Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başbakan'dan CHP'ye tokat gibi yanıt!

Başbakan ve AK Parti Grup Başkanı Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananlarla ilgili, "Anamuhalefet partisinin hatibi benim tanklar eşliğinde evimden çıkarıldığımı, emniyetli bir yere götürüldüğümü ifade etmiştir. O gecenin gerçeği şudur; o gece tanklar senin genel başkanına yol verirken bu ülkenin başbakanı uçaklara 'alçakları vurun' demiştir." diye konuştu.

Meclisin açılışının 98. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulunda AK Parti ve CHP Grupları arasında sözlü tartışma yaşandı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hale ilişkin eleştirileri sonrasında AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yerinden söz aldı.

TBMM'nin kuruluşunun 98. yılının kutlandığı bir günde olunduğunu hatırlatan Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını eleştirdi.

Elitaş, "Sayın Genel Başkan burada meseleleri idrak ederken, anlatırken, anlaşılan o ki 15 Temmuz günü kahramanca burada direnen milletvekillerinin yaptığı direnci gösteremeyip, Bakırköy Belediye Başkanının evinde kahvesini içerken, 'sonuç ne olacak' diye beklerken, o milletvekillerine yaptığı kıskançlığı burada 20 Temmuz tarihinde aldığı talimatla efelik yapmaya kalkıyor." ifadelerini kullandı.

19 Temmuz günü tüm siyasi parti grup başkanvekillerinin 20 Temmuz tarihinde olağanüstü halin edileceğine dair bilgisinin bulunduğunu bildiren Elitaş, "Ama Sayın Kılıçdaroğlu demek ki grup başkanvekiliyle benim bizzat yaptığım görüşmenin farkında değil. Çünkü sonuçları farklı bekliyordu." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun TBMM çalışmaları hakkında da yanlış bilgi verdiğini söyleyen Elitaş, 26. dönemde 24 bin 287 yazılı soru sorulduğunu bunlardan 10 bin 75'inin cevaplandığını bildirdi. Elitaş, yazılı soru önergelerinin en fazla yanıtlandığı dönemin, AK Parti iktidarları dönemi olduğunu da söyledi. 26. dönemde bin 226 sözlü soru sorulduğunu 568'inin yanıtlandığını aktaran Elitaş, bugüne kadar hiç olmamış araştırma komisyonlarının da kurulduğunu vurguladı. 

- "Gördüğüm, milletvekillerini kiraya vermenin huzursuzluğu"

Elitaş, "Bugün benim sayın Kılıçdaroğlu'nda gördüğüm hadise şu; milletvekillerini kiraya vermenin huzursuzluğunu bugün, bu kürsüde yansıtmıştır." değerlendirmesinde bulundu. 

Elitaş, "İlk defa bir millet ve hükümet, tankların arkasına saklanmak değil, tankın önüne göğsünü siper etmiş ve darbeyi durdurmuştur. Son söz budur." dedi.  

-"Kavgaya hayır, demokrasiye yürü. Durmak yok, ileri"

Meclis Başkanı Kahraman da "O gece beraberdik, hep beraber olacağız, tamam. Demokrasiye devam. Kavgaya hayır, demokrasiye yürü. Durmak yok, ileri." ifadelerini kullandı. 

Ardından Başbakan Binali Yıldırım yerinden söz aldı. 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Meclisin mehabetine yaraşır bir toplantıyı arzu ettiklerini belirten Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Burada anamuhalefet partisinin hatibi şahsımı hedef alarak darbe gecesi benim tanklar eşliğinde evimden çıkarıldığımı, emniyetli bir yere götürüldüğümü ifade etmiştir. O gecenin gerçeği şudur; o gece tanklar senin genel başkanına yol verirken bu ülkenin başbakanı uçaklara 'alçakları vurun' demiştir. Bu mücadeleyi yapmıştır." 

Yıldırım'ın sözlerini AK Parti milletvekilleri ayakta alkışladılar. 

-"Darbeye topyekun direndik"

TBMM Başkanı Kahraman ise siyasi partilerin, bir elin aynı bileğe bağlı parmakları olduğunu belirterek, bu birliğin bozulmamasını istedi. 

Kahraman, 15 Temmuz gecesi Meclis Genel Kurulunu açtığını ve hep birlikte demokrasi dersi verdiklerini kaydederek, Cumhurbaşkanının da Başbakanın da siyasi partilerin de topyekun darbeye direndiğini anlattı. 

Türkiye'nin demokrasi savaşından alnının akıyla çıktığını ve bu başarının herkese ait olduğunu vurgulayan Kahraman, bunun bir malzeme haline getirilmemesini istedi. 

Kahraman, "Türkiye eğer o günü atlatmamış olsaydı bugün bir felaket haline gelecektik. O yüzden herkese teşekkür ediyoruz." dedi. 

Meclis Başkanı Kahraman daha sonra görüşmelere devam etti.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English