Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başbakan Yardımcısı Babacan, Konya'da iftara katıldı

Ailesiyle Konya'ya gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Meydanı'nda düzenlenen AK Parti Yetim İftarı programına katıldı. Babacan, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın 9 Ağustos'taki Konya mitingine dikkat çekerek ''10 Ağustos'tan önceki son buluşmasını sayın başbakanımızın burada Konya'da sizlerle gerçekleştirecek olmasının özel bir anlamı vardır diye düşünüyorum'' dedi.

Anadolu Ajansı haberine göre;
 Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Bugün savaşların, kötü yaşam koşullarının ve şiddet olaylarının hüküm sürdüğü pek çok ülkede çok sayıda yavru yetim kalmakta. Hemen yanı başımızda, Suriye'de bir insanlık trajedisi devam ediyor. Irak'ta büyük bir kargaşa var. Özellikle son günlerde Filistinli kardeşlerimiz maalesef  yoğun bir zulüm altında yaşıyor.  Bütün bunlar binlerce, onbinlerce yavrumuzun yetim kalmasına yol açmakta" dedi.
 
Ailesiyle Konya'ya gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Meydanı'nda düzenlenen AK Parti Yetim İftarı programına katıldı.

 

 

İftar öncesinde konuşan Babacan, bu yıl Dünya Yetimler Günü'nün ilkinin gerçekleştirildiğini söyledi.

 

 

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın aldığı kararla ramazan ayının 15. gününün Yetimler Günü olarak kabul edildiğini belirten Babacan, "Bütün İslam aleminde bu gece, ramazanın 15. gecesinde bu önemli konuyu hep beraber hatırlıyoruz. Bu güzel etkinlik büyük hayırlara zemin hazırlayacaktır. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen, katkı veren herkese teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

 

Babacan, şöyle devam etti:

 

 

"Bugün savaşların, kötü yaşam koşullarının ve şiddet olaylarının hüküm sürdüğü pek çok ülkede çok sayıda yavru yetim kalmakta. Hemen yanı başımızda, Suriye'de bir insanlık trajedisi devam ediyor. Irak'ta büyük bir kargaşa var. Özellikle son günlerde Filistinli kardeşlerimiz maalesef  yoğun bir zulüm altında yaşıyor. Bütün bunlar binlerce, onbinlerce yavrumuzun yetim kalmasına yol açmakta. Bugün itibariyle 1 milyonun üzerinde Suriyeli komşumuz, kardeşimiz Türkiye'de güvenlik içinde yaşamayı tercih etmiş durumda. Orada da yetim kalmış çok sayıda yavrumuz var. Yaşanan bütün bu olaylar hepimizin kalbinde büyük bir teessür oluşturuyor. Fakat unutmayalım ki gönüller sultanı peygamber efendimiz de bir yetimdi. İşte bizim kültürümüzde, gönül dünyamızda yetimlerin yerinin çok önemli olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum."

 

 

Babacan, asırlar öncesinden verdiği sevgi ve hoşgörü mesajlarıyla tüm insanlığı kuşatan, gönül dünyasının büyük zenginliği Hazreti Mevlana'nın memleketinde Ramazan coşkusunun bir başka olduğuna işaret ederek, bu kentteki sevgi ve hoşgörü ortamının herkesi ayrı bir şekilde mutlu ettiğini vurguladı.
 
Hükumetin Konya'ya yaptığı yatırımları da anlatan Babacan, cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. 

 

 

Türkiye'nin ve Konya'nın büyük dönüşümüne öncülük eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönül dolusu selamını getirdiğini ifade eden Babacan, şunları kaydetti:

 

 

"Allah'tan bir mani olmazsa, 9 Ağustos cumartesi günü kendisi sizlerle burada, Konya'da beraber olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimleri biliyorsunuz 10 Ağustos'ta. Ondan bir gün önce 9 Ağustos cumartesi günü sizlerle beraber olacak. Demokrasi tarihimizin önemli dönüm noktalarından olan 10 Ağustos'tan önceki son buluşmasını sayın başbakanımızın burada Konya'da sizlerle gerçekleştirecek olmasının da herhalde özel bir anlamı vardır diye düşünüyorum. Buradan kendisine inşallah bu seçimlerde başarılar diliyorum. Türkiye Cumhuriyetinin gelecek cumhurbaşkanlığını Allah nasip etsin diye de dua ediyorum."

 

 

Başbakan Yardımcısı Babacan, iftar programının ardından Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Mevlana Meydanı'nda cemaatle birlikte teravih namazı kılan Babacan'a Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı, Ayşe Türkmenoğlu, İl Başkanı Ahmet Sorgun da eşlik etti. 

 

- Aksaray'da Dünya Yetimler Günü iftarı düzenlendi

 

 

Öte yandan, Aksaray Belediyesi de "Dünya Yetimler Günü" nedeniyle yetim çocuklara iftar yemeği verdi. Bir sosyal tesisteki iftar programına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri ve Çocuk yuvasında kalan ve İHH'nın baktığı yetim çocuklar katıldı.

 

 

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, iftar programı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan ayının 15'inde yetimlerle beraber düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldiklerini söyledi.

 

 

Yetimlere yönelik etkinliklerin artarak süreceğini belirten Yazgı, bu konuda başta İHH olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

 

 

 

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English