Son Dakika Haberler

Edirne Valisi Şahin, geçtiğimiz yıl çeşitli operasyonlarda başarı gösteren gümrük personeli ile polis ve jandarma ekiplerini küçük altınla ödüllendirdi Şahin: "(Eski savcı ve polisin bulunduğu araçta uyuşturucu ele geçirilmesi) Bir savcının bu olaya katılması çok acıdır. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na da bu durumu ilettim. Bu olayda başarılı olan personeli ödüllendirmemi söyledi"

Anadolu Ajansı haberine göre;
EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 2014'teki çeşitli operasyonlarda başarı gösteren gümrük personeli ile polis ve jandarma ekiplerini altınla ödüllendirdi.

Şahin, Edirne Valiliğindeki toplantıda, gümrük, emniyet ve jandarma personelinin koordineli şekilde sınır kapıları ve kentte düzenlenen operasyonlarda büyük başarı gösterdiğini söyledi.

Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu, para ve yedek parça hakkında da bilgi veren Şahin, şöyle konuştu:

"500 kilogram eroin, kaçak 245 bin avro, 42 bin otomobil yedek parçası ve bin 400 paket kaçak sigara gümrükte yakalanmıştır. Bu yakalamalar dolayısıyla  bu personelleri altın ve başarı belgesiyle ödüllendiriyoruz. Gümrüklerimizdeki başarılı çalışmalardan dolayı başta amirimizi ve başmüdürümü kutluyorum." 

Şahin, bundan sonra da çalışmaların aynı hızla devam edeceğini vurguladı.

 

- Eski savcı ve polisin bulunduğu araçta uyuşturucu ele geçirilmesi

 

Şahin, Edirne Jandarma Komutanlığının da önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Jandarmanın en son 18 Aralık'ta eski savcı ve polisin bulunduğu araçta uyuşturucu ele geçirilmesi olayını aydınlattığını belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Gazetelere filan intikal etti. Biz bu konuyla ilgili basına bir bilgi vermedik. Van'ın Tuşpa ilçesine gönderdiğimiz  arkadaşlar çok güzel bir olay gerçekleştirdi. Araçların içerisinde 161 kilogram toz esrar, 13 kilogram eroin ele geçirildi. Üzülerek ifade ediyorum ki basına intikal ettiği için söylüyorum, aslında söylemezdim çünkü meslek yönünden hoş değil. Bir görevden uzaklaştırılmış cumhuriyet savcısının da aralarında bulunması çok üzücü bir olaydır. Bir de açıkta olan polis memuru vardı bu olayda. Bu kişiler Keşan'a getirildi ve tutuklandılar. Bir savcının bu olaya katılması çok acıdır. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na da bu durumu ilettim. Bu olayda başarılı olan personeli ödüllendirmemi söyledi."

Şahin, jandarmanın geçen yıl 50 bin uyuşturucu hap ele geçirdiğini de anımsattı. 

Sultanahmet'teki bombalı saldırıda da polis memurlarının tecrübeli davrandığını ifade eden Şahin, "Eğer polislerin o göz açıklığı olmasaydı bugün belki 5 - 10 polis memurunun şehit olma haberi olabilirdi" diye konuştu.

 

-"Emniyet, değerli çalışmalar yaptı"

 

Şahin, Edirne Emniyet Müdürlüğünün de geçen yıl değerli çalışmalar yaptığını söyledi.

Bir barda gerçekleşen cinayeti hatırlatan Şahin, şöyle devam etti:

"O sokağın adını ben zikretmek istemiyorum. O sokakta hayat da yok huzur da yok bana göre. Zaten gerekli tedbirleri alıyoruz. Belediye Başkanı Recep Gürkan ve arkadaşlarla bir araya geldik, orası için gerekli düzenlemeyi yapıyoruz. Bundan sonra gece 01.00'de, yazın da 02.00'de umuma açık yerlerin kapalı olması için çalışma yapıyoruz. Belediye başkanıyla bu konuda da anlaşacağız. O sokakta dışarıya masa atılamayacak. Şimdilik bir düzelme var. Emniyet sık sık orayı kontrol altında tutuyor"

Şahin, konuşmasının ardından, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan'ın katıldığı toplantıda, 21 gümrük, 12 emniyet ve 9 jandarma personeline küçük altın taktı ve başarı belgesi verdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English