Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Balkondayken kurşun isabet eden kadının ölümü davası

Kağıthane'de havaya ateş ederek balkondan düğünü izleyen kadının ölümüne yol açtığı ileri sürülen sanık İsmail Hakkı Aygüneş ile olay sırasında havaya ateş eden 3 sanığın yargılanması sürüyor Hakkında zorla getirilme kararı olmasına rağmen duruşmaya gelmeyen sanık Muhammed Emin Aydın hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Kağıthane'de havaya ateş ederek balkondan düğünü izleyen kadının ölümüne yol açtığı ileri sürülen sanık İsmail Hakkı Aygüneş ile olay sırasında havaya ateş eden 3 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar İsmail Hakkı Aygüneş, Ümit Yardım ile maktul Hülya Özdemir'in eşi Kemal Özdemir ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmaya, diğer sanıklar Muhammed Emin Aydın ile Hüseyin Özgüven ise gelmedi.

Duruşmada savunmasını yapan sanık Yardım, ailesiyle dayısının kızının düğününe katıldığını anlatarak şunları söyledi:

"Gelini arabaya bindirdiğimizde benimle birlikte 3 arkadaş kurusıkı tabanca ile havaya doğru ateş ettik. Diğer iki kişiyi tanımıyorum, 2 el ateş ettim ve tabanca tutukluk yaptı. Ateş ederken düğün aracının 25 metre aşağısındaydım, çıktıktan sonra da aracın önünde ateş etme olayı oldu ancak ben görmedim. Zira konvoyun gerisindeydim, sanıklardan İsmail Hakkı Aygüneş'i düğün yerinde görmedim. Marketi olay yerine yakındır, saat 14.00 civarında kendisini markette gördüm. Düğün yerinden 15 kilometre uzaklaştım, gelin arabası çıktıktan yaklaşık 25 dakika sonra biz çıktık, karşıdan bir ambulansın geldiğini gördüm ancak ne için geldiğini bilmiyordum."



-Tanık ''damat-gelin'' ifade verdi

Duruşmada tanık sıfatıyla dinlenen damat Alper Çetinkaya da olay günü gelini almak üzere sokağa geldiğini belirterek, düğün sırasında sokakta ateş edildiğini ifade etti. Çetinkaya, "Sanıklardan Hüseyin Özgüven, Muhammed Emin Aydın ve Ümit Yardım'ın ateş ederken ellerindeki silahın kurusıkı olduğunu net olarak biliyorum." dedi.

Gelini alıp arabaya binip hareket ettiklerini kaydeden Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Sanık İsmail Hakkı Aygüneş'i arabanın sol tarafında yüzü bize dönük olarak gördüm. İsmail Hakkı Aygüneş ateş ediyordu, elindeki silahı da gördüm, hatta bize baktı, silahı çekti havaya dik olarak ateş etti. Renk olarak silahı tam hatırlayamıyorum. İsmail Hakkı, ateş ederken boş kovanlar yere düşüyordu, o nedenle gerçek silah olduğunu anladım. Tam hatırlamamakla beraber 3-4 el ateş etti."

Tanık Beyza Çetinkaya ise düğün aracına binip hareket ettiklerini belirterek, "İsmail Hakkı kendi dükkanının önünden gelip gelin arabasının önünde durdu. Önü bize dönüktü, kıyafetini hatırlamıyorum ancak bizzat ateş ederken gördüm. Silahı havaya doğru tutmuştu. Kaç el ateş ettiğini hatırlamıyorum... Eşimin kuzeni Bora ateş etmelerini önlemek için arabadan indi, bende kavga olmaması için onu engellemek istedim. İsmail Hakkı Aygüneş silahın mekanizmasını çekti, tabancanın renginde gümüşlük gördüm ancak bu gümüşlük tabancanın neresindeydi hatırlamıyorum." dedi.

Sanık ve tanıkların ifadesinin ardından avukatların talepleri alındı. Katılanların avukatı, olay mahallinde keşif yapılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, keşif yapılmasına ilişkin talebi, dosyaya bir yenilik getirmeyeceği gerekçesiyle reddetti. Heyet, zorla getirilme kararı olmasına rağmen duruşmaya gelmeyen sanık Muhammed Emin Aydın hakkında savunmasının alınması amacıyla yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

-Davanın geçmişi

Kağıthane'de 22 Mayıs 2016'da, Sultan Selim Mahallesi Sultan Selim Caddesi Ayar Sokak'ta, düğünü izlemek için komşusunun balkonuna çıkan Hülya Özdemir (52), havaya ateş edilmesi sonucu hayatını kaybetmiş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, düğün konvoyu hareket ettiği esnada bazı kişilerin havaya ateş ettiği belirtildi.

Sanık İsmail Hakkı Aygüneş'in de gelin arabasının önüne geçerek havaya ateş ettiği, komşusunun balkonundan düğün konvoyunu izleyen Hülya Özdemir'in de bu sırada başına mermi isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.

İddianamede, olay sonrasında bazı şüphelilerin silahlarını polise teslim ettiği ancak İsmail Hakkı Aygüneş'in kaçtığı ve bir gün sonra yakalandığı vurgulandı.

İddianamede, Aygüneş'in "olası kasıtla kasten öldürme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 21 yıldan 28 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Diğer sanıklar Muhammet Emin Aydın ve Ümit Yardım hakkında ise "korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme" suçundan 6 aydan 3'er yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, Hüseyin Özgüven'in "korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 1,5 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English