Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başbakan Davutoğlu Midyat'ta halka hitap etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye ve Halep'ten 15 bin kişinin Türkiye'ye doğru ilerlediğini belirterek, "Onlar başka bir yere gidemiyorlar. O mazlumların sığınacağı tek yer var Türkiye Cumhuriyeti Devleti" dedi.

Başbakan Davutoğlu Midyat’ta halka hitap etti
Davutoğlu, Mardin'in Midyat ilçesinde halka hitap ederek, Başbakan olduktan sonra ilk yurt içi teşekkür ve kardeşlik buluşmalarına Mardin'den başladığını belirtti.

Midyat'ın kadim Mezopotamyanın en köklü şehri olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, Midyat ne isterse onun yapılacağını vurgulayarak, "Birileri Irak ve Suriye'de olduğu gibi Türkiye'yi de ateş çemberinin içine almak isterken, birileri terör ve şiddet diliyle konuşmak isterken, Midyat 1 Kasım'da ayağa kalktı, birliğin, dirliğin ve beraberliğin adresi olan AK Parti'ye oy verdi" ifadelerini kullandı.

Tarihin önemli bir aşamasından geçildiğinin altını çizen Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Zorlu dönemeçlerden geçiyoruz. Zorlu eşiklerden oyunları boza boza, kumpasları kuranların kafasında kıra kıra hep beraber kardeşliğimizi korumaya yürüyoruz. Şimdi beni böyle muhabbetle karşıladınız, hepinize, özellikle aşkla bekleyen bacılarıma teşekkür ediyorum. Kucağında bebeğiyle bizi bekleyen bacılarımıza teşekkür ediyorum. Allah bütün bu çocukların geleceğini hep aydınlık eylesin, Allah birliğimize, beraberliğimize daima sahip çıkmayı bize nasip eylesin, bu topraklara nifak, ayrılık tohumu ekmek isteyen, al bayrağı bu semalardan indirmek, ezanları susturmak isteyenlere karşı birliğimizi, dirliğimizi muhafaza edecek gücü, kudreti bize versin."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kardeşliğin sembolü olan Midyat'ta Müslüman, Hristiyan, Arap, Kürt, Türk bütün insanların tam bir kardeşlik içerisinde yaşadığını bildirdi.

- "Son kale Türkiye"

Konuşması sırasında vatandaşları Arapça ve Kürtçe selamlayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu vatanımız, Anadolumuz bütün mazlumlar için son kale. Şimdi buraya gelirken bugün 15 bin Suriye'den, Halep'ten kardeşimiz Türkiye'ye doğru yürüyordu. Bombalar altında, Rus uçaklarının, rejimin saldırılarının bombaları altında o kardeşlerimizin gideceği, sığınacağı tek yer var. Allah yardımcıları olsun. Allah yardımcıları, Türkiye Cumhuriyeti de her zaman yardımcıları olacak. Onlar başka bir yere gidemiyorlar. O mazlumların sığınacağı tek yer var Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Biz de diyoruz ki 'kim bizim bağrımıza gelirse esenlik bulacak' ve biz onlara diyeceğiz ki 'ehlen ve sehlen Suriye, ehlen ve sehlen Irak, ey Musul, ey Halep, bilin ki size yönelen kurşun bize yönelmiştir. Size yönelen zulüm bize yönelmiştir.' Şimdi son sığınağımız son kalemiz Türkiye. Birileri de istiyorlar ki çukur kazarak, barikat kurarak, mayınlar döşeyerek, tuzaklar kurarak, Türkiye'yi Irak ve Suriye gibi yapmak isteyenler var."

"Kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere izin verecek miyiz?" diye soran Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi korumak için her zaman ayakta olacak mıyız? Al bayrağı yüceltecek miyiz? Ezanları koruyacak mıyız? Dinimizi, inancımızı, örfümüzü, kimliğimizi, medeniyetimizi koruyacak mıyız? Arap, Türk, Kürt, hep beraber el ele barış içinde yaşayacak mıyız? İşte bunları duymaya geldim. Gece iki saatlik uykuyla geldim. Görünüşte yorgun olabilirdim ama sizi görünce yorgunluğumu unuttum, hiç yorulmamış gibiyim. Ne gelirse, nereden ne fırtına gelirse gelsin madem ki Midyat, Mardin ayaktadır, madem ki Arap'ıyla, Türk'üyle, Kürt'üyle bütün bir millet ayaktadır, bize yorulmak yok, bize durmak yok. Bize saldırılar karşısında bir adım geri adım atmak yok."

Mardin'den, Midyat'tan bütün bölgeye, bütün Türkiye'ye söz verdiklerini belirten Davutoğlu, vatandaşlara şöyle seslendi:

"Bütün çukurlar kapatılacak, bütün barikatlar yıkılacak, bütün mayınlar temizlenecek ve hep birlikte yeni Türkiye'ye yürüyeceğiz. Midyat, kardeşlik türküsü söylemeye var mısınız? Midyat, kardeşlik türküleri, kardeşlik şiirleri okumaya var mısınız? Midyat, ebediyen kardeşlik demeye var mısınız? Allah kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi daim etsin."

- Notlar

Başbakan Davutoğlu, Mardin'den Midyat'a helikopterle geldi. Davutoğlu'nun bulunduğu helikopter, Midyat'taki Cevatpaşa Kışlasına indi. Makam aracıyla kent merkezinde vatandaşları selamlayan Davutoğlu, daha sonra partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English