"Başarımızda rekabetçi ortamın katkısı var"

Eklenme Tarihi: 02.12.2014 - 15:47

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Vardar: "Futbol takımında herkes her an formayı alıp katkı sağlamaya çalışıyor" "Kardemir Karabükspor karşısında yarım pozisyonda gol yedik ve son anları sıkıntılı geçirdik" "Trabzonspor maçı için şu ana dek 10 binin üstünde bilet satışı var, 30 bine yakın taraftarın statta olacağını tahmin ediyoruz" "Oyuncular pozisyon gereği kart görüyor"

İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - Beşiktaş Kulübü Futbol Takımından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mete Vardar, kadrodaki rekabetçi ortamın kendilerini hedeflere doğru götürdüğünü söyledi.

Vardar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknik direktör Slaven Bilic'in iki sezonda rekabetçi bir ortam oluşturduğunu belirterek, "Geçen sezon 29, bu sezon ise 23 kişilik kadromuz var. Yeni sezonda kadroya Demba Ba, Jose Sosa ve Cenk Tosun dahil oldu. Bu takımın temelleri üç sezon önce atıldı. Bu sezon tüm oyuncular rekabetin içinde. Bir önceki sezon 11-12 oyuncu ortalamasıyla oynuyorduk. Geçen sezon 12-13 oyuncu rotasyonun içindeydi. Bu sezon ise 20 oyuncu birbiriyle rekabet ediyor. Herkes her an formayı alıp katkı sağlayamaya çalışıyor. Bugünkü başarıda bu rekabetçi ortamın büyük katkısı var" diye konuştu.

Bilic gibi bir karakterle çalışmanın yönetici olarak kendisini mutlu ettiğini vurgulayan Mete Vardar, "Bilic de Türkiye'deki ikinci sezonu olması itibarıyla yapıyı çok iyi biliyor. Ekibi de aynı şekilde Türkiye'yi daha iyi tanıyor" dedi.

 

- "Her hafta üstüne koyarak gidiyoruz"

Spor Toto Süper Lig'de 11. haftayı 23 puan alarak lider tamamladıklarını hatırlatan siyah-beyazlı takımın yöneticisi, şunları söyledi:

"Şu anda diğer rakiplerimizden puan avantajıyla öndeyiz. İyi seri yakaladık. Son üç maçta İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor'u yendik. Zorlu maçları mutlu şekilde geride bıraktık. Kardemir Karabükspor mücadelesinde 2-0 önde olduğumuz sırada üçüncü ve dördüncü goller için pozisyonlar yakaladık. Ancak ne yazık ki yarım pozisyonda gol yedik ve son anları sıkıntılı geçirdik. Her hafta üstüne koyarak gidiyoruz. Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmayı garantiledik. Tottenham ile grup liderliği için oynayacağız. Perşembe günü kupada Sarıyer ile karşılaşacağız. Ardından ligde Trabzonspor ile önemli bir maçımız olacak."

 

- Trabzonspor maçı 

Teknik direktör Ersun Yanal'ın gelişiyle çıkışa geçen Trabzonspor'un iyi sonuçlar aldığını kaydeden Vardar, "Maçımız Konya'da olacak. Şu ana dek 10 binin üstünde bilet satışı var. 30 bine yakın taraftarın statta olacağını tahmin ediyoruz. Trabzonspor mücadelesini de galibiyetle tamamlarsak serimizi sürdüreceğiz. Ayrıca avantaj yakalamak istiyoruz" diye konuştu.

Zorlu karşılaşma öncesi takımın iyi durumda olduğunu vurgulayan Mete Vardar, "Kaleci Tolga'nın bu hafta dönmesini bekliyoruz. Tolga'nın yokluğunda Cenk iyi performans sergiledi. Onun performansı bizi mutlu ediyor. Sivok da bu hafta takımla çalışmalara başlayacak. Maç gününe kadar hazır olmasını bekliyoruz. Eksiğimiz gözükmüyor. Moraller iyi. Türkiye'de ve Avrupa'da hedeflerimize doğru ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

- Demba Ba ve Sosa

Vardar, takımın son maçlarda gol yükünü taşıyan Demba Ba'nın yanı sıra Sosa'nın da ortaya koyduğu performansla takıma katkı verdiğini dile getirdi.

Demba Ba'nın performansının yanı sıra arkadaşlarıyla uyumuna dikkati çeken siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, iki oyuncu için "Takım olarak mücadele ediyoruz. Demba Ba'ya pozisyonları hazırlayan Gökhan, Olcay ve Sosa da çok formda. Cenk ve Mustafa da hazır bekliyor. Mustafa ne yazık ki kırmızı kart gördü. Demba Ba da golleriyle takıma büyük katkı sağlıyor. Sosa ise geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde final oynamış bir oyuncu. İspanya Ligi'ni kazanan takımın oyuncusu. Bayern Münih ve Metalist gibi iyi takımlarda oynadı. Çok yetenekli oyuncu. Takım uyumuna ve arkadaşlığa önem veren bir isim" değerlendirmesinde bulundu.

 

- Oyuncuların gördüğü kırmızı kartlar

Mete Vardar, son maçlarda oyuncuların üst üste kırmızı kart görmelerinin ise pozisyon gereği olduğunu ifade etti.

Vardar, kırmızı kartlar konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:

"Atiba, Beşiktaş oyuncusu ve Asteras maçındaki gibi atılmamalıydı. Kendisi takımın en sakin oyuncularından biri. Asteras karşılaşmasındaki kırmızı kartın ardından kendisiyle konuştuk. İlk pozisyonda gereksiz sarı kart gördü. İkinci pozisyonda hakeme 'oyuncu girerken niye düdük çalmadınız?' dediği için kart gördü. Mustafa da yapmaması gereken bir hareketle kırmızı kart gördü. Oyunculuğunun yanı sıra beyefendiliğiyle katkı sağlayan biri. Kardemir Karabükspor maçında topa atladığını söyledi. Başakşehir mücadelesinde hem İsmail hem Franco pozisyon gereği kartları gördü. Fenerbahçe maçında Olcay'ın kırmızı kartı ise her karşılaşmada onlarca kez olan pozisyonlar. Bu tür pozisyonlara daha önce kırmızı kart verildiğini görmedim."

Kırmızı kartların pozisyon gereği olmasına rağmen bir daha yaşanmaması için çalıştıklarını kaydeden Vardar, "Bundan sonra bu konu için daha çok çalışacağız. Hem başarılarımızla hem centilmenliğimizle ön plana çıkacak kulüp yapımız var" diye konuştu.


Kaynak: