Son Dakika Haberler

"Başarı için her şey var"

Eklenme Tarihi: 30.09.2014 - 15:06

Fenerbahçe Ülker'in yeni transferi Can Altıntığ: "Antrenörümüz Avrupa'nın en iyi antrenörü. Oyuncuların hepsinin kariyerleri ortada. Seyircimiz, salonumuz... Başarılı olmak için her şey var" "Taraftar kombinelerdeki artışla mesajı verdi" "Yabancı kuralı genç oyuncular için negatif bir durum"

İSTANBUL (AA) - SERDAL KALAYCI - Fenerbahçe Ülker'in yeni transferi Can Altıntığ, sarı-lacivertli takımda başarı için her şeyin hazırlandığını belirterek, "Antrenörümüz Avrupa'nın en iyi antrenörü. Oyuncuların hepsinin kariyerleri ortada. Seyircimiz, salonumuz... Başarılı olmak için her şey var" dedi. 

Yeni takımındaki hedefini ve sezonla ilgili beklentilerini AA muhabirine değerlendiren tecrübeli oyun kurucu, geçen sezon Pınar Karşıyaka'da ortaya koyduğu başarılı performansı, sarı-lacivertli forma altında da devam ettirmeyi hedeflediğini belirterek, "Vizyon ve camia olarak çok büyük bir takımdayım. Bunun farkındayım. Ben de bu başarılı takıma katkı sağlamak istiyorum" diye konuştu. 

Kariyerinde basamakları birer birer çıktığını, geçen sezon İzmir ekibinde adeta patlama yaptığını ifade eden Can Altıntığ, "Hem takım olarak hem bireysel anlamda başarılı bir sezon geçirdik. Bu yıl da artık Fenerbahçe Ülker formasını terleteceğim. Hem hedef hem vizyon hem camia olarak, çok büyük bir takımdayım. Bunun farkındayım. Bu takımın çok başarılı olacağına inanıyorum. Ben de bu başarılı takıma katkı vermek, emek harcamak, hedeflere giden yolda katkı sağlamak istiyorum. Antrenörümüz Avrupa'nın en iyi antrenörü. Oyuncuların hepsinin kariyerleri ortada. Seyircimiz, salonumuz... Başarılı olmak için her şey var. Umut ediyorum hem Avrupa'da hem Türkiye'de başarılı bir sezon geçiririz" ifadelerini kullandı. 

 

- "Taraftar kombinelerdeki artışla mesajı verdi"

Fenerbahçe Ülker'in, bilinçli ve bu doğrultuda maçlarda takıma büyük destek veren bir taraftar kitlesine sahip olduğunu kaydeden Altıntığ, kombine satışlarındaki rekorla taraftarın kendilerine bir mesaj verdiğini ifade etti. 

Ülker Sports Arena'ya rakip takım formasıyla çıktığında gözlemlediği sarı-lacivertli taraftarları Can Altıntığ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben ilk defa seyircimizin önüne çıkacağım. Burada gördüğüm kadarıyla bilinçli, basketbolu bilen bir seyirci var. Yeri geldiği zaman baskıyı yapıyorlar. Oyunun içindeler. Onlar zaten kombinelerdeki rekor artışla bize mesajı verdiler diye düşünüyorum. Bizden başarı bekliyorlar. Özellikle Avrupa'da başarı ihtiyacı var. Umut ediyorum desteklerini boşa çıkarmayıp, başarılı olup, onlara güzel bir sezon hediye ederiz."     

Yeni sezon için 16 kişilik bir kadroyla çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Altıntığ, "Birkaç takım çıkarabilecek bir potansiyeldeyiz. Bunun avantajını kullanacağımızı düşünüyorum. Eğer her şey yolunda giderse bizim için başarılı bir sezon olacağını düşünüyorum" dedi.

 

- "Yabancı kuralı genç oyuncular için negatif bir durum"

Sarı-lacivertli basketbolcu, Türkiye Basketbol Ligi'nde bu sezon uygulanacak yabancı kuralının, genç oyuncular için negatif bir durum olduğunu savundu.

Özellikle bütçesi düşük olan takımların bu kuraldan olumsuz etkileneceğini aktaran Can Altıntığ, "Yabancı kuralı bence genç oyuncular için negatif bir durum. Bu kuralın bazı takımları iyi yönde, bazı takımları da kötü yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Özellikle bütçesi düşük olan takımların negatif olarak etkilenecek. Çünkü yabancı oyuncuların, düşme potasında veya play-offa girme çabasındaki takımlarda, Türk oyuncuların aldığı kadar sorumluluk alamayacaklarını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

- "Sürpriz sonuçlar seyir zevkini daha yukarıya çekiyor"

Altıntığ, Türkiye Basketbol Ligi'nde sezon içinde yaşanan yoğun tempoda, ortaya çıkan sürpriz sonuçların, ligin kalitesini ve seyir zevkini arttırdığını ifade etti. 

Fenerbahçeli oyuncu, "Ligdeki mücadelede, üst tarafta bir grup var. Play-off'ta orta sıralara girmeye çalışan, play-off'a girmeye çalışan bir grup var. Ligde kalmaya çalışan bir grup var. Ligde kalmaya çalışan bir takım bir anda Avrupa Ligi'nde  büyük hedefi olan bir takımı deplasmanda da olsa dahi yenebiliyor. Ortada hiç küçümsenecek bir durum yok. Özellikle Avrupa kupası oynayan takımlar deplasmandan yorgun gelip, ligde de deplasmana gitmek zorunda kalabiliyor. Bu da ligin kalitesini ve seyir zevkini daha yukarıya çekiyor. Fenerbahçe Ülker olarak kadromuzla ve vizyonumuzla tabii ki ligde tek hedefimiz şampiyonluk" diye konuştu. 

 

- Kariyeri

Her iki oyun kurucu pozisyonunda da oynayabilen, 1987 doğumlu ve 1.95 boyundaki Can Altıntığ, 2005-2006 sezonunda Uludağ Üniversitesi forması giydikten sonra 2006-2007 sezonunda TOFAŞ'a transfer oldu.

Bursa ekibinin formasını 2012-2013 sezonunun sonuna kadar giyen Altıntığ, 2013-2014 sezonunda Pınar Karşıyaka'ya geçti. Can Altıntığ, İzmir ekibiyle başarılı bir sezon geçirdi ve Türkiye Kupası şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu.

Sarı-lacivertli basketbolcu, her iki oyun kurucu pozisyonunda da oynayabilmesi, şut tehdidi, savunma direnci ve oyun disipliniyle dikkati çekiyor. 

 


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”