Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Balkan Ülkeleri Tanıtım ve Kardeşlik Kahvaltısı

Balkan ülkelerinden Türkiye'ye gelerek lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi gören öğrenciler, Yerli Düşünce Derneğince düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Topçu: "Türkiye'nin FETÖ, DEAŞ, YPG, PYD ve PKK terörüne karşı yaptığı mücadeleye, umuyoruz ve ümit ediyoruz ki bütün dünya destek olur. Başta ABD, yeni seçilen Sayın Başkan, yarın bir gün 170 ülkenin, öncelikle de Washington'un başına bela olacak FETÖ'nün elebaşını, inş

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, "Türkiye'nin FETÖ, DEAŞ, YPG, PYD ve PKK terörüne karşı yaptığı mücadeleye, umuyoruz ve ümit ediyoruz ki bütün dünya destek olur." dedi.

Balkan ülkelerinden Türkiye'ye gelerek lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi gören öğrenciler, Yerli Düşünce Derneğince düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

İçkale Otel'de gerçekleştirilen Balkan Ülkeleri Tanıtım ve Kardeşlik Kahvaltısı'na, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, dernek üyeleri ve çok sayıda yabancı öğrenci katıldı.

Topçu, burada yaptığı konuşmada, düzenlenen etkinliğin, Türk-İslam dünyasının tamamı ve bütün insanlık için kardeşlik ve barışa vesile olmasını diledi.

Sivil toplum kuruluşlarının farklı millet, ülke, din, dil mensuplarını samimi ortamlarda bir araya getirerek, farklılıkların ortadan kalkması, milletler arası bağların güçlenmesi ve savaşların sebebinin sorgulanmasını sağladıklarını belirten Topçu, "Sizler, yarın ülkelerinize gideceksiniz. Ben inanıyorum ki böyle ortamlardan ülkelerine giden insanlar, daha çok barışın, insanlığın taraftarı olacak, daha çok savaşlara karşı çıkacak ve bizim Anadolu'daki tabirle diğerkamlık özelliği kazanmış olacak." ifadelerini kullandı.

Yabancı öğrencilere, ülkelerine döndüklerinde güçlünün değil, haklının yanında durmalarını tavsiye eden Topçu, "Türkiye şu anda onu yapıyor. Türkiye şu anda terörle mücadele ediyor. Aslında dünyadaki egemen güçler zannediyor ki terör sadece Ankara'nın meselesi. Halbuki bütün dünyanın meselesi, çünkü terör küreselleşti. Dünyanın bütün başkentlerine acı veriyor terör." diye konuştu.

Ankara'nın, dolayısıyla Türkiye'nin güvenli olmadığı algısının oluşturulmaya çalışıldığını anlatan Topçu, Ankara'nın güvenlik konusunda Avrupa ülkelerinin başkentleri ile aynı durumda bulunduğunu kaydetti.

Topçu, Türkiye'nin şu anda birçok terör örgütüyle eş zamanlı mücadele ettiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Türk ordusu şu anda DEAŞ'ın kan döktüğü topraklardan El Bab'a girdi, Münbiç'e kadar gidecek ve Suriye'de yaşayan Arap'a, Türkmen'e, Kürt'e güvenliği, özgürlüğü, refahı getirecek. İşte bu çerçevede, Türkiye'nin FETÖ, DEAŞ, YPG, PYD ve PKK terörüne karşı yaptığı mücadeleye, umuyoruz ve ümit ediyoruz ki bütün dünya destek olur. Başta ABD, yeni seçilen Sayın Başkan, yarın bir gün 170 ülkenin, öncelikle de Washington'un başına bela olacak FETÖ'nün elebaşını, inşallah bir an evvel Türkiye'ye, stratejik ortaklığımızın ve dostluğumuzun gereğine göre iade eder."

Avrupa Birliği ülkelerine de seslenen Topçu, Türkiye'nin terörle mücadelede yalnız bırakıldığına dikkat çekerek, yurt dışında saklanan suçluların da iadesini talep etti.

Topçu, kendisini dinleyen öğrencilere katılımları dolayısıyla teşekkür ederek, insanlığa faydalı olacak bilgilerle donanmaları, barış ve kardeşliğe vesile olmaları temennisinde bulundu.

AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Gündoğdu ise konuşmasında, yabancı öğrencileri birer emanet olarak kabul ettiklerini, onları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Amaçlarının Türkiye'de okuyan öğrencilerin ülkeye adaptasyonunu sağlamak olduğunu belirten Gündoğdu, bu tür toplantıların öğrencilere de kendi ülkelerini tanıtma fırsatı sunduğunu kaydetti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English