Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Barbaros", Londra'dan sonra İstanbul'da yarışacak

UÜ Makine Topluluğu tarafından üretilen ve geçen mayıs ayında Londra'da düzenlenen Shell Eco Marathon Avrupa Yarışı'nda 10 turun 9'unu tamamlama başarısı gösteren hidrojenli araç "Barbaros", aynı yarışın eylül ayında yapılacak Türkiye ayağında birincilik için piste çıkacak UMAKİT Takım Kaptanı Alev: "Ülkemizi Londra'da başarılı şekilde temsil ettik. Aracımızla 10 turun 9'unu başarıyla tamamladık. Eylül ayında İstanbul'da düzenlenecek Shell Eco Marathon Yarışları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsi

Anadolu Ajansı haberine göre;
BURSA (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Makine Topluluğu (UMAKİT) tarafından üretilen ve geçen mayıs ayında Londra'da düzenlenen Shell Eco Marathon Avrupa Yarışı'nda 10 turun 9'unu tamamlama başarısı gösteren hidrojenli araç "Barbaros", aynı yarışın eylül ayında yapılacak Türkiye ayağında birincilik için piste çıkacak.

Öğrenciler tarafından 5 aylık çalışmanın ardından üretilen ve 1 metreküp hidrojenle 150-200 kilometre yol gidebilen "Barbaros", saatte 50 kilometre hıza ulaşabiliyor.

UMAKİT Takım Kaptanı ve UÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ali Alev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 kişilik ekiple UÜ Makine Mühendisliği Bölümü atölyelerinde çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Alev, topluluğun 2004 yılından beri alternatif araçlar ürettiğini belirterek, her yıl düzenli olarak katıldıkları TÜBİTAK yarışlarında elde ettikleri derecelerle isimlerini Türkiye'ye duyurduklarını hatırlattı.

- "Bir metreküp hidrojenle 200 kilometre yol gidebiliyor"

Geçen mayıs ayında Londra'da düzenlenen Shell Eco Marathon Avrupa Yarışı'nda ilk kez yurt dışında Türkiye'yi temsil ettiklerini belirten Alev, şöyle konuştu:

"Ülkemizi Londra'da başarılı şekilde temsil ettik. Aracımızla 10 turun 9'unu başarıyla tamamladık. Eylül ayında İstanbul'da düzenlenecek Shell Eco Marathon Yarışları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edip birincilik hedefliyoruz. Verimlilik yarışı olduğu için hafiflik ve aerodinamiklik ön plana çıkıyor. Aracımızı buna göre tasarladık. Aracımız bir metreküp hidrojenle 200 kilometre yol gidebiliyor. Ayrıca hızı saatte 50 kilometreye ulaşabiliyor. 144 kilogram ağırlığındaki aracımızı daha da geliştirmek istiyoruz. Bunun için çalışmalar yürütüyoruz. Bu projelerimizi gerçekleştirirken bize destek veren üniversite yönetimi ve sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz."

- "Onlarla gurur duyuyoruz"

Topluluğun 2 yıldır danışmanlığını yürüten UÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Karpat da UMAKİT'in 2004 yılından bu yana önemli çalışmalara imza attığını vurguladı.

UMAKİT'in daha önceki yıllarda TÜBİTAK'ın düzenlediği yarışlar için alternatif enerjili araçlar ürettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Uzun yıllar yarış tecrübeleri oldu. Önemli dereceler aldılar. Son olarak 'Barbaros' ile Londra'da düzenlenen Shell Eco Marathon Yarışları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler. İlk defa katılmalarına rağmen asgari koşulları sağlayan tek Türk takımı oldu. Onlarla gurur duyuyoruz. Teknik anlamda da performansı yüksek bir araç ürettiler. Umut ediyorum ki eylül ayında İstanbul'da düzenlenecek yarışmada iyi bir derece alırız."




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English