eylem yapamaz hale geldi, daha da inşallah kazdıkları çukurlara daha da fazla gömülecekler, gömülecekler derken de bunu kastediyorduk zaten ve oradaki konsept değişikliğini biliyorsunuz terör örgütlerinin, terör örgütü mensuplarının bize saldırmalarını beklemiyoruz onlara karşı mücadele etmek için. Biz şu anda aktif konumdayız, etken olan biziz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, güvenlik güçlerimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz. Bu yöntem değişikliği de terörle mücadelemize inanılmaz bir şekilde pozisyon üstünlüğü kazandırdı, psikolojik üstünlük kazandırdı, bunu her yerde görmek mümkün ve devam edecek inşallah."

- "Bütün siyaset kurumunun da görevi bu ülkeye hizmet etmek"

Sadece hükümet değil tüm siyasi partilerin, ana muhalefetiyle bütün siyaset kurumunun da görevinin bu ülkeye hizmet etmek olduğunu belirten Canikli, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin gücünü artırmasını sağlamak, destek vermek hükümete, aynı şey ana muhalefet partisi için de geçerli onların da görevi aynı zamanda. Çünkü sonuç itibarıyla bu ülkeye hizmet etmek amacıyla o sözle o taahhütle milletin karşısına çıkmışlar ve milletten destek alıp, ana muhalefet partisi konumuna gelmişler veya diğer partiler için de geçerli, onların da görevi bu ülkenin barış ortamının, huzur ortamının daha iyi bir noktaya gelmesi noktasında katkı sağlamaları onların da görevi. Bütün faaliyetleri, bütün attıkları adımlar bu amaca yönelik olmalı, bu amaca matuf olmalı ülkenin birlik beraberliğini güçlendirmeli, ülkenin gelişmesine, zenginleşmesine katkı sağlamalı."

Canikli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne değinerek, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu'nun son dönemlerde başlattığı yürüyüş ya da hamle, ne derseniz deyin, o da esas itibarıyla bu birlik, beraberliğe hizmet ediyorsa, etme amacı taşıyorsa sorun yok, sadece barışçı bir gösteri, bir barış ortamı içerisinde bir yürüyüş, bir konuya dikkat çekmek çerçevesinde bir hareketse sorun yok ama özellikle çok yakın tarihte, yakın geçmişte Türkiye'de gördüğümüz o olumsuz sahnelerin, bütün her tarafın kan gölüne çevrilmeye çalışıldığı, yakılıp, yıkıldığı o görüntülere dönüşecek bir hareketin eğer başlangıcıysa elbette bu millet, bu devlet buna da müsaade etmez." ifadesini kullandı.

Temenni ve beklentilerinin, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'nın, bu ülkenin bir bireyi olarak, bu ülkenin vatandaşı olarak, ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak bu hassasiyet içerisinde hareket etmesi olduğunu kaydeden Canikli, "Şu ana kadar da bu yürüyüşte bu anlamda huzuru bozacak, barışı bozacak bir durum söz konusu olmadı ve bu şekilde tamamlanması gerekiyor ama onun dışında başka bir hedefe çevrilmeye çalışılır olumsuz anlamda, Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek bir noktaya getirilmeye çalışılırsa o zaman da millet gereken tedbirini almaktan da zerre kadar çekinmez, gereğini yapar, çalışmayı yapar geçmişte de oldu." diye konuştu.

- "Türkiye şu anda etrafında olan biten olaylara hakim"

Türkiye'nin şu anda etrafında olan biten olaylara hakim olduğunu vurgulayan Canikli, Türkiye'nin artık kendi ülkesini, bu toprakları ilgilendiren konularda edilgen, yönlendirilen, talimat verilen bir ülke olmadığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Canikli, bu coğrafyada olan biten tüm hadiselerde Türkiye'nin olması gerektiği şekliyle etkin bir şekilde, güçlü bir şekilde, hem masada hem de arazide olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"(Türkiye) Oyunun içindedir, bunlar da önemlidir, bu gücümüzü, bu pozisyonumuzu daha da tahkim ederek her geçen gün inşallah devam edeceğiz. Son Katar'daki gelişmeler de aslında Türkiye'nin bu yeni pozisyonunu göstermesi açısından çok ilginç bir örnektir. Katar'daki gelişmeler Türkiye'nin, Türkiye'deki değişimin, Türkiye'nin küresel anlamda ortaya koyduğu güç ve performansın konumunu göstermesi açısından gerçekten çok önemli bir hadisedir. İnşallah artarak bunlar devam edecek."

- "Toprak Mahsulleri Ofisi eliyle gerekli müdahaleyi yaparız"

Fındık fiyatlarına değinen Canikli, geçen aylarda Toprak Mahsulleri Ofisinin piyasaya alım yönlü bir müdahalesinin olduğunu ve aşağı yönlü giden fiyatları tuttuğunu anımsattı.

Nurettin Canikli, yeni sezonun yaklaştığına işaret ederek, "Yine böyle bir durum söz konusu olursa, özellikle belirli bir fiyatın altına düşme durumu söz konusu olursa yine aynı şekilde Toprak Mahsulleri Ofisi eliyle gerekli müdahaleyi yaparız, yapmaktan da çekinmeyiz." dedi.

Bu sezon 2 milyar doların üzerinde ihracat gelirinin söz konusu olduğuna dikkati çeken Canikli, bunun çok önemli bir gelir, çok yüksek bir rakam olduğunu vurguladı.

Canikli, 2002 yılında aynı miktar ihracatla 590 milyon dolar gelir elde edildiğini, şu anda içinde bulunulan sezonda 2 milyar doların üzerinde döviz geliri elde edilmekte olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu ülkenin kazanımıdır. Fındığın fiyatı sınır olarak kabul edebileceğimiz belli bir oranın altına düştükçe bu ihracat geliri de ciddi oranda azalacak. Sadece üreticimizin eline geçecek olan gelirin, paranın azalması değil, aynı zamanda ülkeye gelecek dövizin de azalması söz konusu. O nedenle bu ülkenin menfaatine olarak olabildiği ölçüde mevcut şartlar, piyasa şartları çerçevesinde olabildiği ölçüde fındık fiyatını yukarıda tutacağız. Tabii rekolte miktarı, dünyanın talep miktarı, bunları da dikkate almadan fiyat belirlemek gerçekçi olmaz. Şartlar içerisinde olabilecek en iyi fiyatı hedefliyoruz, şu anda da aynı yaklaşım içerisindeyiz."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English